مدیران خودروعصر اعتبار

گرانی مسکن وضعیت اقتصادی را تغییر داد;

ایرانی‌ها چگونه بازار مسکن ترکیه را داغ کردند؟

عصر ساختمان- افزایش سرسام‌اور قیمت مسکن در ایران طی دو سال اخیر موج جدیدی را در اقتصاد ایران ایجاد کرده است؛ موج خروج سرمایه از ایران به بخش مسکن ترکیه. اتفاقی که تداوم ان می‌تواند بحرانی جدی را متوجه اقتصاد ایران نماید.

ایرانی‌ها چگونه بازار مسکن ترکیه را داغ کردند؟
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۰۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان» به نقل از خبرآنلاین، بسیاری از کارشناسان معتقدند در شرایط فعلی که اقتصاد ایران تحت فشار تحریم‌ها قرار دارد ضرورت دارد مالیاتی با هدف پیشگیری از فرار سرمایه وضع شود و در عین حال تاکتیک هایی که به روند خروج سرمایه دامن می‌زند نیز در دستور کار قرار گیرد.

    یکی از اعضای اتاق تبریز معتقد است افزایش قیمت مسکن در کشور و به ویژه تهران سبب شده تا افراد با فروش یک آپارتمان معمولی در مناطق میانی تهران بتواند واحد آپارتمانی شیک و نوساز در استانبول بخرد تا عملا با یک تیر دو نشان بزند هم صاحب یک واحد مسکونی شود و هم خود و خانواده خود شهروندی ترکیه را داشته باشند.

    مرکز آمار ترکیه در آماری اعلام کرده ایرانی‌ها 763 واحد مسکونی تنها در ماه دسامبر در این کشور خریده‌اند که رکورد جدیدی محسوب می‌شود. ایرانی‌ها در سال گذشته میلادی در حالی اقدام به خرید پنج هزار و 423 واحد مسکونی در ترکیه خریده‌اند که این مهم بیانگر افزایش 50 درصدی آن نسبت به سال 2018 و افزایش 600 درصدی آن در سال 2017 بوده است. این در حالی است که براساس این آمار عراقی‌ها تنها خارجی‌هایی هستند که خانه بیشتری خریدند و بعد از ایران که در رتبه دوم قرار گرفته‌اند شهروندان روسیه، عربستان، افغانستان و کویت قرار گرفته‌اند.

    افزایش خروج سرمایه به مقصد ترکیه همزمان شده است بزرگترین دوره‌های رکود مسکن در کشور که براساس برخی برآوردها مبادلات مسکن در سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش 70 درصدی داشته است. این در حالی است که تحریم‌ها نیز به اندازه خود در افزایش فشارها بر اقتصاد ایران بی تاثیر نبوده است و اقتصاد ایران را بیش از هر زمانی نیازمند جذب سرمایه‌گذاری کرده است. با این حال اقتصاد زیر فشار ایران آن طور که باید و شاید نتوانسته برخی را مجاب به ماندن کند.

    در همین رابطه مسعود بنابیان، عضو اتاق بازرگانی تبریز گفت: براساس آماری که اخیرا دولت ترکیه اعلام کرده خرید ملک در این کشور توسط ایرانی‌ها رشد چشم‌گیری داشته است. جالب توجه این است که عراقی‌ها حتی بیش از ایرانی‌ها در ترکیه سرمایه‌گذاری کرده‌اند. علاوه بر این دو کشور نیز سوریه‌ای‌ها و روس‌ها بیشترین سرمایه‌گذاران خارجی در ترکیه را تشکیل می‌دهند.

    این فعال بخش خصوصی در رابطه با تعداد خانه‌های خریده شده ایرانیان در ترکیه گفت: آن‌طور که ترکیه خبر داده ایرانی‌ها بیش از پنج هزار واحد مسکونی در این کشور خریده‌اند که این آمار رشد چشمگیری نسبت به سال‌های قبل داشته است.

    او در رابطه با چگونگی اعطای اقامت به خریداران خانه در ترکیه تصریح کرد: چنانچه خانه‌ای که خریده می‌شود بیش از 250 هزار دلار ارزش داشته باشد دولت ترکیه خریدار و خانواده او را به شهروندی ترکیه می‌پذیرد. همچنین هر سرمایه گذاری بیش از 250 هزار دلار و یا داشتن یک میلیون دلار در یکی از بانک‌های ترکیه هم به اعطای شهروندی ترکیه به سرمایه‌گذار منجر می‌شود.

     

    بنابیان در رابطه با چرایی افزایش سرمایه‌گذاری ایرانی‌ها در ترکیه با اشاره به وضعیت نامناسب مسکن در کشور تاکید کرد: 250 هزار دلار معادل سه میلیارد تومان است. با این رقم یک واحد آپارتمان 100 متری در مناطق متوسط رو به بالا تهران می‌شود خرید. درنتیجه تعداد افرادی که می‌توانند از این طریق مهاجرت کنند بسیار زیاد است.

    او ادامه داد:  وضعیت بغرنج بازار مسکن در تهران هم مزید برعلت شده است. معنا ندارد قیمت مسکن در تهران تا این حد گران باشد و این خود به فرار سرمایه در کشور یاری می‌رساند. به بیان ساده‌تر وضعیت بازار مسکن در ایران عاملی برای رونق این بخش در کشور همسایه شده است.به نظر می رسد تقویت قدرت خرید،ورود به ساخت مسکن مناسب و ...راهکارهای حل این مشکل باشد.

    او تاکید کرد:‌شرایط کسب و کار در ترکیه از ایران به مراتب بهتر است و این‌ها انگیزه‌های اصلی افرادی است که ترجیح می‌دهند در بخش مسکن این کشور سرمایه‌گذاری کنند. همانطور که گفتم اغلب این افراد هم طبقه متوسط شهرنشین ایران هستند که نگرانی از آینده اقتصادی باعث مهاجرت آن‌ها می‌شود.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۱۲ ماه پیش
        آرشیو