مدیران خودروعصر اعتبار

با تصویب کمیسیون ماده پنج؛

مجتمع‌های مسکونی دوستدار کودک می‌شوند

عصر ساختمان- ضوابط مربوط به طراحی مجتمع‌های مسکونی دوستدار کودک در شهر تهران به تصویب اعضا کمیسیون ماده پنج رسید.

مجتمع‌های مسکونی دوستدار کودک می‌شوند
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۰۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۳:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از مهر، سومین جلسه کمیسیون ماده پنج سال جاری به ریاست پیروز حناچی شهردار تهران و با حضور هاشمی رفسنجانی رئیس شورای اسلامی شهر تهران، عبدالرضا گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری و اشراقی رئیس دبیرخانه کمیسیون ماده پنج تشکیل شد و تصویب ضوابط مربوط به طراحی مجتمع‌های مسکونی دوستدار کودک در شهر تهران یکی از تصمیمات مهم این جلسه بود.

    اشراقی رئیس دبیرخانه کمیسیون ماده پنج در تشریح این مصوبه گفت: منظور از مجتمع مسکونی دوستدار کودک، مجموعه‌ای است، متشکل از مسکن مطلوب و امکانات مناسب برای تحرک مستقل و ایمن کودکان در فضاهای مشترک و مشاع تا این فضاها بستری برای شکل گیری اجتماع محلی دوستدار کودک باشد. هدف کلی این طرح نیز پاسخگویی به نیازهای فیزیکی و روانی کودکان، ایجاد مجتمع‌های مسکونی سر زنده، ظرفیت سازی و ارتقای آگاهی و دانش متخصصین، متولیان و بهره وران این حوزه است.

    وی ادامه داد: بدین منظور در سومین جلسه کمیسیون ماده پنج در سال جاری، ضوابط مربوط به طراحی مجتمع‌های مسکونی دوستدار کودک در دستور کار قرار گرفت که پس از توضیحات مشاور طرح و بحث و بررسی اعضاء، ضمن تصویب موضوع، قرار شد معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران نسبت به ابلاغ ضوابط مجتمع‌های مسکونی دوستدار کودک با توجه به رویکرد طرح و بررسی امکان تحقق پذیری آن در محلات شهر تهران، به لحاظ مشاعات مجاز ساختمانی و با توجه به رعایت موارد ایمنی و رعایت کنترل‌های طبیعی اقدام لازم را به عمل آورد.

    اشراقی گفت: همچنین در ادامه این جلسه، با انتزاع محدوده بلوک شهری دیدار در بخش غربی اراضی عباس آباد در محدوده منطقه 3 که دارای 17 پلاک مسکونی و اداری است موافقت شد.

    وی افزود: البته عملیاتی شدن آن منوط به تصویب شورایعالی شهرسازی و معماری ایران است و در این تصمیم توصیه شد که کاربردها و عملکردها متناسب با این محدوده ملاک عمل باشد.

    تعیین حداکثر ارتفاع مجاز بناهای غیر بلند مرتبه شهر تهران تا 50 متر از دیگر تصمیمات سومین جلسه کمیسیون ماده پنج در سال 1400 بود، بر این اساس شهرداری‌های مناطق در زمان صدور پروانه‌های ساختمانی ملزم به رعایت ارتفاع شدند و قرار شد معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران ضمن تبیین و تعیین حداکثر ارتفاع مجاز طبقات، جهت فعالیت‌ها و کاربری‌های مختلف، مراتب را برای اجراء به مناطق ابلاغ کند.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی