مدیران خودروعصر اعتبار

کارشناس اقتصاد مسکن:

تهران با بحران کمبود مسکن روبروست

دولت باید زمینه مهاجرت معکوس از تهران را فراهم کند

عصر ساختمان- وزیر راه و شهرسازی اخیرا بیان کرده که تهران تحمل بارگذاری بیشتر جمعیت با تقاضای مسکونی را ندارد. این در حالی است که با توجه به جمعیت کنونی تهران و تعداد مستاجران در این شهر، نیاز به تامین مسکن شدت گرفته است. در این صورت تکلیف ساکنان فعلی پایتخت، که به دنبال خانه‌دار شدن هستند و نسل‌های تازه‌ای را نیز به جمعیت تهران می‌افزایند، چه خواهد بود؟

تهران با بحران کمبود مسکن روبروست
نسخه قابل چاپ
شنبه ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از تجارت نیوز، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی اخیرا اعلام کرده است که بارگذاری جمعیت بیشتر در پایتخت به‌دلیل معضلات متعددی که در این شهر وجود دارد، امکان‌پذیر نیست و تهران مدت‌هاست که تحمل بارگذاری بیشتر مسکونی را ندارد. کارشناسان نیز معتقدند که پایتخت با مشکل جدی کمبود مسکن مواجه است.

    این در حالی است که طبق برآوردها، بیش از نیمی از ساکنان تهران مستاجر هستند و به این ترتیب، تقاضا برای خرید یا اجاره مسکن در پایتخت همچنان وجود دارد. با این حال در چنین شرایطی، تکلیف خانوارهایی که سال‌هاست در تهران مستاجرند و اکنون به دنبال خانه‌دار شدن هستند، چه می‌شود؟

    در تهران با کمبود مسکن مواجه هستیم

    سیدمحمود فاطمی عقدا، کارشناس حوزه مسکن مطرح کرد: «شهر تهران با توجه به جمعیتی که در آن ساکن است، با کمبود مسکن مواجه است. این مساله مورد تایید همگان است که ما در تهران با کمبود مسکن مواجه هستیم.»

    او افزود: «اگر بخواهیم بارگذاری مسکن را متوقف کنیم و اجازه ساخت‌وساز در تهران را ندهیم، به این معناست که جمعیتی که هم اکنون در تهران حضور دارند، از جمله جمعیت خود تهران و کسانی که در تهران به سن ازدواج می‌رسند، تشکیل خانواده می‌دهند و نیاز به مسکن دارند، با معمای خانه‌دار شدن مواجه خواهند شد. آنها چگونه باید مسکن مورد نیاز خود را تامین کنند؟»

    مهاجرت به تهران باید متوقف شود!

    فاطمی عقدا ادامه داد: «این دیدگاه که نباید دیگر به جمعیت تهران افزوده شود، یعنی مهاجرت به تهران باید متوقف شود، یک اصل مسلم و یک ضرورت است؛ باید با ارائه راهکارها و اقدامات عملی و مؤثر، مانع افزایش جمعیت غیربومی تهران شد.»

    این کارشناس حوزه مسکن اضافه کرد: «یعنی دیگر نباید مهاجر پذیرفته شود و کسی نتواند به‌سادگی از شهرهای دیگر به تهران مهاجرت کند و در آن ساکن شود. بنابراین این سیاست باید اجرا شود.»

    تامین مسکن برای جمعیت بومی تهران ضروری است

    فاطمی عقدا درباره تامین مسکن در شهر تهران اظهار کرد: «اما بحث مسکن در تهران، تامین مسکن برای جمعیت بومی تهران است. کسانی که در تهران متولد شده‌اند، در این شهر بزرگ شده‌اند و اکنون به سن ازدواج رسیده‌اند؛ این افراد باید تشکیل خانواده بدهند و یا تشکیل خانواده داده‌اند و امروز مستاجر و بی‌خانه هستند. این افراد به مسکن نیاز دارند و مسکن آنها باید تامین شود. این یک ضرورت منطقی و بدیهی است که نمی‌توان آن را انکار کرد.»

    او اضافه کرد: « لذا بحث بارگذاری جمعیتی (مسکن)، با بحث تامین مسکن برای جمعیت فعلی تهران فرق می‌کند. ما نباید بارگذاری بیشتری برای غیربومی‌های تهران انجام دهیم، ولی تامین مسکن مورد نیاز جمعیت خودِ تهران باید صورت بگیرد؛ مگر آنکه دولت بتواند با اعمال سیاست‌ها و برنامه‌های عملیاتی و موثر، زمینه مهاجرت معکوس از تهران را فراهم کند، یعنی جمعیت از تهران به خارج از تهران صورت گیرد.»

    جمعیت تهران به چشم‌انداز جمیعتی طرح جامع تهران نزدیک شده است

    این کارشناس حوزه مسکن در ادامه بیان کرد: «بنابراین لازم است که قدری از فشار جمعیتی بر تهران کاسته شود، با ایجاد اشتغال، با ارائه مشوق‌ها و سیاست‌هایی که باعث شود بخشی از جمعیت تهران که امکان مهاجرت دارند، از تهران خارج شوند و در نتیجه تهران از نظر جمعیتی سبک‌تر شود. در غیر این صورت، تامین مسکن برای ساکنان فعلی تهران یک ضرورت انکارناپذیر است.»

    او در ادامه توضیح داد: «اینکه جمعیت تهران به حد پیش‌بینی‌شده در طرح چشم‌انداز جامع تهران نزدیک شده، واقعیتی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت. در هر صورت، ما به چشم‌انداز جمعیتی طرح جامع تهران نزدیک می‌شویم و طبیعی است که مقام عالی وزارت نیز در این زمینه هشدار دهد و در کنار آن، پیشنهادها و برنامه‌هایی برای کنترل و هدایت جمعیت ارائه کند. این یک واقعیت است.»

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۲ سال پیش
        آرشیو