عصر ساختمان- مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان گفت: طرحهای توسعه روستا باید با هدف ارتقای سطح کیفیت مردم ساکن باشد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از ایسنا، سجاد صنعتیمنفرد در جمع خبرنگاران، با اشاره به 15 مهر ماه، روز ملی روستا، اظهار کرد: طرح هادی روستایی به عنوان محلیترین طرحهای توسعه و عمران روستایی در طول سالیان اخیر، تحولات کالبدی قابل توجهی را در سکونتگاههای روستایی به وجود آورده است.
این مسئول ادامه داد: در واقع این طرح با رویکرد کالبدینگر خود تلاش دارد تا ضمن ساماندهی بافت کالبدی نواحی روستایی، تحولات آتی آن را کنترل و در جهت مناسب هدایت کند.
وی با بیان اینکه طرح هادی روستایی از جمله طرحهای عمرانی است که جزء مهمترین ابزار کنترل و مدیریت تحولات کالبدی در سکونتگاههای روستایی نیز به شمار میآید، افزود: این طرح ضمن ساماندهی و اصلاح بافت موجود، میزان و مکان گسترش آتی و نحوه استفاده از زمین برای عملکردهای مختلف از قبیل مسکونی، تجاری و کشاورزی و تأسیسات و تجهیزات و نیازمندیهای عمومی روستایی را بر حسب مورد در قالب مصوبات طرحهای ساماندهی فضا سکونتگاههای روستایی تعیین میکند.
صنعتیمنفرد تصریح کرد: ارتقاء و بهبود سطح کیفیت زندگی روستاییان به عنوان هدف اصلی اجرای برنامههای توسعه روستایی تلقی میشود و بافت قدیمی روستاها با توجه به شرایط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و فناوری زمان گذشته بوده و بدیهی است که با توجه به تحول شرایط زندگی در روستاها در گذر زمان و در عرصههای مختلف، بافت قدیم با زندگی امروزی هماهنگی لازم را نداشته باشد، به همین دلیل باید با اجرای طرحهای هادی اصلاحاتی در آن به وجود آید تا بتواند شرایط مناسب زندگی را فراهم کند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان یادآور شد: باید با انجام برنامهریزیهای مناسب در جهت توسعه روستاها، فضای زندگی شایستهای برای ساکنین روستاها فراهم کرد تا از این طریق روستاییان نیز فرصت زندگی و رشد و توسعه را داشته باشند؛ که در این راستا نیازمند اجرای طرحهای توسعه روستایی در کشور هستیم.
وی با بیان اینکه، توسعه مناطق روستایی با ایجاد زیرساختهای لازم و زمینههای مناسب، از اهداف اصلی بنیاد مسکن است، عنوان کرد: خدمات ارزشمند بنیاد مسکن در سطح روستاها باعث جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها، تثبیت جمعیت در روستاها و همچنین ساماندهی و رفع مشکل این قشر شده است، که امیدواریم با هماهنگی و همکاری بیشتر میان دستگاههای اجرایی، نهادها و مردم گامهای موثرتری در جهت توسعه و آبادانی روستاها برداشته شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: میانگین اجرای طرح هادی روستایی در سطح کشور 45 درصد و در استان زنجان 53.8 درصد است که در این زمینه عملکرد استان بالاتر از میانگین کشوری بوده و میتوان گفت طرح هادی در بیش از نیمی از روستاهای استان زنجان اجرا شده است. از مجموع 710 روستای بالای 20 خانوار استان، طرح هادی برای 697روستا تهیه و در 382روستا اجرا شده است.