مدیران خودروعصر اعتبار

چرا دیوار چین ساخته شد؟ + حقایقی درباره آن

عصر ساختمان -دیوار چین طولانی‌ترین و بزرگترین سازهٔ مهندسی در جهان محسوب می شود که در فهرست میراث جهانی ثبت گردیده‌است.

چرا دیوار چین ساخته شد؟ + حقایقی درباره آن
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۰۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۳:۰۰
  • چرا دیوار چین ساخته شد؟ + حقایقی درباره آن
  • دلیل ساخت دیوار چین
  • دلیل ساخت دیوار چین
  • دلیل ساخت دیوار چین
  • دلیل ساخت دیوار چین
  • دلیل ساخت دیوار چین

به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان» به نقل از باشگاه خبرنگاران،   آثار باستانی و سازه‌های فراوانی در سراسر این کره خاکی یافت می‌شود که تاریخچه‌ای کهن و عجیب برای خود دارند. یکی از آثار خارق العاده دیوار چین است که جزء طولانی‌ترین و بزرگترین سازه‌های دنیا محسوب می‌شود و امروز  تا به معرفی دیوار چین، دلیل ساخته شدنش و همچنین حقایقی جالب پیرامون آن بپردازد، پس پیشنهاد می‌کنیم اندکی اطلاعاتتان را بالا ببرید.
معرفی دیوار چین

دیوار چین (به چینی: 中国的长城) طولانی‌ترین و بزرگترین سازهٔ مهندسی تدافعی و نظامی از لحاظِ زمانِ ساخت در جهان است.

این دیوار در نقشه جغرافیایی چین21196 کیلومتر امتداد یافته‌است و در سال 1987 میلادی در فهرست میراث جهانی ثبت گردیده‌است.
تاریخچه ساخت دیوار چین

بدون شک پروژه ساخت دیوار چین از بلند پروازانه‌ترین تصمیماتی بود که امپراطور شین هوانگ در طول حکومتش (259 تا 210 قبل از میلاد) اتخاذ کرد. او دستور داد تمامی دیوار‌های میان شهر‌ها برداشته شود و تنها دیوار‌های مرزی شمالی بر جایشان بمانند. نمی‌توان دقیقا اشاره کرد که دیوار چین شامل چه شهر و استان‌هایی می‌شده، اما چیزی که مشخص این است که این دیوار 9 استان را در بر داشته است و از غرب به جایو گوان (استان گانسو) و از شرق به ساحل رود یالو جیان (استان لیائونینگ) امتداد یافته بود.

پس از مرگ چین شی هوان و سقوط سلسله چین (Qin) برخی مناطق دیوار به تدریج رو به زوال رفت و چندین قبیله شمالی که قوی ترینشان سلسله وی (Wei dynasty) بودند در حدود سال 386 تا 535 میلادی توانستند بر چین نفوذ کرده و بر این سرزمین حکومت نمایند. این سلسله پس از رسیدن به قدرت برای جلوگیری از حمله‌ی قبایل دیگر به تعمیر و بازسازی قسمت‌های زیادی از دیوار پرداختند.

قبایل و سلسله‌های زیادی در چین بر کیفیت این دیوار اثرگذار بودند. به عنوان مثال پادشاهی بی چی (Bei Qi) (حکومت بین سال‌های 550 تا 577 میلادی) 1448.406 کیلومتر طول دیوار را افزایش داد، سلسله سوئی (بین سال‌های 581 تا 618 میلادی) چندین بار دیوار را مرمت و بازسازی کرد و پس از آن‌ها حکومت تانگ (Tang dynasty) بین سال‌های 618 تا 907 میلادی دیوار را بازسازی نمود که در این زمان تقریبا دیوار دیگر به عنوان یک مانع، دشمنان را نمی‌ترساند. اما این سلسله توانست در جنگی میان قبایل، به دلیل وجود همین دیوار بر دشمن پیروز شود و این امر ابهت از دست رفته را دوباره به این دیوار بازگرداند.

در سال‌های حکومت سلسله سانگ (Song dynasty) در فاصله سال‌های 960 تا 1279 میلادی، چین در معرض خطر حمله قبیله‌های شمالی لیائو (Liao) و جین (Jin) قرار داشت. آن‌ها قسمت‌های زیادی از دو سمت دیوار را تصرف کرده بودند. در نهایت در فاصله سال‌های 1206 تا 1368 میلادی، پادشاه قدرتمند یوان (Yuan) از سلسله مغول قسمت‌های زیادی از آسیا، اروپا و چین را به تصرف خود در آورد و پس از آن دیوار چین عمدتاً به منظور محفوظ نگه داشتن بازرگانان و کاروان‌های مسافرتی مورد استفاده قرار می‌گرفت.
علت ساخت دیوار بزرگ چین

این دیوار بزرگ را برای حفاظت چین در مقابل مهاجمان مغول ساختند. تقریباً در سال 246 قبل از میلاد، چین را به ایالت کوچکی تقسیم کردند. پادشاه شی هوانگ تی (shin huang TI) قسمت‌های مختلف چین را با هم متحد ساخت. در شمال این امپراطوری مغول‌ها زندگی می‌کردند. از ترس اینکه مبادا آن‌ها در هر زمان به چین حمله‌ور شوند، پادشاه برای حفاظت کشور در مقابل خطر دستور داد تا دیوار بزرگ چین را بنا کنند؛ بنابراین دیواری ساختند که از شای کوان (shahi kuan) در خلیج پوای (pohai) شروع شده و به چایکومان (chai kuman) در گانسو (kansu) می‌رسید. سربازان گشتی از طریق جاده‌ای که در امتداد دیوار بود علامت‌هایی را به سرعت ارسال می‌کردند.

