عصر ساختمان-رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر با اشاره به حذف کلمه شهید از برخی معابر تهران گفت: اجازه نمیدهیم برچسب شهیدزدایی به چمران و قالیباف زده شود.
به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان» به نقل از فارس، محمدجواد حقشناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر در نشستی خبری که به مناسبت هفته دفاع مقدس برگزار شد درباره موضوع حذف نام شهید از برخی تابلوهای معابر و خیابانها اظهار داشت: بیشترین همرنگی و وحدت نظر اگر امروز در کشور نظرسنجی شود با اختلاف فاصله زیاد رتبه اول آن به نام شهید تعلق میگیرد.
این عضو شورای شهر ادامه داد: موضع شورای شهر قبلی در زمینه شهید مشخص است و ما هر چند اختلاف نظر در زمینههای مختلف با آنها داریم ولی اجازه نمیدهیم برچسب شهیدزدایی به چمران و قالیباف زده شود در دوره کنونی افراد همچون آقای اعطا فرزند شهید است و مگر میشود عنوان شهیدزدایی به چنین افرادی چسباند.
وی به صحبتهای مقام معظم رهبری در این زمینه اشاره کرد و گفت:حرفهای ایشان فصلالخطاب است و این رویه وجود داشته و راهبرد بوده است. در دو سال گذشته در جلسات نامگذاری معابر موردی نبوده که پیشنهادی از بنیاد شهید یا خانواده شهدا در زمینه نامگذاری خیابان به اسم شهیدان داشته باشیم که با آن مخالفت شده باشد.
وی اعلام کرد: هیچ شکایتی در این زمینه نیز از بنیاد شهید نیامده که ما در آن قصد داشته باشیم نام شهید را از تابلوی معابر برداریم. البته 100 هزار تابلوی معابر و خیابانها در پایتخت داریم و ممکن است تابلوهای پرچمی چنین اشکالی به وجود آمده باشد که این را هم تذکر دادیم.
*سرقت 27 مجسمه و سردیس طی یک دهه
حقشناس در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در زمینه سرقت مجسمه قیصر گفت: رویکرد ما در این دو سال توجه به فضا و منظر شهری است و زیباییشناسی تهرانی در حوزه عموم شهر نیز مشخص بوده و تلاش کردهایم با همکاری هنرمندان موضوعاتی را به نمایش گذاریم.
وی اعلام کرد:بر همین اساس نشستهایی با انجمنهای مجسمهسازان، نقاشان و گرافیکها برگزار کردیم و همزمان با نامگذاری خیابانها به نام شخصیتها تندیسهایی برای این عزیزان در نظر گرفتیم.
وی تصریح کرد: قیصر امینپور شاعر برجسته که هر جند در زمان حیاتش اجازه نداد مراسم بزرگداشتی برایش برگزار شود ولی بعد از فوت آن نامگذاری خیابانی در سعادتآباد را برای آن در نظر گرفتیم و بعدا مجسمه و سردیس آن نصب شد ولی متأسفانه ما با پدیده سرقت مجسمهةای شهری روبهرو هستیم.
وی اعلام کرد: در دهه اخیر این سرقت مجسمهها به اوج رسید و 27 مجسمه و سردیس از خیابانهای تهران به سرقت رفته که وزن آنها بالای یک تن بوده و امکان ندارد یک دزد عادی وسط خیابان بتواند این مجسمهةای سنگین را سرقت کند.
وی اعلام کرد: از همه مسئولان خواهشمندم به کمک شهر تهران آیند و به این موضوع پاسخ دهند که چگونه اموال عمومی مردم در روز روشن دز دیده میشود اگر هیچ کسی یک موتور گازی آن به سرقت رود مدت بعد با دستبند دزدش را میگیرند حالا برای ما این سوال مطرح است که چه موقع و چه کسی این سرقتها را انجام میدهد.
وی گفت: برخی میگویند چون جنس مجسمه قیصر برنزی بوده آن را برده و آب کردند به برخی میگوییم چرا مراقبت نشده آنها میگویند وظیفه ما نیست که نگهبان بگذاریم در حالی که حفاظت از آثار هنری وظیفه همه به ویژه شهرداری است و به نظرم باید برای این مجسمهها حریم مشخص شود.
* روحانی نحوه صحبتکردن به نمایندگان خود یاد بدهد
حقشناس در ادامه درباره اینکه استاندار تهران اعلام کرده که مراکز بهاران باید به بهزیستی واگذار شود اظهار داشت: شورای شهر نماینده مردم است و اجازه دارد درمورد اموال مردم تصمیم بگیرد و هر برنامه در این زمینه توسط شهرداری بدون استناد به مصوبات شورای شهر اجرایی نمیشود.
وی افزود: بنابراین یا باید شهرداری لایحه ارسال کند و یا شورای شهر طرحی ارائه دهد تا در مورد اموال مردم تصمیمگیری شود.
وی تصریح کرد: از آقای روحانی خواهش میکنم که به نمایندگان خود در استانها یاد بدهد چگونه با نمایندگان مردم (نماینده شورای شهریها) صحبت کنند؛ زبان کمک خواستن زبان تهدید نیست و شهرداری در هر مقطعی به کمک سایر دستگاهها رفته است که نمونههایی از آن در موضوع سیل و زلزله است.
حقشناس ادامه داد: شهرداری دهها مجموعه بهاران راه اندازی کرده ولی کجا گفته شده که زیرساختهای شهرداری را باید تحویل دستگاه دولتی بدهیم دولت خودش به کُر وصل است و پول نفت و مالیات را باید به این موضوعات اختصاص دهد.
عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: آقای استاندارد؛ تهران هزاران مساله دارد و زبان شما مسئولان باید براساس ضابطه و قانون باشد. ساختمان شهرداری را چرا باید به بهزیستی واگذار کنیم تا آنها به سازمانهای مردم نهاد ارائه دهند لذا اول نحوه گفتوگو را یاد بگیرید و زبانتان تهدید نباشد دوما اینکه خودمان میتوانیم این مراکز را به سازمانهای مردم نهاد بدهیم.