مدیران خودروعصر اعتبار

زیباترین سازه‌های بتنی جهان+تصاویر

عصر ساختمان- قرار نیست از بتن فقط برای ساختمان پارکینگ یا مصالح دیگر استفاده کرد. در خیلی از ساختمان‌های مشهور جهان از بتن استفاده شده است.

زیباترین سازه‌های بتنی جهان+تصاویر
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۳۰ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از سی ان ان، بتن ماده‌ای ساخته شده توسط بشر است که از تمام مواد ساخته شده توسط بشر بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. بتن ماده اصلی سازه‌های بشری، از ساختمان پانتئون (معبد رومی) گرفته تا خانه‌ی اپرای سیدنی است.

    تاشِن (Taschen) ناشر آلمانی کتب هنری است که به تازگی کتابی با عنوان «100 ساختمان بتنی معاصر» را منتشر کرده است. این کتاب هنر معماران معاصر در استفاده‌ی مبتکرانه از بتن را نشان می‌دهد. نویسنده کتاب «فیلیپ جودیدیو» است که می‌گوید: «بتن نوعی سنگ مایع است که انعطاف‌پذیر و با دوام است. معماران حرفه‌ای می‌توانند به شکلی زیبا از آن استفاده کنند و هنر معماری خود را به رخ بکشند.»

    از بتن در سبک زبره کاری یا همان «معماری بروتالیست» و انواع سبک‌های دیگر ازجمله سبک فوتوریسمِ زها حدید استفاده می‌شود. در ادامه با برخی از سازه‌های بتنی زیبا و معماران آن‌ها آشنا شوید.

    سانست چپل – گروه BKNR
    کلیسای غروب آفتاب یا سانست چپل (Sunset Chapel) در مکزیک قرار دارد. این کلیسا توسط گروه BKNR طراحی و ساخته شده که یک خواهر و برادر به نام‌های استبان و سباستیان سوارز این گروه را مدیریت می‌کنند. این کلیسا در میان کوه‌ها ساخته شده و معماری بتنی و ساختار آن هم بی‌شباهت به محیط اطراف نیست. بنابراین می‌توان گفت که این کلیسای زیبا اصلا نظم اطراف را به هم نزده است.

     

    مسیر گردشگری ملی سلویکا – ریولف رامستاد
    مسیر گردشگری ملی سلویکا (Selvika) در فینمارکِ نروژ ساخته شده است. این سازه‌ی بتنی زیبا برای تزیین مجسمه خاصی ساخته نشده است. این سازه‌ی حلزونی شکل در حقیقت محل استراحت کنار جاده‌ای در  فینمارک نروژ است که در شمال شرقی کشور فنلاند قرار دارد. در این سازه‌ی زیبا، چندین حمام، رختکن دوچرخه برای دوچرخه‌سواران و باجه‌های اطلاعاتی قرار دارد.

    موسِم – رودی ریسیوتی
    موزه تمدن اروپا و مدیترانه که به اختصار MuCEM نامیده می‌شود در شهر زیبای مارسی در فرانسه ساخته شده است. این موزه زیبا در محل یک اسکله متروک ساخته شد که نمای مشبک آن توجه هر بیننده‌ای را به خوب جلب می‌کند. شاید این شبکه‌ها در نگاه اول ظریف به نظر برسند و فکر کنید که از چوب ساخته شده است، اما تمام آن‌ها از بتن تقویت شده با فیبر با دوام بالا ساخته شده‌اند.

    مرکز مدنی بایسن‌تِنیال – لوسیو مورینی و گروه GGMPU
    مرکز مدنی بایسن‌تِنیال در کوردوبای آرژانتین قرار دارد و در طراحی این سازه مانند سازه موسِم از ظرافت مثال‌زدنی استفاده شده است. کوردوبا مرکز ایالت کوردوبا در کشور آرژانتین است.

    مرکز هنر، طراحی و معماری «روبرتو گارسا سادا» - تادائو آندو
    این ساختمان زیبای شش طبقه متعلق به دانشگاه مونتِرِی مکزیک است. معمار آن تادائو آندوی مشهور است که با همین پروژه کار خود را در آمریکای لاتین شروع کرد. او برنده جایزه معتبر معماری «پریتزکر» نیز هست.

    در گوشه – گروه معماری ایسترن دیزاین
    ساختمان در گوشه (On the Corner) در یوکایچیِ ژاپن توسط معماران توکیوییِ ایسترن دیزاین (Eastern Design Office) ساخته شده است. خوب به تصویر دقت کنید: خیالاتی نشده‌اید. زمین این ساختمان بتنی و شیشه‌ای مثلثی بوده و اگر از زوایای خاصی به آن نگاه کنید، فکر می‌کنید که ساختمان صاف است!

     

    پیرس ویوه – زها حدید
    زها حدید معماری عراقی – بریتانیایی است که ساختمان‌ها مشهوری را طراحی کرده و جایزه معماری پریتزکر را نیز در کارنامه درخشان خود دارد. ساختمان پیرس ویوه (Pierresvives) در مو‍‌ن‌پولیه فرانسه ساخته شده است. زها حدید با بتن کاملا آشنایی دارد و آن را در زیباترین سازه‌اش یعنی مرکز فرهنگی حیدر علی‌اف در باکو نیز به کار گرفته است. پل شیخ زاید در ابوظبی نیز یکی دیگر از شاهکارهای او است که در آن هم از بتن استفاده شده است.

     

    برج مسکونی آرد مور – گروه UNStudio
    برج مسکونی 36 طبقه‌ی آرد مور در سنگاپور قرار دارد و طراح آن نیز گروه یو.ان.استودیو بوده است. این برج با ارتفاع 135.7 متر جزو مرتفع‌ترین برج‌های مسکونی دنیا است.

     

    چر هاوس – گروه معماری BAK
    چر هاوس یا «خانه‌ی چِر» در بوینس آیرسِ آرژانتین ساخته شده است. این ساختمان زیبا در میان جنگل «مار آسول» (دریای آبی) قرار دارد. علاوه بر بتن، از چوب هم در ساخت آن استفاده شده تا هارمونی طبیعت را به هم نزد.

     

    یواخیم استراوسه – دیوید چیپرفیلد
    دیوید چیپرفیلد معماری بریتانیایی است که در طراحی دفتر برلین خود از شیشه و چوب در کنار بتن استفاده کرده است. آقای چیپرفیلد ساختمان‌های دیگری را نیز در برلین ساخته است.

    مرکز فرهنگی «کونان وارد» - چیامی آرای
    مرکز فرهنگی کونان وارد (Konan Ward) در شهر نیگاتای ژاپن ساخته شده است. طراحی بیرونیِ آن آنقدر ساده است که از بیرون شبیه پناهگاه به نظر می‌رسد، اما طراحی داخلی آن بسیار جالب است. بر روی دیوارها چندین شکاف وجود دارد که از برخی نور آفتاب می‌تابد و برای برخی دیگر نیز نور مصنوعی تعبیه شده است.

    میکاسا ول. ب – گروه Studio mk27
    ساختمان میکاسا (MiCasa Vol. B) کاری از گروه استودیو ام.کی.27 است که در سائوپائولوی برزیل ساخته شده است. طرح مینیمالیستی بتنی زمینه‌ای عالی برای طراحی فوق‌العاده زیبای این گروه معروف در این ساختمان است.

     

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۱۲ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار