عصر ساختمان-مدیر دفتر حفظ و احیای بناهای تاریخی برخی دلایل را برای کم کاری در حفاظت از بناهای تاریخی کافی نمیداند.
به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از باشگاه خبرنگاران، اگرچه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تلاش برای طرح و تصویب قوانینی به منظور حفاظت هرچه بیشتر از میراث فرهنگی کشور، به دنبال بهبود وضعیت نگهداری از بناها و سایتهای تاریخی است، اما این روزها شاهد انتشار اخبار در معرض تخریب قرار گرفتن برخی از بناها، مجموعهها و سایتهای تاریخی هستیم.
زمانی که به بعضی از مسئولان میراث فرهنگی مراجعه میکنیم، پاسخ میشنویم که بودجه و نیروی انسانی کافی برای رسیدگی به بناها و سایتهای تاریخی کشور وجود ندارد.
به همین دلیل به سراغ مدیر دفتر حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رفتیم تا بیش از پیش از شرایط فعلی حاکم بر رسیدگی از بناها و سایتهای تاریخی مطلع شویم.
سید هادی احمدی روئینی مدیر دفتر حفظ و احیاء بناها، بافتها و محوطههای تاریخی گفت: همانطور که مستحضرید بودجه و نیروی کافی به نسبت وظایف سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در اختیار این سازمان نیست. البته اینکه بگوییم صرف نبود نیرو و بودجه کافی دلیل موجهی برای کم کاری در حفاظت از بناهای تاریخی است، درست نیست. خوشبختانه ما در سالهای اخیر سرمایه اجتماعی و ظرفیت انجمنهای دوستداران میراث فرهنگی را داریم و شبکه بزرگی از تشکلهای مردم نهاد نیز در حفاظت از بناهای تاریخی به کمک سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آمده اند.
به گفته مدیر دفتر حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی امروز به جایی رسیدیم که شهرداران با اعطای مجوز به طرحهای توسعهای بناهای تاریخی را تهدید میکنند. پیش از آنکه همکارانمان در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری متوجه آن شوند، خبرنگاران و مردم آن را گزارش میدهند و این مانند آن است که مجرم را در صحنه جرم بگیریم.
احمدی روئینی افزود: امروز مردم از رای دادن به شورای شهری که سابقه تخلف میراث فرهنگی دارد، اجتناب میکنند و جلوی شهرداری که سابقه تخلف دارد، میایستند. امروز تخریب بناهای تاریخی توسط مردم به صفر رسیده و مشکل اصلی ما تخریب قانونی بناهای تاریخی است.
وی تصریح کرد: در بسیاری مواقع آسیبهایی که به بناهای تاریخی وارد میشود، به دلیل نبودن نگهبان نیست؛ در هیچ حالتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قادر به گماردن نگهبان به صورت فیزیکی در تمام سایتها به صورت 3 شیفت نیست. بنابراین باید به گونهای فرهنگسازی شود که تک تک افرادی که به وطنشان عرق و علاقه دارند، پاسدار میراث فرهنگی باشند. افرادی هم که آثار تاریخی را تخریب میکنند یا از سر نادانی چنین کاری را انجام میدهند و یا از روی کم کاری سایر نهادها.