مدیران خودروعصر اعتبار

مدیرعامل شرکت برق حرارتی:

تایید وجود فروچاله‌ها در اطراف نیروگاه‌ برق مفتح همدان

عصر ساختمان- مدیرعامل شرکت برق حرارتی با تایید اینکه قبل از احداث نیروگاه مفتح همدان، فرونشست زمین در منطقه به دلیل برداشت آب وجود داشته گفت:نگرانی‌هایی درباره این نیروگاه وجود داشت، اما بررسی عمیق حاکی از این است که خطری نیروگاه را تهدید نمی‌کند.

تایید وجود فروچاله‌ها در اطراف نیروگاه‌ برق مفتح همدان
نسخه قابل چاپ
شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۳:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از فارس، محسن طرز طلب در پاسخ به این سوال که برخی از نیروگاه‌های حرارتی در کشور دارای مصرف آب بالایی بوده و در مناطق کم آب احداث شده‌اند آیا برنامه‌ای برای استفاده کمتر این نیروگاه‌ها از آب وجود دارد، گفت: برخی از نیروگاه‌های حرارتی به دلیل مواجه شدن با مشکل کم آبی برای تأمین آب مورد نیاز این نیروگاه‌ها از پساب استفاده می‌شود و برج‌های تر این نیروگاه‌ها به برج‌های خشک تبدیل می‌شود.

    وی افزود: در نیروگاه شهید مفتح همدان یک برج نیروگاه تر را به برج خنک تبدیل و همزمان از پساب برای تأمین آب نیروگاه استفاده می‌شود.

    وی ادامه داد: در مورد نیروگاه اصفهان نیز استفاده از پساب در دستور کار است و اینکه برج تر نیروگاه به برج خشک تبدیل شود.

    طرزطلب با اشاره به ابنکه در مورد نیروگاه بیستون نیز چنین برنامه‌ای در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: مناطق دیگر هم که نتوانیم این اقدامات را انجام دهیم و راندمان نیروگاه‌ پایین باشد، به سمتی می‌رویم که آن نیروگاه را از مدار تولید خارج کنیم.

    به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس ،پیشتر نیما نظامی کارشناس و پژوهشگر حوزه آب و محیط زیست گفته بود که به دنبال فرونشست زمین بسیاری از حفره‌های ایجاد شده در کشور نزدیک به صنایع و کارخانه‌های بزرگ ایجاد شده است. نمونه آن فروچاله ایجاد شده در دشت کبودرآهنگ همدان است که این حفره‌ها در نزدیکی شهرک صنعتی و نیروگاه تولید برق شهید مفتح همدان ایجاد شده است. این اتفاق می‌تواند بسیار خطرناک باشد. شاید روزگاری زمین زیر یکی از برج‌های این نیروگاه‌ها خالی شود و این صنایع را ببلعد.

    *قبلاً یک نگرانی‌هایی در مورد نیروگاه مفتح همدان وجود داشت

    مدیر عامل شرکت برق حرارتی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود، احتمال فرونشست نیروگاه مفتح همدان به دلیل فروچاله‌های موجود به دلیل برداشت آب وجود دارد، گفت: گزارشاتی که ما در اختیار داریم، مربوط به این نیروگاه نیست و زمانی که قرار بود نیروگاه احداث شود، در آن منطقه فروچاله وجود داشته است.

    وی در پاسخ به این سوال که پس با وجود این فروچاله‌ها احتمال نشست نیروگاه مفتح همدان وجود دارد گفت: به هیچ وجه این طور نیست، البته اگر نیازمند گزارشات بیشتر باشد، حاضریم گزارشی در این باره ارائه کنیم.

    وی ادامه داد: به هر حال قبلاً یک نگرانی‌هایی در مورد نیروگاه مفتح همدان وجود داشت و بررسی‌های عمیقی صورت گرفت که نکند این فرد چاله‌ها به سمت نیروگاه همدان کشیده شده و زمین زیر این نیروگاه را خالی کند، اما مطمئن شدیم که چنین چیزی وجود ندارد.

    طرزطلب در پاسخ به این سوال که چرا جانمایی و انتخاب محل برای ساخت نیروگاه تا این حد دچار مشکل بوده است که حالا باید شاهد احتمال نشست نیروگاه باشیم، گفت: به هر حال تغییرات اقلیم در زمان ساخت نیروگاه‌ها به وجود نیامده بود، اما وقوع خشکسالی و برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی به مرور زمان رخ داده است و آن زمانی که مطالعه برای ساخت نیروگاه آغاز شده بود، این مسائل کم آبی به این شکل وجود نداشت.

    *تامین آب نیروگاه‌های همدان، اصفهان و بیستون از پساب

    مدیرعامل شرکت برق حرارتی افزود: مصرف آب در نیروگاه‌ها نسبت به منطقه کمتر است، اما به عنوان یک وظیفه اجتماعی تصمیم گرفتیم که در نیروگاه‌های همدان، اصفهان و بیستون از پساب استفاده کنیم و میزان مصرف آب را تا 85 درصد کاهش دهیم.

    وی افزود: هرچقدر که جلوتر می‌رویم برداشت از منابع زیرزمینی بیشتر می‌شود، اما به هر حال گزارش دقیقی در مورد این موضوع وجود دارد که می‌توان این موضوع را به طور دقیق تحلیل کرد.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار