عصر ساختمان- باتوجه به توسعه روزافزون فناوریهای مرتبط با استفاده از انرژیهای پاک، به احتمال فراوان در آینده بخش قابلتوجهی از انرژی منازل و ادارات از طریق منابع انرژی تجدیدپذیری همچون خورشید تامین خواهد شد. در حال حاضر، چندین مدل پنل خورشیدی طراحی و تولید شده که البته استفاده از آنها برای تمامی افراد امکانپذیر نیست و از اینرو، پیشبینی میشود که در آینده شاهد اعمال تغییراتی در طراحی و محل قرارگیری این پنلها خواهیم بود.
به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از آی تی رسان، در این بین، برخی شرکتها تلاشهایی را در زمینه ارتقای طراحی پنلهای خورشیدی انجام دادهاند. از میان آنها میتوان به شرکت تسلا اشاره کرد که توانسته پنلهای خورشیدی شبیه به کاشیهای شیشهای را تولید کند و میتوان آنها بر روی سقف خانهها تعبیه کرد. اما این احتمال نیز وجود دارد که در آینده، پنلهای خورشیدی به جای سقف، بر روی پنجرهها نصب شوند.
در همین رابطه، اخیرا گروهی از محققان دانشگاه دولتی میشیگان اعلام کردهاند که در حال طراحی سلولهای خورشیدی شفافی هستند که میتوان آنها را بر روی پنجره منازل تعبیه کرد.
ریچارد لانت، محقق و استاد دانشگاه میشیگان در این رابطه عنوان کرد که ما ظرفیتهای این پنلها را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادیم و نتایج نشان داد که میتوان با جمعآوری نورهای نامرئی، همانند پنلهای خورشیدی سقفی، انرژی الکتریسیته تولید کرد. همچنین میتوان از این پنلها برای ارتقای کارایی ساختمانها، اتومبیلها و دستگاههای موبایلی نیز استفاده کرد.
گفتنی است که تلاشهای محققان دانشگاه میشیگان برای استفاده از پنلهای خورشیدی در پنجرهها، چندان هم جدید نیست چراکه در گذشته، شاهد معرفی چنین پروژههایی از سوی شرکتها و محققان مختلف بودهایم که از میان آنها میتوان به تولید فیلمهایی نازک برای قرار دادن بر روی دربها و پنجرههای شیشهای اشاره کرد. بااینحال، هنوز زمان دقیقی برای تکمیل توسعه این طرحها اعلام نشده و مشخص نیست که چه زمانی این ایدهها به دنیای واقعی راه خواهند یافت.