عصر ساختمان- رییس کمیسیون کسب و کار انجمن معماری تهران، گفت: سازندهها به ازای هر یک تومانی که در مسائل زیست محیطی هزینه میکنند، هفت تومان سود میبرند. در صورتی که خود صنعت ساختمان به تنهایی تا این اندازه سود آور نیست.
به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان» به نقل از ایسنا، علیرضا کریم اظهار کرد: اساتید معماری اصفهان نگران حفظ هویت فرهنگی معماری اصفهان هستند که در ساختوسازهای اخیر فقط سبک مدرن جایگزین آن میشود. باید در خصوص هویت فرهنگی شهر اصفهان و نقش مهندسین معمار در نگهداشت و انتقال این فرهنگ به نسلهای آتی هماندیشیهایی برگزار شود.
وی ادامه داد: ساختمانهای ماندگار ترجمه sustainable building است که به اشتباه ساختمان پایدار نیز ترجمه شده است. این نوع ساختمان استاندار بینالمللی و مشخصی است که باید در همه شهرهای ایران ساخته شود و معمارها از آن استفاده کنند. امیدواریم در اصفهان نیز انجام شود. به خصوص که در اصفهان بحثهای زیست محیطی اهمیت بالایی دارد. خشکی زاینده رود نشان میدهد باید از همه راهها برای کمک به محیط زیست اصفهان استفاده کنیم.
عضو هیئت مدیره انجمن شرکت های مشاوره سرمایه گذاری ایران، گفت: ساختمانهای ماندگار فواید اجتماعی و حتی اقتصادی نیز با خود به همراه دارند. سرمایه گذار چه بخش خصوصی باشد یا دولت، فواید مالی یکی از اولیتهای آنها خواهد بود. مساله فرهنگی را نمیتوان دیکته کرد مگر اینکه عواید دیگری از جمله عواید مالی داشته باشد.
کریم تصریح کرد: در پروژههای بزرگ مشاورین سرمایه گذاری حضور دارند اما در پروژههای کوچک باید معماران پروژه خود را به خوبی توضیح دهند. مهندسین معمار باید توجیهات اقتصادی پروژههای خود را به خوبی برای سرمایهگذار تعریف کنند تا سرمایهگذار بداند اگر معمار از بام سبز صحبت میکند توجیه اقتصادی دارد.
وی افزود: سازندهها به ازای هر یک تومانی که در مسائل زیست محیطی هزینه میکنند، هفت تومان سود میبرند. در صورتی که خود صنعت ساختمان به تنهایی تا این اندازه سود آور نیست. به همین دلیل اگر سرمایه گذار این اطلاعات را دریافت کرده باشد، استقبال خوبی هم از این هزینه خواهد کرد.
رییس کمیسیون کسب و کار انجمن معماری تهران، گفت: این در حالی است که این اتفاقات با بخشنامه شدن و دستور از بالا به پایین بر طرف نمیشود. بنابرین معماران باید در ابعاد غیر از فنی بتوانند دلایل اقتصادی پیشنهادات خود را نیز برای کارفرما بخ خوبی شرح دهند. این حلقه گم شدهای است که به معماران آموزش داده نمیشود و از معمار تنها این انتظار میرود که طرح خوب مهندسی ترسیم کند و اصول معماری را رعایت کند.
کریم تاکید کرد: این شرط لازم است اما کافی نیست. چرا که از طرفی رقابت در این صنعت بسیار بالا رفته است و از طرف دیگر این صنعت به اندازه گذشته سودآور نیست. هر مهندس معمار با این روش میتوانند کارآفرین باشند. در خرد و کلان این شیوه معماری میتواند برای ایران مفید واقع شود.
وی ادامه داد: اگر درباره آب خاکستری در معماری صحبت میکنیم قطعا این تکنولوژی صرفهجوییهای مالی و ارزش افزوده برای ساختمان ایجاد میکند و اگر سرمایه گذار این مساله را درک کند به دنبال آب سیاه هم خواهد رفت.
این پژوهشگر ساختمانهای ماندگار گفت: آمار 2.8 میلیون مسکن خالی آمار موثقی نیست. خانههای خالی تعریف دارد. هر خانهای که مامور سرشماری مراجعه کرده و کسی پاسخ نداده است که خانه خالی نیست. برخی از این خانهها، خانه دوم یا ویلا بودهاند. اما دیگر مثل قدیم نیاز به تولید مسکن نداریم.
کریم ادامه داد: از 28 سال گذشته کسانی که در صنعت ساختمان فعال بودهاند ضرر کردهاند اما حواسشان نیست. اگر سود این صنعت را با سود و افزایش قیمت دلار یا برخی دیگر از نهادهها مقایسه کنیم متوجه میشود در بخشهای دیگر سود به مراتب بیشتر و سادهتری وجود داشت.