عصر ساختمان- سامانه پنجره واحد مدیریت زمین یکی از دستاورهای دولت الکترونیک محسوب میشود و براساس آخرین اطلاعات ارائه شده در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت، تاکنون ۶۵ هزار و ۳۱۰ منطقه را شناسایی کرده و با آنالیز آنها ۱۶ هزار و ۲۲۰ مورد تخلف در اراضی را به ثبت رسانده است.
به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از ایسنا، پیادهسازی دولت الکترونیکی بهعنوان محوری حیاتی در ارایه خدمات بهتر و بهبود شفافیت به شمار میرود؛ در واقع راهحلی برای ایجاد یک دولت باز، کارآمد، پاسخگو و شفاف برای بازگرداندن اعتماد ازدسترفته یا ایجاد اعتماد است؛ به همین دلیل برای کشورهای در حال توسعه، اجرای دولت الکترونیکی بهمنظور توسعه سیستم حاکمیت که باعث افزایش اعتماد شهروندان در دولت میشود، مهم است.
در این راستا، سامانه پنجره واحد مدیریت زمین یکی از پروژههای اولویتدار دولت الکترونیکی محسوب میشود که سازمان فناوری اطلاعات ایران به عنوان راهبر فنی این سامانه، ابزارها، زیرساختهای فنی و تکنولوژی مورد نیاز در حوزه زمین را فراهم کرده تا کاربران بتوانند به جای ارائه خدمت از پنجرههای متعدد، از طریق یک پنجره واحد به ارائه خدمات بپردازند.
این سامانه مهم علاوه بر جلوگیری از تخلف در حوزه زمین، زمان رسیدگی به درخواستها، در بخش استعلام و پاسخگویی به مراجعان در حوزه زمین در کوتاهترین زمان اقدام میکند و بر اساس ارزیابیهای انجام شده فعالیت و پاسخگویی دستگاههایی که به سامانه پنجره واحد زمین متصل هستند، بهبود یافته است.
اجرای این پروژه از سال 1401 آغاز شد و مهم ترین مزیت های آن را می توان امکان پذیر کردن پایش رفتارهای سازمانی دانست؛ همچنین این که کوتاه شدن مسیر فرآیندها از طریق سامانه پنجره واحد مدیریت زمین، شفافیت را به همراه میآورد و جاهایی که کار به بنبست میخورد، قابل شناسایی است.
انجام پایش و پالایش در سامانه زمین، ویژگی مثبت این سامانه است، همچنین متعادلسازی در توزیع عادلانه ثروت در میان مردم از دستاوردهای مثبت سامانه زمین بوده که قادر است به کنترل جریان های سودجو در کشور بپردازد.
هفته گذشته نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت؛ رویداد ملی توانمندیها و دستاوردهای بخش خصوصی» برگزار و پیشرفتهای علمی، صنعتی و فناورانه شرکتهای بخش خصوصی کشور به نمایش گذاشته شد. این نمایشگاه فرصتی منحصر به فرد برای معرفی نوآوریها و ظرفیتهای اقتصادی کشور بود.
در این باره سیدستار هاشمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- درباره دستاوردهای شرکت فناور خصوصی در زمینههای مختلف توضیح داد که تجهیزات بومی توسعه شبکه تا صنعت فضایی، پیشرفتهای بخش خصوصی در توسعه لایههای مختلف شبکه ملی اطلاعات از زیرساخت و خدمات تا لایه محتوا ارائه شد.
شناسایی 16 هزار تخلف در اراضی با سامانه پنجره واحد مدیریت زمین
بر این اساس پیشرفتهای دولت الکترونیک از جمله سامانه پنجره واحد مدیریت زمین ارائه شد که یکی از شرکتهای فناور سامانهای (سامانه پنجره واحد مدیریت زمین) را بر اساس تصاویر ماهواره ای توسعه داده است و تاکنون 65 هزار و 310 منطقه را شناسایی کرد و با آنالیز آنها 16 هزار و 220 مورد تخلف در اراضی به ثبت رسانده است.
سامانه پنجره واحد مدیریت زمین نیز خدمات متعددی ارائه میکند که تعیین حدود اراضی روستایی، تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی، تعیین نوعیت اراضی، استعلام اراضی (گواهی ملی مستثنیات)، واگذاری اراضی ملی و دولتی برای طرحهای کشاورزی و صنعتی، صدور مجوز تاسیس و توسعه شهرکهای صنعتی غیردولتی از جمله آنهاست.
براساس آخرین آمار اعلام شده در اوایل پاییز سال جاری تعداد کل درخواستهای ثبت شده در این سامانه حدود 827 هزار مورد بوده که از این میان به بیش از 764 هزار مورد پاسخ داده شده و تعداد کل استعلامهای اخذ شده در این حوزه نیز حدود یک میلیون و 600 هزار مورد است. بدین ترتیب با استقرار این سازمانه شاهد کاهش میانگین زمان صدور مجوز تغییر کاربری اراضی در کل کشور از حدود 253 روز به 163 روز (کاهش حدود 90 روزه – حدود 36 درصد بهبود) با اخذ 18 استعلام از دستگاه های اجرایی مختلف بودهایم.