مدیران خودروعصر اعتبار

رازهای تاریخی در کاشی‌های حمام سمنان!

عصر ساختمان- حمام قلی و پهنه دو حمام و موزه تاریخی شهر سمنان هستد که در کاشی آن رازهای تاریخی نهفته است.

رازهای تاریخی در کاشی‌های حمام سمنان!
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ زمانیکه به شهرهای گوناگون سفر می‌کنید چقدر خوب است تا سری به موزه‌هایش بزنید تا با فرهنگ و آئین آنها آشنا شوید زیرا هر موزه بیانگر حرف‌هایی است که با اشیای به جا مانده لب به سخن باز می‌کند.

    حمام قلی در خیابان امام خمینی سمنان، در کوچه معروف به ملا قزوینی واقع شده است که می‌توان این بنا را در زمره یکی از آثار قرن دهم به شمار آورد.

    حمام قلی شامل سه قسمت سربینه، رخت کن، گرم خانه و خزانه است. بخش اول یا سربینه به شکل مربعی است که چهار غرفه با تاق های قوسی شکل در اطراف آن ساخته شده است. نور داخل سربینه از طریق روزنه هایی که در وسط سقف و در اطراف آن ساخته شده است تأمین می شود. قسمت دوم حمام گرم خانه است که برای ورود به آن باید از هشتی گذشت.

    وقتی پا به این حمام تاریخی می گذارید طوری بنا و آدم هارا بازسازی کرده اند که گویا تاریخ جلوی چشمانتان آورده می شود که احساس میکنید متعلق به همان دوران هستید و تاریخ هیچگونه تغییری نکرده است.

    این‌ حمام‌ در بازار عمومی‌ سمنان‌ و در جنوب‌ شرقی‌ تکیه‌ ناسار قرار دارد. این‌ بنا در سال ‌1118 هجری‌ قمری‌ در زمان‌ شاه‌ عباس‌ صفوی‌ ساخته‌ شده‌ است‌. بر بالای‌ سر در کوچک‌ حمام‌، سنگ‌ نبشته‌ای‌با عبارت‌ «بنا کنندگان‌ این‌ حمام‌ حاجی‌ الحرمین‌، حاجی‌ محمد زمان‌ ملک‌، به‌ تاریخ‌ 1118 هجری‌» بر آن‌ نقش ‌بسته‌ است‌.

    اما این بنا تنها حمام تاریخی این شهر نبوده و حمام دیگری بنام حمام‌ پهنه‌ و گرمابه‌ حضرت‌ سمنان‌ وجود دارد که از در و دیوار آن قدمتش مشخص است.

    در زمان‌ سلطنت‌ ابوالقاسم‌ با برخان‌ پادشاه‌ تیموری‌ (در سال‌ 856 ه.ق‌) و به‌ دستور وزیر وی‌ خواجه‌ غیاث‌ الدین‌بهرام‌ سمنانی‌ ساخته‌ شده‌ است‌. این‌ بنا در زمان‌ مظفرالدین‌ شاه‌ قاجار (در سال‌ 1312 ه.ق‌) و به‌ دستور حاج‌ملاعلی‌ حکیم‌ الهی‌ دانشمند معروف‌ تعمیر و تجدید بنا شد. ساختمان‌ حمام‌ مشتمل‌ بر سه‌ قسمت‌ رختکن‌ یاسر بینه‌، گرمخانه‌ و خزانه‌ است‌. چیزی که در قسمت دیگر خود نمایی می کند وجود عکس های پهلوانان و یا اشخاص مهم تاریخی است که دور تا دور این بنا گذاشته شده و پشت هر کدام قدمتی طنازی می کند.

    دیدن کاشی های مربوط به چند دهه گذشته  در و پنجره ها که روزی برای خود از دنیای مد صحبتی داشته اند و روزانه چندین نفر را پذیرا بودند جذابیت های خودش را دارد البته ناگفته نماند که همچنان مردم مختلفی به بازدید از این موزه می روند.

    اگر دلتان می‌خواهد به یک شهر تاریخی و بناهای قدیمی سفر کنید کافیست تا مقصد را شهر سمنان در نظر بگیرید و تا چند کیلومتریش از سفر خود لذت ببرید.

     

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار