مدیران خودروعصر اعتبار

فایبر سمنت‌برد چه مزایایی دارد و استفاده از آن چقدر هزینه می‌برد؟+جدول

عصر ساختمان:فایبر سمنت برد چیست و چه مزایایی در ساخت‌وساز دارد؟ دو کارشناس تولید و فروش به این سؤالات پاسخ دادند.

فایبر سمنت‌برد چه مزایایی دارد و استفاده از آن چقدر هزینه می‌برد؟+جدول
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۰۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان » به نقل از اقتصاد نیوز، فایبر سمنت برد نسل جدیدی از مصالح ساختمانی متشکل از سیمان، الیاف طبیعی یا مصنوعی به‌استثنای آزبست و در بعضی موارد سیلیس، آهک و دیگر افزودنی‌ها برای افزایش مقاومت‌های مکانیکی و شیمیایی است. این محصول به‌صورت ورقه‌ای، نواری و تایلی تولید و کاربردهای بسیار متنوع در صنعت ساختمان دارد. شاید یکی از مهم‌ترین دلایل توسعه استفاده از فایبر سمنت قیمت بسیار مناسب آن مخصوصاً در کاربرد در نمای ساختمان در مقایسه با سایر مصالح باشد.

    فایبر سمنت برد برای کجا مناسب است؟
    ایمان موسوی، کارشناس تولید بابیان این مطلب که فلسفه وجودی این کالا مقاومت 100 درصدی در برابر باران و تغییرات جوی است به اقتصادنیوز گفت: اگر اجرا و نصب این کالا به‌صورت کامل اصولی انجام گیرد می‌توان گفت این کالا مقاومت کامل در چرخه‌های متعدد ذوب و یخبندان را دارا است.

    وی در مورد این سؤال که این صفحات فایبر سمنت برد روی کدام سازه‌ها قابل‌اجرا است؟ گفت: این صفحات را می‌توان روی فلز، چوب، آجر، سیمان و... استفاده کرد؛ اما بهترین انتخاب برای زیرسازی این صفحات ال اس اف است.

    این کارشناس تولید اضافه کرد: برای عایق‌بندی می‌توان بین صفحات سمنت برد و سازه آل اس اف از انواع پلی استایرن، پشم‌شیشه، پشم سنگ، XPS، فوم‌های پاششی و پرکننده، بتن‌های سبک و… استفاده کرد.

    موسوی در مورد مزایای این صفحات بیان کرد: ویژگی‌های منحصربه‌فرد فایبر سمنت ازجمله مقاومت در برابر رطوبت، حریق، ضربه، حشرات و مواد شیمیایی، عدم ایجاد آلودگی‌های زیست‌محیطی، عدم وجود آزبست، دوام بالا در تغییرات آب و هوایی موجب کاربردهای بسیار متنوع در صنعت ساختمان شده است. از دیگر مشخصات فایبر سمنت می‌توان به سهولت و سرعت در نصب، انطباق کامل با دستگاه‌های سنتی و مدرن اجرا از جمله در دستگاه‌های ساخت‌وساز خشک، امکان رنگ در نمای داخلی و خارجی، امکان نصب کاشی، سرامیک، آجر، سفال نما، سنگ، کاغذدیواری و پوشش‌های سلولزی نام برد.

    وی همچنین توضیح داد: این صفحات به علت داشتن سطح صیقلی نیازی به نازک‌کاری نداشته و در برابر حشرات و قارچ مقاوم و این کالا دوستدار طبیعت (به دلیل عدم وجود آزبست) است.

    تفاوت کامپوزیت و سمنت برد
    مجتبی محمدی، عضو هیات‌مدیره یک شرکت تولیدی سمنت برد نیز با بیان این مطلب که این صفحات روی هر سازه‌ای ازجمله آجر، سیمان، بلوک و... قرار می‌گیرد به اقتصادنیوز گفت: این کالا از نظر اقتصادی و فیزیکی بسیار مقرون‌به‌صرفه است.

    وی ادامه داد: اجرای صحیح این صفحات روی سازه‌ها بسیار مهم است. اگر در زمان اجرای از مواد خوبی استفاده نشود کیفیت این صفحات زیر سؤال می‌رود.

    این فعال ساختمانی در تشریح این مورد بیان کرد: به‌طور مثال برخی از سازندگان برای درزگیری پنل‌های 2.40×1.20 از چسب کاشی یا بتونه کناف به علت گرانی چسب مخصوص سمنت برد استفاده می‌کنند که این مورد تأثیر مستقیم بر کیفیت کالا می‌گذارد.

    وی در مورد تفاوت نمای کامپوزیت و سمنت برد اظهار کرد: هردوی این‌ها دارای کیفیت شبیه به هم است اما باید متذکر شد کسانی که سمنت برد را برای سازه خود انتخاب می‌کنند باید به فکر هزینه اضافی برای یک‌لایه پوشش مانند رنگ، کاغذدیواری و... باشند، در حالی‌که کامپوزیت یک نمای کامل است.

    وی در این مورد تصریح کرد: سمنت برد نمایی است که به‌شدت فضای خانه را صمیمی، زیبا و طبیعی می‌کند، در حالی‌که کامپوزیت، نمای مخصوص اداره یا بیمارستان است.

    محمدی افزود: سمنت بردهای طرح چوب مناسب سازندگان و مالکان ویلا و خانه‌های بزرگ است.

    در دو جدول زیر می‌توانید مقایسه وزن و شاخص کاهش صدای دیوار داخلی سمنت برد با مصالح دیگر را مشاهده کنید. با مقایسه اعداد داخل جدول خواهید دید فایبرسمنت‌بردها در مقایسه با کالاهای دیگر از وزن پایین‌تری برخوردار بوده و نسبت به صدا عایق‌تر هستند.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی