مدیران خودروعصر اعتبار

ویلاها مثل آب خوردن در زمین‌های مازندران سبز می‌شوند!

عصر ساختمان- با خرد شدن زمین‌های کشاورزی شمال به راحتی زمینه تغییر کاربری زمین‌ها فراهم شده اما واقعا چرا مثل آب خوردن ویلاها در زمین‌های کشاورزی مازندران سبز می‌شوند و کشاورزان عطای کار بر روی زمینها را به لقایش می‌بخشند؟

ویلاها مثل آب خوردن در زمین‌های مازندران سبز می‌شوند!
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از ایسنا، قانون ارث اجازه می‌دهد زمین‌ها تا 200 متر نیز کوچک شود و از آن جایی که زمین با این متراژ برای کشاورزی توجیه اقتصادی ندارد، فضا برای تغییر کاربری به وجود می‌آید.

    در موضوع گردشگری زمین‌های کشاورزی، طرحی به عنوان گردشگری مزارع مورد بررسی و پیشنهاد قرار گرفته است که به عنوان یکی از راه‌های توسعه و جذب گردشگر می‌توان از آن نام برد، اما در این میان قانون ارث موانعی را در حیطه گردشگری مزارع ایجاد کرده به طوری که پس از  فوت فردی که دارای زمین‌های هکتاری بوده، زمین به وراث رسیده و بین فرزندان تقسیم می‌شود و در این راستا آسیب های تقسیم زمین، موضوع گردشگری کشاورزی و مزارع را با چالش مواجه کرده است.

    مهدی رمضان‌زاده، رئیس کارگروه گردشگری اتاق فکر توسعه مازندران در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه موضوع گردشگری زمین‌های کشاورزی یکی از موثرترین راه‌های جذب گردشگر است، گفت: در این راستا مقرر شده است گردشگری مزرعه در این مقوله راه‌اندازی شود.

    وی درباره قانون ارث و اثرات مثبت و منفی آن در موضوع گردشگری، افزود: 3جلد کتاب تحت عنوان قوانین ارث و کاربری اراضی در کشورهای منتخب دنیا توسط موسسه پژوهش های اقتصادی، کشاورزی و بررسی مسائل روستایی که متعلق به وزارت جهاد کشاورزی به چاپ رسیده که در این سه کتاب مجموعا در 60 کشور قوانین ارث مورد بررسی قرار گرفته است.

    رئیس کارگروه گردشگری اتاق فکر توسعه مازندران تصریح کرد: آنچه که در این کتاب ها مورد بررسی قرار گرفته  این است که تحت هیچ شرایطی اجازه نمی‌دهد مساحت زمین های کشاورزی از حدی کمتر باشد، به طوری که می گویند سند زمین باید مشاع بوده و تولید ثابت باشد در غیر این صورت به زمین های خالی مالیات تعلق می‌گیرد که این مهم صاحبان زمین را مجبور کرده در فرآیند تولیدی کشاورزی مشارکت داشته باشند.

    قانون ارث در شرایط فعلی به ضرر کشاورزی است

    رمضان زاده خاطرنشان کرد: با شرایط فعلی قانون ارث در کشور با آسیب های جدی در زمین های کشاورزی مواجه خواهیم بود زیرا مطابق قانون ارث اجازه می‌دهند زمین‌ها تا200 متر نیز کوچک شود و از آن جایی که زمین با این متراژ برای کشاورزی توجیه اقتصادی ندارد، فضا برای تغییر کابری به وجود می آید.

    وی ادامه داد: در حال حاضر نخستین مجوز  در موضوع فرآیند ظرفیت‌های کشاورزی در حال صادر شدن است و مقرر شده در سطح گسترده‌ای انجام شود اما تاکنون مطالعات پایه‌ای برای آن انجام نشده است.

    رئیس کارگروه گردشگری اتاق فکر توسعه مازندران با اشاره به اینکه شناسایی لکه‌های کشاورزی کار دشواری است، عنوان کرد: سند جامعه گردشگری استان به پیوند گردشگری و کشاورزی اختصاص یافته و می‌خواهد به سمت گردشگری کشاورزی برود اما قانون ارث در شرایط فعلی به ضرر زمین های کشاورزی است زیرا تغییر کاربری در شرایط بهتری قرار داشته و می‌توان ساخت و ساز انجام داد.

    رمضان زاده در پاسخ به اینکه آیا زمین هایی با متراژ پایین  را هم می‌توان در مسیر گردشگری قرار داد، خاطرنشان کرد: می‌توان زمین های 200 متری را برای ساخت و ساز در دستور کار گردشگری قرار داد اما به دلیل اینکه گردشگری کشاورزی نیازمند فضای باز و زمین‌های زیاد است. همچنین باید فرآیند کاشت، داشت و برداشت و فروش محصول با تولید انبوه را انجام دهیم که این امر در زمین های کوچک محقق نمی‌شود.

    *اجرای طرح سند مشاع راهکار در قانون ارث

    وی تاکید کرد: قوانین ارث نیازمند اصلاح است زیرا با اصلاح قوانین در ابتدا زمین‌ها را حفظ کرده و پس از آن می‌توان در زمینه گردشگری برنامه ریزی کرد.

    رئیس کارگروه گردشگری اتاق فکر توسعه مازندران با اشاره به اینکه تناقضی در دستورات مذهبی با اجرای اصلاح قانون ارث وجود ندارد، گفت: تنها موضوع استفاده از زمین‌ها  و عدم تغییر کاربری ها مطرح است به طوری که زمین بین وارثان با سند مشاع تقسیم بندی شود تا موضوع گردشگری مزارع قابلیت اجرایی داشته باشد و در حوزه قانون گذاری آن، مجلس باید تصمیم گیری کند تا زمین‌های اطراف کلان شهرها و زمین های مستعد کشاورزی شمال کشور آسیب نبیند.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۱۱ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار