مدیران خودروعصر اعتبار

عدم همکاری بانک‌ها متقاضیان نهضت ملی مسکن را مجبور به افزایش آورده کرد

عصر ساختمان- عدم همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن باعث شده که در چند ماه گذشته پیامک افزایش مبلغ آورده به متقاضیان در شهر‌های مختلف ارسال شود.

عدم همکاری بانک‌ها متقاضیان نهضت ملی مسکن را مجبور به افزایش آورده کرد
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۲:۰۰

    به گزارش پایگاه حبری «عصرساختمان» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از اصلی ترین پروژه‌های عمرانی و مسکنی کشورکه‌ ازدولت سیزدهم در قالب قانون جهش تولید مسکن کلید خورد نهضت ملی مسکن بود

    طبق آخرین آمارهای که دولت سیزدهم ارائه کرد از 4میلیون واحد مسکونی‌که باید ساخته می‌شد 2میلیون و500 هزار واحد اجرایی و 500 هزار واحد هم به بهره‌برداری رسید.

    800 هزار متقاضی چشم انتظار دریافت تسهیلات ساخت مسکن هستند

    با ورود دولت چهاردهم این آمارها تغییر کرد به طوری که‌  فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد:اولویت اصلی دولت تولید مسکن برای 800 هزار نفر ثبت نام کنندگان و متقاضیان مسکن ملی  بوده و تعهد دولت ظرف 5 سال آینده برای تولید 1.5 میلیون مسکن حمایتی  است.

    وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر 2 میلیون واحد مسکونی خودمالک در کشور دردست ساخت بوده و یک میلیون واحد روستایی نیز در دست عملیاتی شدن است.

    وی افزود: البته اکنون 200 هزار واحد به وام 5 درصد متصل شده‌اند و همچنین 500 هزار واحد نیز می‌بایست در بافت‌های فرسوده ساخته شوند که همه این‌ها روش‌های قانونی پیش‌بینی شده در برنامه هفتم  است.

    صادق در ادامه به صورت ویژه به طرح نهضت ملی مسکن پرداخت و توضیح داد: در حال حاضر به 800 هزار نفر متقاضی مسکن ملی در کشور متعهدیم که این‌ها می‌بایست به سیستم بانکی متصل شوند، با مشارکت بانک‌ها 400 هزار متقاضی در حال طی فرایندهای عملیاتی بوده و مراحل پیشرفته کاری پروژه‌ها در دست انجام است و برای 30 هزار نفر نیز در عرض 4 ماه گذشته این اتصال به سیستم بانکی انجام شده است.

    براساس این گزارش در حال حاضر یکی از اصلی ترین و مهم‌ترین موضوعات در حوزه مسکن مربوط به عدم تامین منابع مالی بوده که متاسفانه در طی چندماه گذشته تبدیل به یک معضل بزرگ برای تمامی سازندگان،پیمانکاران و مجریان طرح نهضت ملی مسکن شده است، چراکه طبق آمارها هیچ یک از بانک‌ها  قانون جهش تولید مسکن و پرداخت20 درصد از تسهیلات خود به بخش مسکن را اجرایی نمی‌کنند و همین موضوع خود تبدیل به عامل اصلی در عقب افتادگی پروژه های نهضت ملی مسکن شده است.

    قرارداد ساخت 375 هزار و 718 واحد مسکونی منعقد شد

    در حال حاضر تنها بانک مسکن آن هم به دلیل تخصصی بودن در حوزه مسکن اقدام به پرداخت تسهیلات ساخت کرده است به‌ طوری که طبق آخرین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت راه وشهرسازی از ابتدای طرح نهضت ملی مسکن تا 18 دی ماه  قرارداد ساخت 375 هزار و 718 واحد مسکونی در قالب 56 هزار و 555 پروژه به ارزش 173 هزار و 919 میلیارد تومان امضا شده است.

    همچنین از ابتدای طرح تا 18 دی، بانک مسکن نسبت به پرداخت 115 هزار و 670 میلیارد تومان سهم‌الشرکه برای ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن اقدام کرده و تاکنون 79 هزار و 545 واحد نهضت ملی مسکن تعیین تکلیف شده و به فروش اقساطی رسیده است

    عدم پرداخت تسهیلات ساخت مسکن از سوی بانک ها باعث شد که کمیسیون عمران مجلس هم به این موضوع ورود کند بنابراین جلسه مشترکی بین وزارت راه و شهرسازی،  بانک مرکزی و کمیسیون عمران مجلس برگزار شد و مقرر شد که تسهیلات ساخت 800 هزار متقاضی تا پایان سال از سوی بانک ها پرداخت شود.

    همچنین پرداخت تسهیلات ساخت و اثر گذاری آن  بر روند اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن چنان مهم بود که‌ در اولین جلسه شورای عالی مسکن با حضور رئیس جمهور این موضوع مطرح و رئیس جمهور دستور افزایش تسهیلات ساخت را دادند که‌ طبق اعلام علی نبیان معاون وزیر راه و شهرسازی میزان تسهیلات ساخت مسکن از 550 میلیون تومان به 650 میلیون تومان افزایش یافت.

