کسب درآمد شهرداریها از بافتهای فرسوده
عصر ساختمان- عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان با تاکید بر اینکه دلیل عدم موفقیت در بازسازی و احیای بافت فرسوده، مشخص نبودن متولی است، گفت: تا زمانی که شهرداریها از منافع خود در بافت فرسوده کوتاه نیایند، این مناطق بازسازی نمیشود.
چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۰:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از فارس، سعید آسویار در پاسخ به این سئوال که چرا در بازسازی بافت فرسوده موفقیت حاصل نشده است، گفت: اکثر سازندههای مسکن بنا به دلایل مختلف از بازسازی و درگیر کردن خود در احیای بافتهای فرسوده خارج شدهاند، بنابراین شاید دلیل اصلی این اقدام و عدم موفقیت در احیای بافت فرسوده، مشخص نبودن متولی احیای بافت فرسوده است، چرا که هنوز هم مشخص نیست وزارت راه و شهرسازی یا شهرداری متولی این بخش است.
وی ادامه داد: تا زمانی که شهرداری از منافع خود در بافت فرسوده نگذرد احیای بافت فرسوده موفق نخواهد شد.
آسویار گفت: متاسفانه شهرداریها در بافت فرسوده به دنبال کسب درآمد هستند، پس اگر در بافت فرسوده موفق عمل کنیم، تمام هزینههای شهری، ترافیک و حتی خدمات آتش نشانی نیز کاهش مییابد و همین موضوع میتواند دلیلی بر این باشد که شهرداریها باید از سود و منافع خود در بافت فرسوده کوتاه بیایند.
عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان تاکید کرد: قطعا در احیای بافت فرسوده مسائل فرهنگی و حتی امنیتی نیز بهبود خواهد یافت، پس اگر در همین دو بخش موفق عمل شود، هزینههای بسیار زیادی از روی دوش دولت و حتی خود شهرداریها برداشته خواهد شد.
آسویار گفت: شهرداریها باید از سود خود در بافت فرسوده کوتاه بیایند و اقدامی که سالهاست ترکیه انجام میدهد و بافتهای فرسوده خود را احیا میکند، روی بیاورد.
وی تاکید کرد: دولت میتواند با حذف تمام عوارض ساخت و ساز در بافت فرسوده سازندهها را برای ورود به بافت فرسوده تشویق کند.
وی تصریح کرد: اگر در سالهای گذشته که مسکن مهر مطرح شد، همان انرژی و هزینهای که برای این طرح گذاشته شده بود، را صرف بازسازی بافت فرسوده میکردیم، هم اکنون بافت فرسوده زیادی از کشور و تهران احیا شده بود، چرا که بافت فرسوده اگر احیا شود، هم مشکلات فرهنگی و هم مشکلات امنیتی کاهش مییابد.