مدیران خودروعصر اعتبار

نسخه نجات شهرها و بحران مسکن

عصر ساختمان- مهدی زرقانی، توسعه‌گر صنعت ساختمان، معتقد است آینده شهرهای ایران نه در شهرک‌های تازه‌تأسیس، بلکه در بازآفرینی محلات قدیمی و فرسوده نهفته است.

نسخه نجات شهرها و بحران مسکن
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۳:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از فارس، زرقانی می‌گوید بازآفرینی بافت‌های فرسوده، راهکاری عملی و کم‌هزینه برای مقابله با بحران مسکن و ارتقای کیفیت زندگی شهری است. این محلات با وجود زیرساخت‌های موجود، مراکز درمانی و آموزشی نزدیک و پیوندهای اجتماعی قوی، فرصت کم‌نظیری برای توسعه درون‌زا و پایدار ارائه می‌دهند.

    سرمایه‌گذاری در این مناطق علاوه بر کاهش هزینه‌های ایجاد زیرساخت، ارزش املاک را افزایش می‌دهد، کسب‌وکارهای خرد را فعال می‌کند و موجب بهبود نظم کالبدی و حمل‌ونقل شهری می‌شود.

    ورود به بافت‌های فرسوده البته با چالش‌هایی همراه است؛ از جمله تعدد مالکان، مشکلات حقوقی و نگرانی ساکنان از جابه‌جایی. با این حال، تجربه کشورهای مختلف نشان داده که با طراحی مدل‌های مالی و مدیریتی مناسب؛ شامل صندوق‌های زمین و ساختمان، تامین مالی مرحله‌ای و مدل‌های BOT و EPCF، می‌توان موانع را از میان برداشت.

    دولت نیز با کاهش بروکراسی، ارائه مشوق‌های مالیاتی و حمایت از سرمایه‌گذاران می‌تواند جریان سرمایه را به این حوزه هدایت کند. تضمین حقوق ساکنان و مشارکت آن‌ها در فرآیند بازآفرینی، اعتماد عمومی را افزایش و مقاومت‌ها را کاهش می‌دهد.

    به گفته زرقانی، بازآفرینی بافت‌های فرسوده تنها یک پروژه ساختمانی نیست، بلکه یک سیاست اجتماعی، اقتصادی و امنیتی است که می‌تواند مسکن پایدار برای خانواده‌های کم‌درآمد و متوسط فراهم کند، حاشیه‌نشینی را کاهش دهد و شهرهایی مقاوم و انسان‌محور بسازد.او تأکید می‌کند که آینده شهرها در گرو بازگشت به قلب محلات قدیمی و استفاده از ظرفیت‌هایی است که سال‌ها نادیده گرفته شده‌اند.

    پورسعیدخلیلی