عصر ساختمان- رییس سازمان امور اراضی کشور گفت: قصد داریم در نیمه نخست امسال در راستای پایش هوشمند و صدور مجوزها، کل اراضی کشاورزی کشور را به سامانه پنجره واحد مدیریت زمین مجهز کنیم.
به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از مهر، رضا افلاطونی، رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه قصد داریم در نیمه نخست امسال در راستای پایش هوشمند و صدور مجوزها، کل اراضی کشاورزی کشور را به سامانه پنجره واحد مدیریت زمین مجهز کنیم، گفت: هماکنون در 15 استان کشور، سامانه پنجره واحد مدیریت زمین فعال است.
وی افزود: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در ابتدا به صورت پایلوت در سه استان قزوین، البرز و دماوند برای پایش اراضی و به منظور حفاظت از زمینهای کشاورزی اجرا شد که نتیجه موفقیتآمیزی داشت.
افلاطونی اظهار کرد: در پایش هوشمند از فناوریهای جدید همچون ماهواره استفاده میشود و از طریق تصاویر دریافتی از ماهواره و همپوشانی آن میتوان تغییرات کاربری اراضی کشاورزی را مشاهده و رصد کرد.
وی ادامه داد: ما در قالب همکاری با شرکتهای دانشبنیان و سازمان جغرافیای نیروهای مسلح در حوزه هوشمندسازی پایش اراضی کشاورزی ورود پیدا کردهایم.
رئیس سازمان امور اراضی کشور، هدف از حفاظت و یکپارچهسازی اراضی کشاورزی را کمک به حفظ امنیت غذایی و زیستی کشور عنوان کرد.
وی درباره مشوقهای مربوط به تجمیع و یکپارچهسازی اراضی کشاورزی نیز گفت: سیاست وزارت جهاد کشاورزی این است که اولویت پرداخت یارانههای آبیاری تحت فشار با اراضی تجمیع شده باشد.
افلاطونی افزود: اراضی تجمیع شده در تخصیص نهادههای کشاورزی همچون بذر، کود و سموم در اولویت قرار دارند.
وی در همین حال به امضای توافقنامه بین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه کشور به منظور تشویق بهرهبرداران به تجمیع اراضی کشاورزی اشاره و تصریح کرد: برای تشویق بهرهبرداران به تجمیع اراضی کشاورزی در مساحتهای فنی و اقتصادی موضوع ماده (1) قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی، در قالب این توافقنامه سهم کمک دولت برای اراضی کشاورزی تجمیع یافته در سقف اعتبارات تخصیص یافته قابل پرداخت است.
افلاطونی سطح اراضی کشاورزی تجمیع شده از سال 1385 تاکنون را حدود 13 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: این عدد نسبت به سطوح اراضی خرد شده پایین است.
وی در همین حال پیشبینی کرد که امسال تجمیع و یکپارچهسازی اراضی کشاورزی در 450 شهرستان کشور اجرا شود.
رئیس سازمان امور اراضی کشور در پایان گفت: اگر در هر یک از 450 شهرستان 100 هکتار اراضی کشاورزی زیر پایاب سدها و چاهها تجمیع شود، در مدت یک سال 45 هزار هکتار از این اراضی یکپارچه خواهند شد.