نسل جدید «سریع‌سازی مسکن» در آمریکا به بلوغ رسید

پیش فروش خانه‌های چاپی

عصر ساختمان- آمریکا در حوزه صنعتی‌سازی یا همان سریع سازی مسکن یک کشور پیشرو به حساب می‌آید، اما تکنولوژی جدیدی که یک گروه ساختمانی به‌تازگی در کالیفرنیا برای احداث شهرک مسکونی سبز طراحی کرده، انقلاب در بازار ساخت و ساز به پا می‌کند.

پنجشنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۳:۰۰

پیش فروش خانه‌های چاپی

به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از دنیای اقتصاد، نسل جدید سریع سازی مسکن شامل یک دستگاه چاپگر سه بعدی در کارخانه احداث خانه‌های چاپی است که محصول آن به شکل لگو، مجموعه‌ای از قطعات قابل مونتاژ برای تبدیل شدن به یک خانه مسکونی را روانه زمین محل پروژه ساخت می‌کند.

این مدل سریع سازی مسکن البته شکل دیگری هم دارد به‌طوری‌که، کارخانه‌های چاپ (تولید) خانه در محل مستقر می‌شود و روی زمین، عملیات ساخت صورت می‌گیرد.

دو امتیاز بزرگ خانه‌های چاپی باعث شده گروه ساختمانی پیشرو در آمریکا بتواند به جای پیش فروش، از یک مرحله عقب تر، با تقاضای چشمگیر مواجه شود. در حال حاضر امتیاز پیش خرید خانه‌های چاپی در آمریکا با 1000 دلار به متقاضیان فروخته می‌شود. خریداران این امتیاز، حق پیش خرید خانه‌ها را دریافت می‌کنند و در صف رزرو برای آغاز عملیات پیش فروش قرار می‌گیرند تا در گام بعد، پیش خرید را انجام دهند.

هزینه ساخت خانه‌های چاپی نصف ساخت‌و‌سازهای معمولی است و سرعت ساخت نیز به یک شبانه روز کاهش پیدا می‌کند.

در گذشته، ایده چاپ یک خانه همچون ایده ساخت هواپیما در قرن 13 میلادی، تنها یک ایده تخیلی و دور از ذهن بود. اکنون اما به نظر می‌رسد آینده ساخت‌و‌ساز در دستان چاپگرهای سه بعدی است. در سال‌های اخیر کمپانی‌های ساخت و ساز پیشرفت‌های چشمگیری در خانه‌های ساخته شده با پرینت سه بعدی داشته‌اند. این فناوری انقلابی به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد که اشکال جدیدی را به معماری وارد کنند، سرعت ساخت را تسریع و هزینه‌ها و حجم زباله‌ها را کاهش دهند. برآوردها نشان می‌دهد که بازار خانه‌های سه بعدی تا سال 2027 ارزشی قریب به 40میلیارد دلار پیدا کند که نسبت به ارزش 70میلیون دلاری این بازار در سال 2017، رشدی قابل توجه است. 

ساخت و ساز در بازار  مسکن با چالش‌هایی از جمله زمان و هزینه فراوان روبه‌روست و بسیاری از کمپانی‌ها برآنند تا راه‌حلی برای بهینه‌سازی این بازار ابداع کنند. به طور مثال هزینه ساخت مسکن در ایالات متحده در طول 6ماه بالغ بر 290هزار دلار است. شرکت روسی آپیسکور برای کاهش این هزینه‌ها به نصف، خانه‌ای بتنی ساخته شده با پرینترهای سه بعدی را ارائه کرده که ظرف 24 ساعت، حدود 650فوت مربع ساختمان (زیر 100 مترمربع) را تنها با هزینه 1050دلار حاضر می‌کند. به نظر می‌رسد هزینه‌های سرسام‌آور مسکن و شهرنشینی در سراسر جهان، این بازار را به سوی ساخت خانه‌های سه بعدی سوق خواهد داد.

زلزله سال 2010 در ایالات متحده همچنین بر استقبال از این فناوری نوین افزود. پس از این زلزله، کمپانی نیواستوری و ایکان در این کشور تلاش کردند با ارائه ایده «خانه‌های 4هزار دلاری» نه تنها مسکنی برای خانوارهای فقیر و آسیب‌دیده فراهم کنند بلکه بر این باورند که این دست خانه‌ها، سریع‌ترین راه دسترسی به یک سقف در شرایط بحران است. این دو کمپانی برآنند تا ساخت خانه‌های بتنی با مساحت 650 فوت در طول 24 ساعت را در جای جای جهان گسترش دهند. تلاش برای توسعه این فناوری همچنان در حال انجام است. شرکت آپیسکور با استفاده از چاپگر سه‌بعدی موبایل، در عرض 24 ساعت خانه‌ای در روسیه بنا کرد. این پروژه چشمگیر نشان می‌دهد که چگونه چاپ سه‌بعدی می‌تواند انقلابی در کل حوزه ساخت و ساز ایجاد کند.

