مدیران خودروعصر اعتبار

چرا ایرانیان در گرجستان ملک می‌خرند؟

عصر ساختمان- اگر پیش از این امارات، ترکیه و ارمنستان مقصد سفر ایرانی‌ها بود، یکی دو سالی است کشور‌هایی که طی سال‌های اخیر روادید را لغو کرده اند نه تنها به رقیب این کشور‌ها مبدل شده اند بلکه برای سفر ایرانیان به این کشور‌ها گوی سبقت را ربوده اند.

چرا ایرانیان در گرجستان ملک می‌خرند؟
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۰۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۱:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از روزنامه خراسان، اکنون گرجستان یکی از اصلی‌ترین این کشورهاست؛ کشوری در حوزه قفقاز که تعلیق روادید آن بعد از توافق برجام در 26 بهمن 94 به صورت کامل اجرایی شد و پس از آن بود که به گفته سفیر گرجستان در ایران سفر ایرانی‌ها به این کشور 600 درصد رشد پیدا کرد ونیز به گفته سفیر ایران در گرجستان سفر ایرانی‌ها به این کشور که سال گذشته نزدیک به 350 هزار نفر بود، امسال به یک میلیون نفر رسید.

    اگر چه جزئیات آمار گرجی‌هایی که پس از 2016 به ایران سفر کردند تا کنون منتشر نشده است، اما سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سال گذشته در آماری که از میزان سفر گردشگران خارجی به ایران در فصل بهار منتشر کرد، گرجی‌ها را در رتبه دهم قرار داد که البته تا پایان سال جایگاه آن تنزل یافت. این در حالی است که بیشترین مسافران گرجستان به ترتیب از ارمنستان، جمهوری آذربایجان، روسیه، ترکیه و ایران هستند و سال پیش نزدیک به 323 هزار ایرانی به گرجستان سفر کردند.

    علاوه بر سفر به گرجستان خروج سرمایه ایرانی‌ها به واسطه خرید ملک در این کشور موضوع نگران کننده دیگری است که طی این مدت افزایش داشته است. «محمود» جوانی ایرانی است که یک سال قبل با رقمی حدود 300 میلیون تومان ملکی را در تفلیس خریداری کرده است.

    وی درباره علت این تصمیم خود به ما گفت: شنیده ام قرار است گرجستان تا سال 2020 عضو اتحادیه اروپا شود به همین دلیل سرمایه‌ای که داشتم را در این جا سرمایه گذاری کردم هم برای خودم ملک خریدم و هم به راحتی می‌توانم با خانواده ام در ایران در ارتباط باشم و هم این که بعد از مدتی می‌توانم به تمام کشور‌های اروپایی سفر کنم.

    به گفته وی ایرانی‌ها می‌توانند با خرید ملکی با قیمت حداقل 36 هزار دلار اقامت یک ساله گرجستان را دریافت کنند و بعد از تمدید شش سال اقامت دایم گرجستان را بگیرند.

    البته این اقدام ایرانی‌ها بدون شک با ریسک هم همراه است به نحوی که سفیر ایران در تفلیس چندی قبل به خریداران ملک در این کشور هشدار داد: خرید ملک در گرجستان لزوما تضمینی برای دریافت اقامت طولانی‌مدت این کشور نیست.

    یکی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم با اشاره به افزایش خرید ملک در گرجستان و ترکیه گفت: اگر در گذشته سرمایه گذاری در کشوری مانند گرجستان صرفا در بین ایرانیانی که در سطوح بالای اقتصادی هستند دیده می‌شد، اما اکنون این اتفاق در لایه‌های میانی جامعه دیده می‌شود به طوری که چند روز پیش که به اتوشویی رفته بودم صاحب مغازه می‌گفت: در گرجستان خانه خریده است.

    مهرداد بائوج لاهوتی افزود: متاسفانه این موضوع طی سال‌های اخیر افزایش داشته است و باید برای آن چاره اندیشی شود، چون هم جامعه و هم در نهایت آن دسته از افرادی که در کشور دیگر سرمایه گذاری می‌کنند آسیب می‌بینند.

    وی خاطرنشان کرد: اگر دولت احساس می‌کند در زمینه اجرای تمهیدات برای خروج سرمایه از کشور به این شکل دستش بسته است می‌تواند لایحه بیاورد و ما آماده ایم تا آن را هر چه سریع‌تر در مجلس بررسی کنیم.

    لاهوتی با اشاره به این که اکنون در بیشتر شهر‌های کشور پرواز به گرجستان اختصاص داده شده است، ادامه داد: البته دولت می‌تواند اقدامات موثری در این خصوص داشته باشد همان گونه که در تمام دنیا جابه جا کردن یک دلار پول حساب و کتاب دارد. به طور مثال دولت می‌تواند شروطی برای دولت گرجستان بگذارد و از آن‌ها بخواهد حداقل معادل 50 درصد از گردشگران ایرانی که به گرجستان می‌روند از آن کشور به ایران گردشگر بیاید.

    این نماینده مجلس با اشاره به 10 میلیون گردشگر ایرانی در سال گفت: این درحالی است که سفر به دیگر کشور‌ها در عید امسال 9 درصد نیز افزایش داشته است با این وصف اگر هر گردشگر دو هزار دلار هزینه کند ما با عدد وحشتناک خروج 20 میلیارد دلار از کشور مواجه هستیم و این سوال مطرح است که در ازای 20 میلیارد دلار خروج ارز از کشور به واسطه گردشگران ایرانی چقدر در این حوزه ارز وارد می‌شود؟

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۱۲ ماه پیش
        آرشیو