عصر ساختمان- استاندار قزوین گفت: متأسفانه ساختوسازهای نامناسب گازرخان جلوی ثبت جهانی الموت را خواهد گرفت چون منظر طبیعی خود را با این ساختوسازها از دست خواهد داد.
به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از ایسنا، عبدالمحمد زاهدی در کارگروه گردشگری استان که در بخشداری الموت شرقی برگزار شد، اظهار کرد: باید هر دو الموت شرقی و غربی را با هم دید و برای احیای حوزه آبریز شاهرود نیز اقدام کرد.
وی افزود: امروزه تکنولوژی و فناوریها هرچقدر پیشرفت میکنند اشتغال آنها نیز کمتر میشود و تنها گردشگری و آی سی تی اشتغالزایی خوبی به دنبال دارند. جاذبههای تاریخی و فرهنگی و قومی و زبانی نعمتهای بزرگی برای صنعت گردشگری هستند و باید قدردان این پوششها و خردهفرهنگها باشیم.
استاندار قزوین تصریح کرد: از سال جاری با برگزاری جلسات متعدد برای تقویت گردشگری بهعنوان مسائل اصلی استان باهدف اشتغالزایی اقدام کردهایم و امیدواریم شاهد توسعه صنعت گردشگری استان باشیم. باید مخابرات، در روستاهای منطقه الموت نقاط تحت پوشش را موردبررسی قرار دهد و برای نصب تجهیزات مخابراتی نیز همکاری لازم صورت گیرد.
زاهدی عنوان کرد: در واگذاری اراضی ملی حریم دریاچه اوان باید با توجه به بازنگری طرح جامع ملی صورت گیرد و در طرح جامع این دریاچه همه اراضی باید با همان کاربری اولیه تعیینشده واگذار شوند.
وی خاطرنشان کرد: مسئولیت دریاچه اوان طبق قانون بر عهده سازمان حفاظت محیطزیست است و مسئولیت توسعه گردشگری نیز بر عهده سازمان گردشگری است و باید به هر نحو ممکن آن دریاچه حفظ شود.
استاندار قزوین مطرح کرد: باید برای حفاظت از دریاچه از ورود هر نوع دستگاه خودرو جلوگیری کرده و مجوز ساختوساز در حریم دریاچه داده نشود و همه مصنوعات نصبشده در حریم این دریاچه از قبیل تیر برق و کانکس و ساختمانهای غیرمجاز باید حذف شوند. باید در رینگ و حریم دوم این دریاچه نیز هر نوع اقدامات با نظر مشاور صورت گیرد تا از تخریب دریاچه جلوگیری شود.
زاهدی گفت: حتماً ساماندهی دریاچه تا عید فطر بهصورت موقت از قبیل محل ورود گردشگران و محل پارک خودروها صورت گیرد تا رضایت گردشگران و بازدیدکنندگان در بازدیدها افزایش یابد. باید همه مسئولان دقت لازم را داشته باشند تا از هرگونه تعرض و زمینخواری در این منطقه جلوگیری شود.
استاندار قزوین افزود: تهیه و بازنگری طرح هادی در روستاهای هدف گردشگری با توجه به توسعه گردشگری صورت گیرد و روستای گازرخان با نظر میراث فرهنگی برای جهتدهی به ساختوسازها ساماندهی شود.
معاون امور عمرانی استاندار گفت: منطقه الموت در حوزه گردشگری دارای ظرفیتهای بالقوهای است که میتواند بهعنوان یک منبع درآمد پایدار در کنار کشاورزی آن برای مردم منطقه مطرح باشد به همین جهت باید تسهیلات بانکی به سمت ظرفیتهای گردشگری هدایت شوند.
به گزارش ایسنا ، علی فرخزاد معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قزوین در کارگروه گردشگری استان که در بخشداری رودبار الموت شرقی برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته برای روستاهای دارای دهیاری 22 میلیارد ریال و برای روستاهای فاقد دهیاری چهار میلیارد ریال تخصیص یافت.
وی ادامه داد: گازرسانی به منطقه الموت که از آرزوهای دیرینه مردم آن بود، آغازشده و احداث پست 63 کیلووات انتقال برق نیز در حال انجام است.
معاون امور عمرانی استاندار تصریح کرد: منطقه الموت در حوزه گردشگری دارای ظرفیتهای بالقوهای است که میتواند بهعنوان یک منبع درآمد پایدار در کنار کشاورزی آن برای مردم منطقه مطرح باشد. برای این منظور تسهیلات بانکی را باید به سمت صنعت گردشگری این منطقه هدایت کنیم که این مسئله در دستور کار قرار دارد.
فرخزاد ادامه داد: ظرفیت خانههای بوم گردی در منطقه الموت نیز بسیار بالا بوده که در صورت توسعه و تقویت آن میتوان علاوه بر پذیرش گردشگر خارجی، مسافران داخلی را نیز تحت پوشش قرار داد. همچنین در این زمینه میتوان از ساختمانهای بدون استفاده در منطقه و تعاونی دهیاریها برای توسعه و تقویت گردشگری در استان اقدام کرد.
به گزارش ایسنا، بخش رودبار الموت شرقی با 85 روستای دارای سکنه و با مرکزیت شهر معلم کلایه در 85 کیلومتری شمال شرق قزوین واقع شده است.