مدیران خودروعصر اعتبار

اعزام هیات کارشناسی برای جلوگیری از اخلال در کاوش اضطراری ارگ علیشاه

عصر ساختمان- معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای جلوگیری از اخلال در کاوش های اضطراری باستان شناسی در ارگ علیشاه امروز هیأتی را به تبریز اعزام کرد.

اعزام هیات کارشناسی برای جلوگیری از اخلال در کاوش اضطراری ارگ علیشاه
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصرساختمان» به نقل از ایسنا، محمدحسن طالبیان  معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پس از ارسال گزارش هیات کاوش ارگ علیشاه (مسجد علیشاه) به حمیده چوبک - رییس پژوهشکده باستان‌شناسی - مبنی بر ایجاد اخلال در ادامه پروژه ساخت پارکینگ این هیأت را برای بررسی موضوع از نزدیک و حل مشکل به تبریز اعزام کرد.

    در گزارش هیات کاوش آمده است، «ادامۀ کاوش ها تا لحظۀ توقف کامل حفاری‌های غیرمجاز در حریم عمارت تاریخی اثر ملی فتح‌الله یف و ممانعت از تخریب لایه‌های باستانی و آثار تاریخی، مشکل است.»

    تعدی به محدوده کاوش‌گاه هیات باستان‌شناسی، ممانعت جدی از گسترش گمانه‌های کاوش و کارشکنی در اعمال نظر فنی کارشناسان باستان‌شناسی از مواردی است که در این گزارش مورد تأکید قرار گرفته است.

    براساس این گزارش، همزمان با شروع کاوش‌های اضطراری ارگ علیشاه (مسجد علیشاه) تبریز عوامل ساخت پارکینگ در فاصله 9 متری عرصه جنوبی عمارت تاریخی فتح‌الله یف به حفر چندین حلقه چاه برای نصب سبدهای میل‌گرد و بتن‌ریزی شمعک‌های پشتیبان اقدام کرده بودند.

    این در حالی است که عمارت تاریخی فتح‌الله یف در سال 1384 رسما در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و هرگونه عملیات ساختمانی و دخل و تصرف در محدودۀ عرصه و حریم آثار ملی بدون اجازۀ سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری اقدامی غیرقانونی است.

    از سوی دیگر و براساس مصوبۀ شورای عالی معماری و شهرسازی کشور، ساخت هرگونه پارکینگ در محدودۀ ارگ علیشاه (مسجد علیشاه) تبریز ممنوع است.

    این عوامل در دو روز گذشته نیز با گسترش عملیات حفاری غیرمجاز به طرف کارگاه کاوش نه تنها در کار کاوش اخلال کرده، بلکه نسبت به اضطراب لایه‌های باستانی و تخریب بخشی از رج های آجر چینی سازه منسوب به قلعه اقدام کردند.

    در روزهای نخست کاوش‌های باستان‌شناسی ارگ علیشاه (مسجد علیشاه) بخشی از شالوده‌های برج و باروی قلعه قدیم تبریز که سیاحان و مورخان به آن اشاره کرده‌اند کشف شد.

    از سوی دیگر براساس بند ج ماده 114 قانون برنامه 5 ساله چهارم تمامی وزارتخانه ها، سازمان ها و موسسات دولتی موظفند قبل از اجرای پروژه های بزرگ عمرانی و در مرحله اسکان سنجی و مکان یابی نسبت به انجام مطالعات فرهنگی – تاریخی "میراث فرهنگی" اقدام و در مکان یابی پروژه های یاد شده نتایج مطالعات را رعایت کنند.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی