مدیران خودروعصر اعتبار

بهره‌برداری زودهنگام زیر گذر گیشا بعید است

عصر ساختمان- به گفته معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران اجرای پروژه گیشا جلوتر از زمان بندی‌های تعیین شده است اما بعید است زودتر از پایان سال جاری بتوان از این پروژه بهره‌برداری کرد.

بهره‌برداری زودهنگام زیر گذر گیشا بعید است
نسخه قابل چاپ
شنبه ۰۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از فارس، از ابتدای سال جاری موضوع باز شدن و برداشته شدن پل گیشا به یکی از اخبار پرمخاطب تبدیل شده بود تا اینکه در تاریخ 1 خرداد امسال بود که باز کردن و برچیده شدن پل 4 دهه‌ای گیشا از سوی معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران آغاز شد.

    با آغاز پروسه باز کردن و برداشتن این پل از سوی مسؤولان شهرداری تهران اعلام شد که این اقدام حدود دو ماه زمان نیاز دارد اما سرعت عمل پیمانکار و مجری طرح باعث شد این پل تنها ظرف مدت 25 روز برچیده شود.

    اما همزمان با برچیده شدن پل گیشا و جمع آوری آن پروژه ساخت زیرگذر گیشا نیز مراحل اجرایی خود را طی کرده و به گفته شهردار تهران شمع‌های لازم زده شده و پروسه خاکبرداری سرعت گرفت.

    پیروز حناچی شهردار تهران روز 22 تیرماه در مراسم برداشتن آخرین شاه‌تیر پل بزرگ گیشا در جمع خبرنگاران درخصوص اجرای این پروژه، گفت: پروژه بزرگی را امروز در حال اجرا داریم که دو محور شریانی بزرگ یعنی جلال آل احمد و چمران را به یکدیگر وصل می‌کند.

     

    وی گفت: به دلیل پیچیدگی‌هایی که این پروژه داشته است این پروژه از اهمیت بالایی برخوردار است و در حال کارکردن بر روی آن هستیم؛ این پروژه دقیقا مشابه آن چیزی است که در انتهای کردستان و تقاطع‌اش با جلال‌آل  احمد شاهد بودیم.

    حناچی گفت: در این پروژه هم اتوبان جلال آل‌احمد به زیر اتوبان چمران خواهد رفت و پل گیشا که در سال 1352 ساخته شده و قرار بوده زودتر برداشته شود آخرین قطعه‌اش امروز برداشته شد.

    وی گفت: این پروژه خیلی با سرعت پیش رفت و برخلاف آن که پیش‌بینی می‌شد برداشتن پل دو ماه طول بکشد خوشبختانه بیست وچند روز بیشتر طول نکشید.

    شهران تهران گفت: امیدواریم بخش سطحی این پروژه تا اول مهر پاکسازی و اجرایی شود و بخش زیرسطحی هم براساس وعده‌ای که داده شده تا پایان سال آماده بهره‌برداری خواهد شود.

    وی گفت:‌ از همکارانم در معاون فنی تشکر می‌کنم که برای این پروژه تمام تلاش خود را انجام دادند و امیدواریم هر دو وعده شان برای اول مهر و پایان سال به نتیجه برسد.

     

    چه کاری برای جمع آوری گیشا انجام شد؟

    تعادل خطوط ترافیکی، یکی از مهمترین اصول و مبانی مورد توجه کارشناسان و مهندسان ترافیک در مرحله طراحی شبکه معابر بزرگراهی و شریانی است. تعادل خطوط ترافیکی در واقع بدین معنا است که پلی با 2 خط عبوری نمی تواند در امتداد معبری با عرض بیشتر قرار گیرد.

    همین اصل ساده، ضرورت اجرای بسیاری از پروژه های عمرانی را روشن می سازد؛ به ویژه در شهرهای در حال توسعه ای همچون تهران که همواره بخشی از زیرساخت هایی که به مقتضای نیازهای ترافیکی روزگار خود احداث شده اند، دیگر پاسخگوی شرایط امروز نیستند.

    اما عرض کم و ایجاد یک گلوگاه ترافیکی در امتداد مسیر بزرگراه های شهید گمنام و آل احمد، تنها دلیل تعریف و طراحی پروژه زیرگذر کوی نصر و جمع آوری پل قدیمی این تقاطع نیست.

    فرسودگی در اثر فعالیت 37 ساله، هزینه های گزاف تعمیر و نگهداری، عدم امکان تعریض و در نهایت عدم پاسخگویی مقابل بارهای لرزه ای براساس آیین نامه های امروزی، از دیگر مواردی است که برچیدن پل فلزی کوی نصر را اجتناب ناپذیر ساخته بود.

    عملیات جمع آوری پل 600 متری گیشا که دارای 23 دهانه و بیش از 9700 متر مربع سطح عرشه بود خیل زودتر از آنچه تصور می‌شد به پایان رسید و آخرین قطعه عرشه پل طی مراسمی با حضور پیروز حناچی شهردار تهران جمع آوری شد.

