عصر ساختمان- در صورتی که فاز اول سامانه دوم انتقال آب از سد طالقان به تهران تا پایان خردادماه تکمیل شود، ۲.۵ مترمکعب در ثانیه به ظرفیت تأمین آب تهران افزوده خواهد شد که رقم بسیار قابلتوجهی در راستای کاهش تنش آبی پایتخت در تابستان ۱۴۰۴ است.
به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از تسنیم، جدیدترین اطلاعات آماری از میزان بارشها و ذخایر سدهای تهران نشاندهنده کاهش 40درصدی بارشهای تهران نسبت به میانگین بلندمدت و کسری 449 میلیون مترمکعبی مخازن سدهای تهران نسبت به شرایط نرمال در پایان فروردین است.
این بهمعنای تنش آبی در پایتخت در فصل گرم پیشِرو است؛ حتی در همین روزهای بهار هم که مصارف آب تهران نسبت به پیک تابستانه کمتر است، مدیریت وضعیت تنش آبی و ضرورت کاهش برداشت از مخازن سدها و منابع زیرزمینی، اعمال سیاستهایی را از نیمه فروردینماه در تهران در پی داشته که مدیریت فشار شبکه و صدور اخطار برای پرمصرفها از جمله آن است.
تهران با کسری آب در فصل گرم امسال روبهرو است و یکی از پروژههای حیاتی برای کاهش تنش آبی پایتخت، سامانه دوم انتقال آب از سد طالقان به تهران است که توسط شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در حال تکمیل است.
تقسیم پروژه مهم سامانه دوم انتقال آب از سد طالقان به تهران به دو فاز
بررسیها نشان میدهد این پروژه مهم به پیشرفت حدوداً 50درصدی در اجرا رسیده است و بهصورت شبانهروزی در حال کار برای تکمیل آن هستند.
عیسی بزرگزاده، سخنگوی صنعت آب در خصوص آخرین وضعیت این پروژه اظهار داشت: "یکی از مهمترین پروژههایی که در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد، ایجاد سامانه دوم انتقال آب از سد طالقان به تهران و کرج است."
وی افزود: "این پروژه اکنون بیش از 50 درصد پیشرفت دارد؛ امیدواریم یک فاز آن تا پایان بهار و فاز بعدی تا شهریور یا مهر به بهرهبرداری برسد که در نهایت میتواند تا 5 مترمکعب بر ثانیه آب منتقل کند."
در واقع تمامی بخشهای کارگاهی این پروژه از همه ابعاد فعال است و در صورتی که فاز اول آن طبق هدفگذاریهای صورتگرفته تا پایان خردادماه تکمیل شود، 2.5 مترمکعب در ثانیه به ظرفیت تأمین آب تهران افزوده خواهد شد که رقم بسیار قابلتوجهی در راستای کاهش تنش آبی پایتخت در تابستان 1404 است.
دو چالش مهم پیشِروی مهمترین طرح آبی تهران
یکی از چالشهای اجرای این پروژه در این زمان کوتاه باقیمانده تا شروع تابستان، بحث تملک اراضی است. ضرورت دارد نهادهای ذیربط در بخش تملک اراضی با مجریان طرح همکاری لازم را داشته باشند؛ تا این موضوع، سرعت اجرای این پروژه را کُند نکند.
از دیگر چالشهای مهم این پروژه، ضرورت تزریق بهموقع منابع مالی به آن است؛ بررسیهای تسنیم نشان میدهد بعد از بازدید پایان سال وزیر نیرو از محل اجرای این پروژه و تمهیدات و دستوراتی که برای تأمین مالی آن انجام گرفت، ابعاد مختلف کار در این طرح مهم، وارد فاز اجرایی شد و گشایشهایی در زمینه تأمین مالی پروژه صورت گرفته که باز هم تکمیل آن، نیازمند توجه همه نهادهای مسئول و ذیربط در این زمینه است.