عصر ساختمان- مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران از تفاهم با هلال احمر بر ماندن موزه صنعتی خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان» به نقل از تسنیم، رجبعلی خسروآبادی - مدیر کل میراث فرهنگی استان تهران اظهار داشت: تفاهم مرمت موزه استاد صنعتی را با حفظ کاربری موزه ای با جمعیت هلال احمر و سازمان زیباسازی توافق کرده است و هرگونه کارکرد دیگری رامغایر با مفاد این تفاهم نامه میداند.
خسروآبادی با اعلام اینکه هرگونه اظهار نظر در خصوص تصمیم مدیران هلال احمر برای آینده موزه استاد صنعتی باید بر اساس کارکرد موزه ای باشد، افزود: در 24 اردیبهشت ماه با حضور طرفهای تفاهم نامه جلسه ای در خصوص تعیین و تکلیف بازگشایی موزه استاد صنعتی برگزار خواهد شد.
خسروآبادی گفت: نظر میراث فرهنگی قطعاً بر کاربری موزه ای برای مکان مذکور است و در تحقق این امر قدمی کوتاه نخواهیم آمد چون عقیده داریم موزه یک بنای عمومی و متعلق به همه جامعه است و با تصمیم شخصی نمیتوان کاربری اداری برای آن تعریف کرد.
مدیر کل میراث فرهنگی استان تهران ادامه داد:کلان شهری مثل تهران به اندازه کافی ساختمانهای اداری دارد آنچه امروز نیاز پایتخت است ایجاد و توسعه فضاهای فرهنگی است که امیدواریم در جلسه پیش رو بیانیه بازگشایی موزه استاد صنعتی را با یک اجماع نظر اعلام کنیم تا اتفاق خوشایندی برای حفظ مواریث فرهنگی کشور رقم بخورد.
گفتنی است، 130 سال پیش در قلب پایتخت خانه ای قرار داشت که صاحب آن کسی نبود جزء سردارسپه؛ که آن زمان و قبل از اینکه در قزاقخانه به شهرت و مقامی برسد به رضا سواد کوهی معروف بود.
حال پس از قرنی هنوز این خانه در میدان توپخانه تهران برپا ایستاده است، خانه ای که پهلوی اول پس از پادشاهی آن را به شمس - دختر خود بخشید و در نهایت این خانه به نخستین مرکز جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران تبدیل شد.
حاصل این خانه که زمانی رضاخان قبل از پادشاهی اش زندگی میکرد تبدیل به بنای برای کارهای فرهنگی شد، آن هم کارهای فرهنگی فردی به نام استاد سیدعلیاکبر صنعتی - که خود زمانی از کودکان شیرخوارگاهی صنعتی زاده در کرمان بود که در این بنای تاریخی کارگاه مجسمه سازی و نقاشی اش را برپا کرد و بعدها به موزه 13 آبان معروف شد.