هیچ‌کدام از پادشاهان با ساخت دیوار به هدف خود نرسیدند. چون دیوار در جا‌های زیادی شکست و مغول‌ها فرصت یورش به چین را پیدا کردند. ممکن بود ساختن دیوار بزرگ هرگز عملی نشود، اما آن‌ها توانستند آن را بسازند.
حقایقی درباره دیوار چین

    طول واقعی این دیوار 21166٫18 کیلومتر است.
    بیشتر بقای بجا مانده از دیدار کنونی برای زمان سلسله مینگ است که طول آن 8851 کیلومتر است.
    قدمت این دیوار بیشتر از 2300 سال است.
    دیوار بزرگ مینگ از 9 استان لیائونینگ، هبئی، تیانجین، پکن، مغولستان داخلی، شانشی، شاآنشی، نینگ شیا و گانسو عبور می‌کند.
    دیوار بادلینگ که بخشی از دیوار چین است بیشترین میزان بازدیدکننده را دارد (در سال 2001، 63 میلیون نفر از آن بازدید کردند) و در هفته اول ماه‌های می‌و اکتبر تعداد بازدیدکننده‌های دیوار بادلینگ به 70 هزار نفر در روز نیز میرسد.
    ارتفاع متوسط دیوار چین در بادلینگ 7٫88 متر و بلندترین نقطه 14 متر است.
    نزدیک 1/3 دیوار چین بدون هیچ نشانی ناپدید شده است.
    از سال 1644 که سلسله مینگ منقرض شد هیچ اقدامی برای مقاصد نظامی بر روی این دیوار انجام نشده است.
    بازسازی دیوار چین در سال 1957 از بخش بادلینگ آغاز شد.
    دیوار چین در دسامبر 1987 در لیست میراث فرهنگی یونسکو به ثبت رسیده است.

    دیوار چین با چشم غیر مسلح از فضا قابل مشاهده نیست.
    دیوار چین به صورت یک دیوار خطی پیوسته نیست و در جا‌هایی که کوه‌های بلند و رودخانه بوده دیواری وجود ندارد. در زمان سلسله کین (206 -221 قیل از از میلاد) از آرد برنج چسبنده برای چسباندن آجر‌های این دیوار استفاده شده است.
    دیوار چین توسط سربازان، روستاییان، مجرمان و زندانیان جنگی ساخته شده است.
    اولین امپراتور سلسله کین، دیوار چین را نساخته است، او فقط دیوار‌های مناطقی را که فتح کرده بود به هم متصل کرد.
    ممعروف‌ترین افسانه دیوار چین درباره زنی بنام منگ است که شوهرش در هنگام ساخت دیوار میمیرد، زن به کنار دیوار می‌رود و آنتقدر گریه میکند که بخشی از دیوار ریخته و استخوان‌های شوهرش نمایان می‌شود و او آن‌ها را دفن می‌کند.
    در بخش گوبیکو دیوار بزرگ چین یک سوراخ گلوله ایجاد شده که برای آخرین جنگ در کنار این دیوار بوده است.
    در دوه انقلاب فرهنگی (1966-1976) بسیاری از آجر‌های این دیوار برای ساختن خانه، مزرعه و انبار استفاده شده است.
    بخش شمال غربی دیوار چین (که در شهر‌های نینگ شیا و گانسو است) به احتمال زیاد تا 20 سال آینده به دلیل بیابان زایی و تغییر رفتار انسانی در استفاده از زمین، نابود می‌شود.
    آن تصویری از دیوار چین که معمولا در کتاب‌ها و سایت‌ها دیده می‌شود تصویر بخش جیانکو دیوار چین است که به دلیل شیب دار و پیچ در پیچ بودن آن، در تصاویر زیاد استفاده می‌شود.
    300 سیاستمدار بزرگ دنیا از بادلینگ که محبوب‌ترین بخش دیوار چین است بازدید کرده اند که اولین آن‌ها کلیمنت سیاست مدار اتحاد شوری بود که در سال 1957 از این قسمت دیوار دیدن کرد.

برچسب ها
پورسعیدخلیلی
پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
    پربازدیدترین های هفته
      رویداد ها در یک نگاه
      • ساختمان فردا ۴
      • ساختمان فردا ۳
      • ساختمان فردا ۲
      • نشریه ساختمان فردا ۱
      • شماره ۱۷ و ۱۸
      • ۰
      • ۰
      • هفته نامه
      • ۰
      آخرین بروزرسانی ۱۲ ماه پیش
      آرشیو