عصر ساختمان- حین انجام فصل پنجم پژوهشهای باستانشناسی بینالمللی در محوطه تاریخی ریوی خراسان شمالی، بخشهایی از یک تالار ستوندار و بنای خشتی بزرگ مربوط به دوران هخامنشی کشف شد.
به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از میزان، محمد سویدانلویی مدیرکل مراث فرهنگی خراسان شمالی گفت:محوطه تاریخی ریوی در نزدیکی روستای نجف، واقع در شهرستان مانه و سملقان و در شمال غرب استان خراسان شمالی قرار دارد. طی پژوهشهای باستانشناسی که از سال 91 در این محوطه تاریخی آغاز شد، باستانشناسان به بقایای یک شهر از دوران هخامنشی دست یافتند.
وی ادامه داد: اهمیت محوطه ریوی در این است که وسعت آن در دوران هخامنشی به بیش از 110 هکتار رسیده و به نظر میرسد یکی از شهرهای مهم دوران هخامنشی در شمال شرق کشور بوده است. بر اساس این پژوهشها، از دوران اشکانی و ساسانی نیز شواهد معماری و باستانشناسی مختلفی از محوطه ریوی بهدست آمد که نشان از توالی استقراری پس از دوران هخامنشی در این محوطه است.
سویدانلویی گفت: پژوهشهای باستانشناسی محوطه تاریخی ریوی بهصورت مشترک بین ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان شمالی و موسسه باستانشناسی آلمان از سال 1394 آغاز شده است و با توجه به اهمیت علمی و گردشگری این اثر تاریخی، ادارهکل میراثفرهنگی خراسان شمالی با همکاری موسسه باستانشناسی آلمان، برنامه منظمی را تحت عنوان پروژه باستانشناسی ریوی برای کاوش و پژوهشهای باستانشناسی در این محوطه تاریخی برنامهریزی کرده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان شمالی ادامه داد:با توجه به شواهد باستانشناختی، ریوی یکی از مهمترین محوطههای دوران تاریخی شمال شرق کشور است که پژوهشهای باستانشناسی هدفمند در آن میتواند موجب ارتقای شناخت ما از هویت تاریخی منطقه و رشد صنعت گردشگری در استان خراسان شمالی شود.