شهردار تهران:
برای کاهش میزان مخاطرات اول باید از مدارس آغاز کنیم
عصر ساختمان- شهردار تهران گفت: شهرداران با شناسایی مخاطرات و تدوین سناریوهای حادثه و آمادگی مانور می توانیم میزان مخاطرات را کم کنند.
عصر ساختمان- شهردار تهران گفت: شهرداران با شناسایی مخاطرات و تدوین سناریوهای حادثه و آمادگی مانور می توانیم میزان مخاطرات را کم کنند.
به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان» به نقل از ایلنا، پیروز حناچی در دومین همایش شهرداران و شوراهای اسلامی، مصون سازی زیرساخت ها گفت: یکی از اصلی ترین وظایف ما در حوزه مدیریت شهری آمادگی در بروز بحران های احتمالی است، که به دو دسته اصلی در شهرها تقسیم میشوند؛ آنهایی که در اختیار ما است و آنهایی که نقش زیادی در آن نداریم اما قابل شناسایی است.
وی افزود: عواملی که در شهرها موجب آسیب پذیری می شوند به دسته های اصلی و متناسبی تقسیم شده اند. برای مثال آسیب پذیری فیزیکی، ساخت نامناسب ساختمان ها، آینده نگر ی اندک درباره زیرساخت ها و آسیب پذیری های اجتماعی به دلیل آموزش ناکافی از جمله این موارد هستند.
شهردار تهران با بیان اینکه یکی از عارضه های بلایای طبیعی آسیب پذیری اجتماعی است افزود: مهاجرت های گروهی و برنامه ریزی نشده به سمت مناطق شهری و پرحاشیه نیز از جمله دیگر موارد است.
شهردار تهران گفت: در کلانشهر تهران اقداماتی را انجام داده ایم، شاید مبنای این اتفاق را که به آن پافند غیرعامل می گوییم، در حوزه شهرسازی به آن تاب آوری شهری می گوییم.
وی افزود: در حال حاضر زیرساخت و بانک های اطلاعاتی خوبی در سطح شهر تهران داریم٬ که بر روی جی آی اس تبدیل به لایه های اطلاعاتی شده است
حناچی افزود: اکنون دیگر اصل اطلاعات ارزش ندارند، بلکه تصمیم سازی و زمینه های تصمیم گیری با اطلاعات است که می تواند اثرگذار باشد. شناسایی مخاطرات شهر تهران از نتایج مطالعه مشترک با همکاری ژاپنی ها بود.
وی در ادامه به اقداماتی که در شهر تهران انجام شده اشاره کرد و گفت: ایجاد سامانه هشدار سریع و پیگیری سیل از جمله اقدامات انجام شده است.در سیل اخیر این تجربه را داشتیم و در فاصله کمتر از چند دقیقه چندصدهزار پیام برای ساکنین حاشیه رودخانه ها ارسال و تدابیر لازم اندیشیده شد.
وی با اشاره به اینکه تدوین 18برنامه اولویت دار در حال اجرا است افزود: پیگیری ایمن سازی مخازن سوخت، تامین آب شرب برای شرایط اضطراری شهر، واکنش اضطرار در مترو و آمادگی دربرابر خطرهای احتمالی موضوعاتی است که در زمینه بحران در شهر تهران در حال انجام است.
وی افزود: همچنین نقشه راه های اضطراری تهران و امکان خروج در شرایط اضطرار نیز تهیه شده است.
شهردار تهران به موضوع فرونشست در تهران نیز اشاره کرد و گفت: فرونشست و تاثیرات خطرهای ناشی از آن نیز بسیار مهم است و در تاسیسات زیربنایی می تواند صدماتی ایجاد کند که پیش بینی آنها در دستور کار است.
حناچی ادامه داد: ارزیابی سریع لرزه ای ساختمان های مهم و حیاتی در سطح شهر تهران مانند بیمارستان وصدا و سیما نیز باید انجام شود. اینها از وظایفی است که همه شهرداران بر عهده دارند و با شناسایی مخاطرات و تدوین سناریوهای حادثه و آمادگی مانور می توانیم میزان مخاطرات را کم کنیم که قدم اول آن باید از مدارس آغاز شود.
حناچی در ادامه اظهار داشت: در شرایطی که فقط ترس را پمپاژ می کنیم نتیجه ای نمی گیریم، اما اگر با افزایش آموزش و آمادگی دوران کودکی بچه ها را با مفاهیمی مثل زلزله آگاه کنیم٬ در زمان اضطرار شرایط بهتری خواهیم داشت.
وی افزود: هر حادثه ای در دنیا یکی از تبعات آن این است که تجربه ای به تجربه های قبلی اضافه می شود با توسعه شهرها و توسعه جوامع انسانی شکل مشکلات عوض شده و آموزش و مانور می تواند تاثیرگذار باشد.
حناچی خاطرنشان کرد: کشور ما به طور مکرر بلایای طبیعی و انسان ساخت را تجربه خواهد کرد و باید با تجربه٬ آموزش و آمادگی خودمان را برای اداره شهرها آماده کنیم.