مدیران خودروعصر اعتبار

مسکن، پیشران خروج صنعت فولاد از رکود است

عصر ساختمان- دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران درباره استفاده صنعت لوله و پروفیل به‌عنوان صنعت پایین‌دست فولاد در ساختمان‌سازی گفت: صنعت لوله و پروفیل با توجه به تنوع محصولات آن، ده‌ها کاربرد گوناگون در صنعت ساختمان‌سازی دارد. البته در نگاه نخست از موارد مصرف این صنعت فقط در و پنجره ساختمان به چشم می‌آید، اما به‌جز در و پنجره درساختمان‌سازی‌های مدرن تمامی سازه‌های لوله‌ای متشکل از لوله و پروفیل است. به‌عنوان مثال، سازه پل طبیعت یا ساختمان‌های جدید و سینماها بیشتر از لوله و پروفیل ساخته می‌شوند.

مسکن، پیشران خروج صنعت فولاد از رکود است
نسخه قابل چاپ
شنبه ۰۶ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان» به نقل از روابط عمومی سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران، امیرحسین کاوه، خاطرنشان کرد: برخلاف تصور، کاربرد لوله و پروفیل‌های فولادی روز به روز در حال افزایش است، از این رو میزان تولید و مصرف لوله و پروفیل در حال افزایش است. یکی از مصارف مهم لوله و پروفیل در حوزه مسکن است. به‌ویژه اینکه برخی کارخانه‌های لوله و پروفیل محصولاتی ستونی قابل کاربرد در ساختمان‌سازی را تولید می‌کنند. به‌عنوان نمونه، بناهایی در حال ساخت هستند که بخش‌های گوناگون اسکلت آنها با لوله ساخته می‌شود.

    وی ادامه داد: مهندسی مدرن در ساختمان‌سازی از در و پنجره گرفته تا راه‌پله و نرده، کف‌سازی و ستون و... به‌دلیل جنبه زیبایی، سهولت کار، وزن کمتر، سرعت بالا و به علاوه نرخ مناسب به استفاده از لوله و پروفیل روی آورده‌اند.

    دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران با اشاره به میزان مصالح مورد نیاز در ساختمان‌سازی عنوان کرد: 15درصد مصالح ساختمان‌سازی را آهن‌آلات به خود اختصاص می‌دهد. این 15درصد به میلگرد و لوله و پروفیل تبدیل می‌شود، از این‌رو مسکن پیش‌رو و کشنده صنعت فولاد به سمت خروج از رکود خواهد بود. لکوموتیو خروج رکود فولاد و بسیاری از صنایع دیگر مانند سیمان، کاشی و سرامیک، روشنایی و... به حوزه مسکن گره خورده است.

    کاوه در ادامه خاطرنشان کرد: آنچه سبب رونق بازار می‌شود، افزایش تقاضا است و هم‌اکنون تقاضا برای ساخت‌وساز وجود دارد و حتی خانه‌دارها نگران خانه‌دار شدن فرزندان خود هستند و این موضوع نشان می‌دهد این بازار تشنه فعالیت است؛ از این رو در این بازار می‌توان به‌خوبی کار کرد، این درحالی است که در کشور نیز با کمبود زمین روبه‌رو نیستیم.

    وی در پاسخ به این پرسش که آیا متولی ساخت‌وساز بخش دولتی باشد بهتر خواهد بود یا بخش خصوصی، گفت: در مقطعی مسکن مهر که یک طرح دولتی بود به رونق بازار مصالح ساختمانی و تولید بسیار کمک‌ کرد و متاثر از این طرح بسیاری از معادن فعال شدند.

    کاوه ادامه داد: دولت می‌تواند با شهرک‌سازی و ساخت شهرهای جدید به رونق بازار مسکن کمک کند. شهرداری و وزارت راه و شهرسازی و به‌طور کلی دولت باید بستر ساخت‌وساز را فراهم کنند اما اجرای آن را به بخش خصوصی واگذار کنند. در این صورت بخش خصوصی فعال شده که در ادامه منجر به رونق و توسعه بازار خواهد شد؛ بنابراین باید دولت بسترسازی‌های لازم را انجام دهد چراکه مسکن نیازمند جاده و تردد و... زیرساخت‌های لازم است.

    وی در ادامه توضیح داد: البته بازسازی و نوسازی را بخش خصوصی می‌تواند انجام بدهد اما ساخت مسکن انبوه که نیازمند جانمایی و زیرساخت لازم است باید ازسوی دولت انجام و ازسوی بخش خصوصی اجرا شود. از این‌رو دولت باید زمین را به صورت ارزان و در شهر و با دید مهندسی روز واگذار کند تا بخش خصوصی آن را به مرحله اجرا درآورد. به‌عنوان نمونه، از مرقد امام‌خمینی(ره) تا فرودگاه امام‌خمینی(ره) زمین‌های بسیاری وجود دارد که مستعد ساخت‌وساز است، چراکه زیرساخت‌های لازم را نیز دارند.

    دبیر سندیکای لوله و پروفیل در پایان تاکید کرد: کشور به طرح جامع مسکن نیاز دارد که این طرح می‌تواند بخش قابل‌توجهی از بازار را رونق بخشد.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۱۱ ماه پیش
        آرشیو