مدیران خودروعصر اعتبار

کشف گور هخامنشی در شمال عراق

عصر ساختمان- باستاسان‌شناسان آمریکایی موفق به کشف یک گور باستانی متعلق به دوره هخامنشی در شمال عراق شدند که نشانه‌ای از گستره و عظمت امپراطوری هخامنشیان است.

کشف گور هخامنشی در شمال عراق
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۰:۰۰

به گزارش پایگاه خبری «عصرساختمان» به نقل از باشگاه خبرنگاران، باستان شناسانی که مشغول کاوش در شمال عراق بودند، موفق به کشف یک گور 2400 ساله شامل بقایای حداقل شش انسان شدند. در حالیکه هویت این اسکلت‌ها هنوز مشخص نیست، اما این گور باستانی می‌تواند اطلاعات ارزشمندی درباره تاریخچه منطقه در زمان امپراطوری هخامنشی را فاش کند.

«مایکل دانتی»، پروفسور دانشگاه بوستون آمریکا در راس تیم باستان‌شناسی این کاوش قرار داشت. در منطقه شمال عراق که توسعه اقتصادی گسترده‌ای را تجربه می‌کند، پروژه‌های راه‌سازی منجر به کشف چندین محوطه‌های باستان‌شناسی شده است که باید پیش از ادامه پروژه‌های عمرانی مورد کاوش قرار بگیرند.

این گور باستانی نیز در حالی که کارگردان مشغول پروژه تعریض یک خیابان بودند کشف شد و پیش از انتقال اسکلت‌ها و آثار تاریخی به موزه باید مستندسازی کاملی از آن‌ها انجام گیرد.

پروفسور «مایکل دانتی» در گفتگو با «اینترنشنال بیزنس تایمز» گفت: پروژه جاده‌سازی موجب کشف این گور باستانی شده است و بیم آسیب‌زدن به این آثار تاریخی و یا غارت آنها وجود داشت. این یک عملیات کاوش برای نجات این گور باستانی بود و ما باید به سرعت و با دقت تحقیقات خود را تکمیل می‌کردیم، چون در انتهای فصل کاوش خود قرار داشتیم و پروژه عمرانی نیز باید به کار خود ادامه می‌داد.

هنوز مشخص نیست دقیقا بقایای انسانی چند نفر در این گور وجود دارد، چرا که این بقایا در بخش‌هایی با هم درآمیخته‌اند. با این وجود باستان‌شناسان اعلام کرده‌اند این گور در دو بازه زمانی مورد استفاده قرار می‌گرفته است: حدود 2400 سال پیش و در دوران امپراطوری هخامنشی و در اوایل دوره اسلامی چیزی حدود قرن 8 تا 17 میلادی.

سرپرست تیم باستان‌شناسی دانگشاه بوستون در ادامه افزود: افرادی که در این گور به خاک سپرده شده‌اند مشخصا بخشی از امپراطوری هخامنشی بوده‌اند و باستان شناسان اعلام کردند با توجه به اشیاء تاریخی که در کنار آن‌ها یافت شده مشخص است که فقیر نبوده‌اند، اما شواهدی از ثروتمند بودن آنها یافت نشده است. فرضیه ما این است که این افراد متعلق به روستایی بوده‌اند که در نزدیک محوطه قرار داشته است.

در این گور چندین اثر تاریخی نیز کشف شده است که مطابق با امپراطوری پارسی است و شامل یک النگو تزئین شده با دو سر مار و چندین کوزه است. بقایای حیوانی نیز کشف شده‌اند که احتمالا به عنوان غذا برای استفاده درگذشتگان در دوران حیات پس از مرگ با آنها دفن می‌شده است.

همچنین بر اساس تحقیقات، این گور بین 400 تا 1300 سال پیش و در اوایل دوران اسلامی مجددا مورد استفاده قرار گرفته و حداقل پنج نفر دیگر در آن به ردیف دفن شده‌اند.

تحقیقات بیشتر بر روی این گور با کسب اطلاعات دقیق‌تر ادامه دارد.

برچسب ها
پورسعیدخلیلی
پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
    پربازدیدترین های هفته
      رویداد ها در یک نگاه
      • ساختمان فردا ۴
      • ساختمان فردا ۳
      • ساختمان فردا ۲
      • نشریه ساختمان فردا ۱
      • شماره ۱۷ و ۱۸
      • ۰
      • ۰
      • هفته نامه
      • ۰
      آخرین بروزرسانی ۱۲ ماه پیش
      آرشیو