    به این ترتیب عملیات جمع آوری پل فلزی کوی نصر که قرار بود براساس برنامه زمان بندی اولیه ظرف مدت 60 روز انجام شود، طی یک بازه زمانی 23 روزه (معادل یک سوم زمان برآورد شده) به سرانجام رسید.

    پل کوی نصر از 224 شاه تیر 24 متری و 50 عدد ستون برخوردار بود.

    برچیدن و حمل این قطعات مرتفع، علی رغم محدودیت های ترافیکی و در نتیجه فعالیت شبانه روزی 10 اکیپ اجرایی در 3 شیفت کاری صورت پذیرفت.

    برای جابجایی قطعات این پل 3200 تنی، 500 سرویس حمل و نقل سریع به انبار انجام شد و این امر همزمان با مدیریت دقیق ترافیک منطقه پیش رفت.

     

    جالب است بدانید امکان برچیدن پل فلزی کوی نصر در نتیجه بازکردن بیش از 60 هزار قطعه اتصالات فراهم شده و برای به نتیجه رسیدن این بخش از پروژه، از 22 هزار نفر- ساعت نیروی انسانی، 2100 دستگاه- ساعت جرثقیل سنگین و نیز 2000 دستگاه- ساعت جرثقیل سبک بهره گیری شده است.

    در طول اجرای عملیات و علی رغم پیشبرد پروژه بدون انسداد کامل ترافیکی، هیچ حادثه ای رخ نداده است.

    امری که مرهون نظارت مستمر واحد HSE  و به کارگیری تجهیزات و ملاحظات حفاظتی توسط تمام کارکنان معاونت فنی و عمرانی و کارکنان حاضر در پروژه بوده است.

    پیشرفت 60 درصدی پروژه!

    اما حالا و با گذشت حدود 45 روز از باز کردن آخرین تیرک این پل صفا صبوری دیلمی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران خبر از پیشرفت 60 درصدی اجرای پروژه ساخت زیرگذر داده است.

    وی گفته است: در حالی که حدود 80 درصد از شمع های مورد نیاز برای اجرای پروژه احداث زیرگذر کوی نصر حفاری و بتن ریزی شده است، اقدامات مختلفی از قبیل تخریب فونداسیون پایه های پل فلزی جمع آوری شده و حفاری شمع های باقی مانده ادامه دارد.

    معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران ادامه داده است که بخش های قابل توجهی از دال بتنی زیرگذر در محور اصلی بزرگراه شهید چمران و همچنین ضلع غربی پروژه، آماده آرماتوربندی شده است.

    صبوری با بیان آنکه بتن ریزی بخش های در دست احداث دال زیرگذر کوی نصر، به معنای فراهم شدن شرایط آغاز عملیات خاکبرداری زیر سقف این سازه است، از آغاز عملیات خاکبرداری رمپ غربی پروژه طی روزهای آتی خبر داد.

    با بهره‌برداری از پروژه احداث زیرگذر کوی نصر، یک مسیر زیرگذر با 3 خط عبوری در هر یک از باندهای شمالی و جنوبی، جریان عبور و مرور در این تقاطع پرترافیک را ساماندهی خواهد کرد.

    همچنین نصب مجدد بخشی از قطعات پل فلزی کوی نصر در قالب پروژه احداث پل سبز زندگی، علاوه بر اینکه عبور از تقاطع بزرگراه های شهید چمران و جلال آل احمد را برای عابران پیاده تسهیل خواهد کرد، ارتباط بلافصل خیابان های گیشا، شهرآرا، پاتریس لومومبا و کارگر را برقرار کرده و باعث تقویت رویکرد پیاده محوری و ایجاد فضای مکث و گذران اوقات فراغت در این نقطه پررفت و آمد خواهد شد.

    بهره‌برداری زود هنگام بعید است

    صبوری دیلمی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به پیشرفت 60 درصدی پروژه احداث زیرگذر می‌توان امیدوار بود که این پروژه زودتر از وعده‌های داده شده به بهره‌برداری برسد گفت: هرچند نمی‌توان چیز قطعی گفت اما خیلی بعید است.

    وی ادامه داد: قرار بوده است که ما در خرداد ماه سال 99 پروژه گیشا را به بهره‌برداری برسانیم اما آنقدر کارها را فشرده کرده‌ایم و سرعت بخشیده‌ایم که امید داریم تا پایان سال پروژه به بهره برداری برسد.

    معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران گفت: از این رو بعید می‌دانیم بشود کارها را از این فشرده تر کرد اما ما تلاش خود را خواهیم کرد تا اگر شد کارها سریعتر انجام گرفته و زودتر این پروژه را به شهروندان تحویل دهیم.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۵ ماه پیش
        آرشیو