مدیران خودروعصر اعتبار

برنامه‌ای برای مهار تورم ساخت مسکن

عصر ساختمان- وام ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی در سال جاری افزایش نمی‌یابد. به نظر می‌رسد کمبود منابع بانکی، میزان بازپرداخت و هم‌چنین برنامه‌هایی به منظور کنترل تورم باعث شده تا سیاست‌هایی در جهت کاهش قیمت تمام شده مسکن اجرا شود

برنامه‌ای برای مهار تورم ساخت مسکن
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۲۰ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۷:۳۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصرساختمان» به نقل از ایسنا، سال 1400 تسهیلات مسکن روستایی 100 میلیون تومان بود که در سال 1401 به 200 میلیون تومان افزایش پیدا کرد و البته تحقق متمم 100 میلیونی مصوب آبان 1400 تا آبان 1401 طول کشید. این تسهیلات قرار است به 200 هزار واحد مسکونی اختصاص یابد که طبق آخرین آمار تا کنون قرارداد تسهیلات برای 95 هزار واحد مسکونی منعقد شده و مابقی تعهدات تا 200 هزار واحد تا پایان تیرماه 1402 کامل می‌شود. از تیرماه به بعد نیز پرداخت 200 هزار فقره وام برای سال جاری آغاز خواهد شد.

    با توجه به نوسانات  قیمت مصالح ساختمانی در پایان سال گذشته تصور بر این بود که تسهیلات ساخت افزایش پیدا می‌کند اما به هر حال باید میزان منابع بانکی، اثرات تورمی وام‌ها و البته توان بازپرداخت اقساط از سوی متقاضیان را نیز در نظر گرفت.

    چند روز قبل مجید جودی ـ معاون بنیاد مسکن به یکی از رسانه‌ها گفت که موافق افزایش سقف وام مسکن روستایی نیست.

    روز گذشته نیز اکبر نیکزاد ـ رییس بنیاد مسکن اعلام کرد: امسال با توجه به شعار سال مبنی بر «مهار تورم و رشد تولید» تسهیلات 200 میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی، افزاش پیدا نمی‌کنند و انتظار داریم روستاییان بر اساس ارقام سال گذشته برنامه‌ریزی داشته باشند.

    هیات وزیران در جلسه روز 8 آبان 1401 تسهیلات 200 میلیون تومانی مسکن روستایی با نرخ 5 درصد را به تصویب رساند. عدم استفاده متقاضی از وام نوسازی و بهسازی در روستاها و شهرهای کمتر از 25 هزار نفر، عدم استفاده از امکانات دولتی شامل زمین و واحد مسکونی، استفاده نکردن از طرح‌های حمایتی از سال 1384 تا کنون از جمله شروط استفاده از این وام است. مردان مجرد نیز امکان استفاده از تسهیلات ساخت مسکن روستایی را دارند.

    در حال حاضر برآوردهای مختلفی از هزینه‌های ساخت مسکن انجام می‌شود. دولت سیزدهم با اجرای طرح نهضت ملی مسکن در نظر دارد هزینه‌های ساخت را کاهش دهد. طبق اعلام رییس بنیاد مسکن، هزینه‌ی ساخت این واحدها در بافت فرسوده شهر تهران، منهای خدمات مهندسی و عوارض شهرداری به متری 10 میلیون تومان رسیده است. با این حال بر اساس کیفیت ساخت، مشاعات، امکانات، دستمزد و غیره، قیمت‌ها در مناطق مختلف کشور متفاوت است.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۱۱ ماه پیش
        آرشیو