اخیرا سی‌ان‌ان نیز خبر از شروع مقدماتی ساخت اولین شهرک مسکونی ساخته شده با فناوری پرینت سه‌بعدی در کالیفرنیای آمریکا داد. بنا بر این گزارش این شهرک مسکونی نخستین مجتمع سه‌بعدی است که از فناوری «انرژی صفر» در آن بهره گرفته شده است. گروه ساختمانی پالاری اعلام کرده بنا دارد 15 خانه سه‌بعدی سازگار با محیط زیست در زمینی به مساحت 5هکتار در منطقه رانچو مایراج کالیفرنیا احداث کند.

باسیل استار- بنیان‌گذار و مدیرعامل گروه پالاری به سی‌ان‌ان گفت در این طرح، خانه‌هایی یک طبقه به مساحت 1450 فوت مربع (حدود 150 مترمربع) ساخته خواهد شد که ماده اصلی ساخت آن، کامپوزیت سنگی است که مقاوم در برابر آتش، ضد آب و ضد موریانه است. بنا به گفته مدیرعامل این کمپانی، این سازه‌ها  در اوکلند ایالات متحده ساخته می‌شوند و در محل ساختمان، مانند بلوک‌های لگو مونتاژ می‌شوند. این کمپانی ساختمان‌سازی که بر تکنیک‌های ساخت سازه‌های پایدار متمرکز است بر این باور است که استفاده از چاپ سه‌بعدی برای ساخت و ساز بسیار به صرفه است و ضایعات کمتری نیز تولید می‌کند. ساخت قاب‌های چوبی در ساختمان‌سازی، حجم قابل توجهی از زباله تولید می‌کند و اگر بنا بود در این طرح  از قاب‌های چوبی استفاده شود، بالغ بر 2تن زباله تولید می‌شد که باید در همان محل دفن می‌شد. ساختمان‌سازی با چاپ سه‌بعدی، روشی انقلابی در ساخت‌وساز است که به طور کامل زباله‌های غیرضروری را از چرخه تولید حذف می‌کند. از آنجایی که برخی عناصر ساختمان از جمله حمام، کابینت و پاره‌ای از اجزای داخلی نمی‌توانند به صورت سه‌بعدی چاپ شوند، از مواد اولیه سازگار با محیط زیست برای ساخت آنان بهره گرفته می‌شود. در این مجتمع مسکونی، خانه‌های سه خوابه که به دو حمام و یک استخر مجهز هستند به قیمت 595هزار دلار به فروش خواهند رفت و قیمت خانه‌های دو خوابه حدود 255هزار دلار خواهد بود. برای پایبند بودن به تولید خانه‌های با «انرژی صفر»، تمام انرژی این مجتمع مسکونی از انرژی خورشیدی تغذیه می‌شود.

گروه ساختمان‌سازی پالاری بر این باور است که با آغاز این پروژه، این کمپانی قادر خواهد بود با سرعت بیشتری نسبت به ساخت‌و‌سازهای سنتی، پروژه‌های خود را اجرایی کند. در همین راستا این کمپانی در تلاش است تا در سایر مناطق کالیفرنیا نیز مشتریانی برای خانه‌های سه‌بعدی بیابد.

به نظر می‌رسد عصر ساختمان‌های سه‌بعدی در ایالات متحده آغاز شده چرا که تنها پروژه کالیفرنیا نیست که به صدر خبر راه پیدا کرده است، شرکتی با نام SQ4D نیز خانه‌هایی سه بعدی در نیویورک در دست ساخت دارد که با همین تکنولوژی طراحی و ساخته شده است. خریداران نیز به ارزش این بازار پی برده‌اند و برای قرار گرفتن در لیست رزرو خرید خانه‌های سه‌بعدی، پیش‌پرداخت‌های هزار دلاری به این قبیل کمپانی‌ها پرداخت کرده‌اند.

امکان استفاده از بتن در ساخت ساختمان توسط چاپگرها سبب افزایش پایداری آنان در شرایط سخت و زمان وقوع بلایای طبیعی می‌شود. استفاده از این چاپگرها باعث کاهش آلودگی ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌شود و از سوی دیگر هزینه حمل و نقل را به شدت کاهش می‌دهد. با این حال چالش اصلی برای مهندسان این حوزه؛ رها کردن ابزارهای سنتی و ایمان آوردن به بهینه بودن استفاده از چاپگرهاست. برخی خریداران نیز ممکن است تمایلی به خرید خانه‌ای که در عرض یک روز ساخته شده باشد، نداشته باشند. گرچه همواره تکنولوژی راه خود را به بازار پیدا کرده است.

برچسب ها

بازار مسکنخانه‌های چاپیآمریکا
مطالب مرتبط بیشتر
برگشت به بالا