عصر ساختمان- اجلاس UCLG با شعار «صدای محلی برای جهانی بهتر» پنجشنبه قبل با سخنرانی رئیسجمهور کلمبیا در پایتخت این کشور آغاز بهکار کرد.
به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از همشهری آنلاین، در نشست تخصصی «مادرشهرها و شهرهای محیطی» هم که در حاشیه کنگره عمومی سه سالانه سازمان شهرهای متحد و دولتهای محلی (UCLG) با حضور شیمون برشه رئیس شورای شهر برلین، شهردار نانت، هوگس نگوالوندل شهردار برزیلیا، رئیس مرکز تحقیقات مسکن هند، برکاسه معاون شهردار جاکارتا، تری ریسماهارینی شهردار سواربایا اندونزی و شهرام گیلآبادی رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران برگزار شد، 3موضوع حکمرانی و مسائل کلانشهرها، توسعه اقتصادی شهرها، پایداری و تأثیرات توسعه بر محیطزیست و حق بهرهمندی شهر مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران نیز که به نمایندگی از محمدباقر قالیباف در اجلاس UCLG حضور داشت، در بیان نقطهنظر خود درباره موضوع حکمرانی و مسائل کلانشهرها گفت: برای تهران با پیشینه 7هزارساله خود امروز شهری با 640کیلومترمربع مساحت و 9میلیون نفر جمعیت مدلی طراحی شده که چشمانداز آن «شهر برای انسان» است. بهطوری که تمام استراتژیهای آن براساس زیست شهری بهتر برای انسان طرحریزی شده است.
این نوع اداره شهر یک مدل مشارکتگراست که براساس 3ویژگی مشارکت شهروندان، عملگرایی و کارایی شهروندان در مدل حکمرانی با توجه بهوجود 354محله شکل گرفته است. وی افزود: در این مدل مردم محل خود را اداره میکنند و در تمام سطوح مدیریت شهر را برعهده دارند. شهرام گیلآبادی درباره موضوع توسعه اقتصادی شهرها نیز با اشاره به درهم تنیدگی توسعه اجتماعی و اقتصادی گفت: توسعه اقتصادی بدون توسعه اجتماعی سخت و شاید نشدنی است. اکنون شهرها با تراکم و از هم گسیختگی اجتماعی و فضایی، حاشیهنشینی، عدمامنیت و... مواجه هستند. نگاه به این موضوعات میتواند نگاه جامع و اجتماعی را بهدنبال داشته باشد.
وی ادامه داد: بدون شک توسعه اقتصادی تهران از اقتصاد پایدار و شهری استفاده میکند و این اقتصاد پایدار را زیرمجموعه فضای اجتماعی خود قرار داده است.
رئیس مرکز ارتباطات شهرداری تهران توسعه حملونقل را یکی دیگر از راههای توسعه اقتصادی شهرها خواند و تصریح کرد: همانگونه که میدانید تهران یکی از شهرهایی است که رکورد احداث خطوط مترو را در سال دارد و این یعنی صرفهجویی در سوخت، در تردد و وقت مردم. «پایداری و تأثیرات توسعه بر محیطزیست و حق بهرهمندی شهر» عنوان آخرین موضوع این نشست بود که گیلآبادی در تشریح آن گفت: شهرهای دنیا غالبا دغدغههای مشترکی دارند. ما هم 11شاخصه برای توسعه پایدار ترسیم کردیم. سیاستهای این 11شاخصه شامل جهانی شدن با نگاه محلی، بهرهمندی شهروندان، فرصتهای برابر، احترام به تنوع، ایجاد زیرساخت، توانمندسازی شهروندان، مدیریت محلهای، محیطزیست و ارتباطات اجتماعی است.
سهم 70درصدی دولت در متروی بوگوتا
اجلاس کنگره عمومی سه سالانه سازمان شهرهای متحد و دولتهای محلی(UCLG) در شهر بوگوتا، پایتخت کلمبیا با سخنرانی خوان مانوئل سانتوس رئیسجمهور کلمبیا، قدیر توپاش رئیس دورهای UCLG و شهردار بوگاتا و با شعار «صدای محلی برای جهانی بهتر» آغاز شد.
در این مراسم رئیسجمهور کلمبیا بهعنوان سخنران ویژه این مراسم با خیرمقدم به شرکتکنندگان گفت: امیدوارم این اجلاس به ایجاد فرصتهایی برای توسعه شهری در نقاط مختلف جهان کمک کند تا شهرهای پایدار در مسیر عدالت و بهبود زندگی مردم گامهای مؤثری بردارند. خوان مانوئل سانتوس ادامه داد: بوگوتا شهر پویایی است اما بدون مترو نمیتوانیم منتظر توسعه شهر باشیم. به همین دلیل دولت ملی 70درصد بودجه مترو را تأمین خواهد کرد و توسعه مترو از اولویتهای مورد توجه ما خواهد بود. با همین نگاه بوگاتا به شهری کارآمد، هوشمند و پایدار از لحاظ توسعه شهری تبدیل خواهد شد.
انریکه پنیالوسا لوندونیو، شهردار شهر بوگوتا نیز در سخنان خود، زمین را مادر بشر خواند و حفاظت از آن را وظیفهای همگانی دانست و ادامه داد: ما در بوگوتا حدود 10کیلومتر پیادهراه ویژه با 10متر عرض مجهز به خطوط دوچرخه و پیاده اجرا کردهایم که بهزودی 100کیلومتر دیگر نیز به آن افزوده میشود. وی افزود: ما به افزایش کیفیت زندگی شهروندان توجه ویژه داریم و در تلاشیم تا با ایجاد فرصتهای برابر برای شهروندان، کیفیت زندگی آنان را افزایش دهیم.
در این اجلاس که با دعوت از بیش از 3000مدیر و متخصص حوزه مدیریت شهری از سراسر جهان برگزار شد، تهیه «دستور کار جهانی دولتهای محلی و منطقهای برای قرن 21» هدف بوده که در قالب نشستها، میزگردها و گفتوگوهای متعدد به آن پرداخته شد.