مدیران خودروعصر اعتبار

معاون ذوب‌آهن اصفهان:

گرانی فولاد به سنگ‌آهن ربطی ندارد

عصر ساختمان- معاون شرکت ذوب‌آهن اصفهان ضمن تاکید بر اینکه افزایش قیمت فولاد ربطی به قیمت سنگ آهن ندارد، گفت: میزان مصرف سرانه فولاد در کشورهای در حال توسعه ۱۰.۵ برابر ایران است؛ لذا هدف‌گذاری تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در سال ۱۴۰۴ نادرست صورت گرفته که باید بازبینی شود.

گرانی فولاد به سنگ‌آهن ربطی ندارد
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از ایسنا، احسان دشتیانه در دومین کنفرانس بین‌المللی استیل پرایس که با عنوان نوآوری در تجارت و تکنولوژی فولاد و مواد اولیه در حال برگزاری است، با تشریح وضعیت بازار صادراتی فولاد گفت: در بررسی عوامل تاثیرگذار در قیمت فولاد باید به دو روش تولید کوره بلند و کوره‌های قوس الکتریکی توجه کرد؛ به طوری که می‌بینیم در کوره‌های بلند ماده اصلی تولید فولاد، سنگ آهن است و در قوس الکتریکی ماده اولیه تولید قراضه و الکترودهای گرافیکی هستند.

    وی ادامه داد: نمودارهای جهانی قیمت نشان می‌دهند در زمانی که قیمت سنگ‌آهن در حدود 80 دلار است، قیمت فولاد در مرز 400 دلار قرار دارد که یعنی کاهش و افزایش قیمت سنگ آهن به فولاد منتقل نشده و علیرغم اینکه 70 درصد فولاد جهان با کوره‌های بلند که مواد اولیه سنگ آهن دارند، تولید می‌شوند رابطه معنادار سنگ آهن و فولاد از بین رفته است ولی در مقابل مشاهده می‌شود که نمودار قیمت جهانی قراضه با نمودار قیمت جهانی فولاد کاملا منطبق است.

    معاون بازاریابی و فروش ذوب‌آهن اصفهان در همین رابطه افزود: تحلیل‌های مختلفی در مورد این انطباق وجود دارد که از جمله آن می‌توان به حضور بیشتر کشورهای استفاده‌کننده از کوره‌های قوس الکتریکی در بازار صادراتی اشاره کرد.

    این فعال حوزه فولاد با اشاره به سرانه مصرف فولاد در ایران گفت: سرانه مصرف فولاد در ایران حدود 38 کیلوگرم است در حالی که استاندارد سرانه استفاده فولاد در کشورهای در حال توسعه نزدیک به 400 کیلوگرم است؛ یعنی عددی که طبق آن هدف‌گذاری 55 میلیون تن فولاد در سال 1404 انجام شده است.

    آشتیانه با بیان اینکه رکود فعلی در زمان هدف‌گذاری تولید 55 میلیون تن فولاد پیش‌بینی نمی‌شد، اظهار کرد: هنگامی که سیاست‌گذاری در حوزه فولاد در چشم‌اندازی 20 ساله در حال انجام بود، عواملی از قبیل میزان مصرف سرانه، رکود درست پیش‌بینی نشد و در حال حاضر نیز با وجود آنکه قرار است 40 درصد 55 میلیون تن فولاد ( 20 تا 21 میلیون تن آن) صادر شود، هنوز رکوردهای مناسب صادراتی که منطبق بر برنامه جامع فولاد باشد، به دست نیامده است.

    وی افزود: به نظر می‌رسد درباره هدف‌گذاری 55 میلیون تن فولاد باید تصمیم شجاعانه گرفته شود و اصلاحاتی به وجود آید یا حداقل زمان اجرای آن مورد بازبینی قرار بگیرد.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی