عصر ساختمان- معاون سازمان امور اراضی کشور اعلام کرد که با مصوبه روز گذشته هیات وزیران در خصوص تعیین تکلیف برای تغییر کاربری اراضی کشاورزی در استانهای شمالی و قوانین موجود، تا سه سال آینده وضعیت پروندهها در این زمینه در استانهای شمالی و دیگر استانها مشخص میشود.
به گزار پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از ایسنا، فرید سیدینژاد اظهار کرد: مصوبه روز گذشته هیات وزیران در خصوص طرح کاهش خسارات ناشی از تغییر کاربری اراضی کشاورزی در استان های شمالی کشور، هماهنگیهای بین سازمانی و بین دستگاهی سریعتر و بهتر صورت میگیرد و مقرر شده که کارگروه ویژهای در این استانها با عضویت دستگاههای متولی از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، سازمان محیط زیست و دادستانی با مسئولیت وزارت کشور تشکیل شود چرا که در این استانها تولید کننده بخش عمده و مهمی از فضای کشور هستند و باید هر چه سریع تر در این زمینه تصمیمگیری شود.
وی افزود: در دولت یازدهم نیز موفقیتهای بسیاری در زمینه تعیین تکلیف تغییر کاربری اراضی کشاورزی و اجرای احکام قلع و قمع اراضی کشاورزی به دست آمده که در راستای قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و اصلاحات بعدی آن بوده است.
معاون حفظ کاربری اراضی و یکپارچه سازی سازمان امور اراضی کشور با تاکید بر اینکه همه باید بدانند که هر گونه تغییر کابری اراضی کشاورزی باید با مجوز دستگاه های متولی به ویژه وزارت جهاد کشاورزی صورت گیرد، گفت: بر اساس قوانین موجود از سال 1374 به بعد که قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی تصویب شده است، هر گونه تغییر کاربری در اراضی کشاورزی مشمول جریمه تا سه برابر می شود و پس از اصلاحیه سال 1385 به غیر از جریمه یک تا سه برابری قلع و قم ساخت و ساز غیرمجاز صورت گرفته نیز مورد تاکید قرار گرفته است که حالت بازدارندگی پیدا کند.
سیدینژاد افزود: در قانون مجازات استفادهکنندگان غیرمجاز از خدمات آب، برق، تلفن و گاز مصوب 10 خرداد ماه امسال آمده است که از تاریخ ابلاغ قانون سه سال برای تعیین تکلیف تغییر کاربری این اراضی فرصت وجود دارد و دستگاههای متولی موظفند در این بازه زمانی این کار را انجام دهند و حتی مسئولانی که در زمینه این قانون تاکنون مجوزی صادر کردهاند نیز مورد برخورد قرار خواهد گرفت. بنابراین استانهای شمالی نیز مانند دیگر استانهای کشور از نظر قانون باید تکلیفشان در این زمینه تا سه سال آینده مشخص شود.
هیات وزیران در جلسه روز چهارشنبه طرح کاهش خسارات ناشی از تغییر کاربری اراضی کشاورزی در استان های شمالی کشور تصویب کرد که بر اساس این مصوبه وزارتخانه های جهادکشاورزی، راه و شهرسازی و کشور و سازمان حفاظت محیط زیست مکلف شدند کلیه ظرفیت ها و احکام مندرج در قوانین و مقررات برای جلوگیری از تخریب و تغییر کاربری اراضی کشاورزی و تخریب محیط زیست واقع در محدوده، حریم و خارج از حریم شهرهای استان های گیلان، مازندران و گلستان را به کار گیرند و وظایف خود در این زمینه را اعمال کنند.
هیات وزیران، وزارت جهادکشاورزی را نیز مکلف کرد در حریم و خارج از حریم شهرهای شمالی کشور و در چارچوب قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها، اقدام قانونی برای قلع و قمع بنا و مستحدثاتی که به صورت غیرمجاز و بدون اخذ مجوز روی محدوده های مربوط ایجاد شده است را انجام دهد و وزارت کشور با لحاظ موخر بودن آن قانون نسبت به قانون شهرداری و اصلاحات بعدی آن، از ارجاع این موارد و پرونده ها به کمیسیون های مربوط به قانون شهرداری اجتناب نمایند. همچنین کلیه دستگاه های اجرایی موظف شدند ضمن همکاری با کارگروه ویژه ای که به منظور هماهنگی و برخورد مؤثر با تخلفات ساخت و ساز در شهرهای یاد شده تشکیل می شود، از ارائه هرگونه خدمات زیربنایی به ساخت و سازهای غیرمجاز خودداری کنند.