عصر ساختمان- سرپرست هیات برنامه کاوش محوطه و گورستان «میرزا جان» در استان ایلام از کشف آثار دوره آهن و ساسانی در این محوطه تاریخی خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری «عصرساختمان» به نقل از ایسنا، مهناز شریفی آثار این محوطه را شامل آثار عصر آهن، دوره ساسانی و اوایل اسلام دانست و گفت: کشف آثار دوره آهن در این سایت بسیار حائز اهمیت است، چون در این منطقه و در مجموع زاگرس مرکزی این دوره متفاوت و ناشناخته تر از دورههای همزمان در سایر نقاط است.
این باستانشناس افزود: در عصر آهن ارتباط کمتری با نواحی دشت شوشان برقرار بود و مواد فرهنگی سبک محلی دارند.
او با اشاره به آغاز کاوش در محوطه "چم روته" در روستای عرب رودبار گفت: این محوطه در مسیر لومار به سد سیمره در فاصله بسیار نزدیک از ساحل جنوبی رودخانه سیمره قرار دارد و با وسعتی حدود یک هکتار توسط کشاورزان مورد تصرف قرار گرفته است.
به گفته شریفی، در این محوطه بقایایی از بافت معماری با مصالح سنگ و ملات گچ و پلانهای واحدهای مسکونی و استقراری به دست آمده که نشاندهنده بخشی از تمدن ساسانی است.
او با بیان اینکه در امتداد شمال غربی و جنوب شرقی اتاقهایی بسیار منظم با استفاده از سنگ و ساروج ساخته شدهاند، افزود: براساس شواهدِ حاصل از کاوش مشخص شد که این فضاها در زمان خود متروک شدهاند.
شریفی با اشاره به این که در این واحدها معابر آزادی وجود دارد که بخشی از فعالیتهای روزانه مانند پخت و پز در آن انجام میشده، افزود: داخل اتاقها با اندود نرم گچ پوشانده شده و خمره هایی برای ذخیره آذوقه در محوطه تعبیه شده است.