    البته‌ این عدد را وزیر راه و شهرسازی تایید نکرده است و در مراسم بازدید از پروژه های نهضت ملی مسکن پرند اعلام کرد:در نخستین جلسه شورای‌عالی مسکن به ریاست رئیس‌جمهور افزایش تسهیلات ساخت طرح مسئله شد، افزایش را قطعاً خواهیم داشت.

    وی ادامه داد: اگر پیگیری کرده باشید در هر سفری که واحدهای مسکونی به اتمام رسیده باشد و دارای خدمات زیربنایی و روبنایی باشند افتتاح انجام می‌شود.واحدهای که خدمات زیربنایی و روبنایی نداشته و تکمیل نشده باشد قطعاً افتتاح نخواهد شد. همان‌طور که در 4 ماه گذشته تمامی افتتاح‌ها با تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی انجام شد.

    براساس‌ این گزارش متاسفانه عدم پرداخت تسهیلات ساخت مسکن باعث شده که در بسیاری از پروژه‌های نهضت ملی مسکن از جمله پرند، و سایر شهرهای جدید فشار بیشتر به متقاضیان وارد شود تا آورده‌ های خود را تکمیل کنند به طوری که در شهر جدید پرند طی چند ماه گذشته چندین پیامک تکمیل وجه تا مبلغ 400 میلیون تومان ارسال شده که همین امر باعث شده برخی از متقاضیان انصراف دهند.

    عدم پرداخت تسهیلات ساخت باعث افزایش فشار به متقاضیان شد

    در همین زمینه حسین جنتی مدیرکل راه وشهرسازی استان تهران  با بیان اینکه متاسفانه عدم همکاری بانک‌هادر پرداخت تسهیلات ساخت باعث شده که پیمانکاران از منابع داخلی خود استفاده کنند گفت: در حال حاضر به دلیل عدم همکاری بانک ها در پرداخت تسهیلات ساخت برای آنکه پروژه‌های نهضت ملی مسکن متوقف و یا روند اجرای آنها کند نشود از متقاضیان درخواست کرده ایم که آورده های خود را تکمیل کنند و در حال حاضر هم متناسب با پیشرفت فیزیکی پروژه ها آورده ها هم افزایش می یابد.

    عدم همکاری بانک‌ها سازندگان نهضت ملی مسکن را نگران کرده است

    همچنین در این زمینه ایرج رهبر رئیس انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران به از عدم همکاری بانک ها در پرداخت تسهیلات ساخت گلایه کرد و گفت: متاسفانه بانک ها همکاری لازم را ندارند و همین موضوع به طور قطع در آینده باعث افزایش مدت زمان ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن شده که در نتیجه زمینه ساز افزایش قیمت تمام شده ساخت حتی تا یک میلیارد و 500 میلیون تومان هم می شود که این موضوع خود یک زنگ خطر بزرگ برای نهضت ملی مسکن خواهد بود‌.

    افزایش قیمت مسکن در راه است

    گفتنی است پیش از این خشایار باقرپور مدیر عامل اتحادیه تعاونی های عمرانی تهران اعلام کرده بود بازار مسکن با توجه به نوسانات ارزی از لحاظ قیمتی جهشی  را در ماه‌های آینده و تا پایان سال پیش رو دارد و افزایش قیمت مسکن در تمامی محلات تهران باعث شده که میزان معاملات در بسیاری مناطق به حداقل رسیده است.

    وی ادامه داد: طبق آمارها یک سوم خانوارها در تهران مستاجر هستند، اما در این شرایط روند رشد قیمتی در بازار اجاره نسبت به فروش کمتر خواهد بود. بنابراین در آینده نزدیک قطعا شاهد افزایش جهشی قیمت ها در بخش خرید وفروش خواهیم بود.

    باقرپور با بیان اینکه ضمن استفاده از توان بخش خصوصی و تعاونی ها، ما شاهد افزایش تولید مسکن خواهیم بود که این امر به طور قطع در کنترل بازار تاثیر به سزایی خواهد داشت گفت: استفاده از ظرفیت تعاونی ها در حوزه مسکن اقتصادی می تواند زمینه را برای ورود بخش های دیگر در این حوزه فراهم کند.

    مدیرعامل اتحادیه تعاونی ها افزود: استفاده از ظرفیت و مشارکت مردمی و نیروهای تعاونی خود باعث می شود که بازار مسکن به سمت بازار مصرفی متمرکز شده و مسکن از ماهیت سرمایه ای فعلی به سمت جایگاه اصلی مصرفی خود حرکت کند و این بازار به طور قطع با مشارکت مردم می تواند آینده خوبی را رقم بزند.

    گفتنی است امیدوارم در این شرایط که ما شاهد افزایش قیمت مسکن و فشار مضاعف به مستاجران هستیم شاهد همکاری بیشتر بانک ها در پرداخت تسهیلات ساخت باشیم.

    پورسعیدخلیلی