ساخت پیل خورشیدی جدید با قابلیت تبدیل نور داخل خانه به برق
عصر ساختمان- محققان پیل خورشیدی ارگانیک جدیدی ساختهاند که قادر به جذب نور محیط های بسته و تبدیل آن به برق است.
عصر ساختمان- محققان پیل خورشیدی ارگانیک جدیدی ساختهاند که قادر به جذب نور محیط های بسته و تبدیل آن به برق است.
به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان» به نقل از ایرنا، پیلهای خورشیدی ارگانیک در مقایسه با نمونههای متداولتری که از نیمه هادیهای سیلیکونی بلوری استفاده میکنند، نازکتر، قابل انعطافتر، سبکتر و ارزان قیمتتر هستند که این ویژگی ها امکان استفاده از آنها را در طیف گستردهای از موارد فراهم میکند.
اکنون محققان دانشگاه «لینشوپینگ» در سوئد، آکادمی علوم چین و دانشگاه علوم و فناوری پکن یک نوع پیل خورشیدی ارگانیک جدید ابداع کرده اند که نور محیط های بسته را به برق تبدیل میکند.
لایه فعال این پیل خورشیدی از یک ترکیب منحصر به فرد از مواد دهنده و گیرنده (donor and acceptor materials) ساخته شده است که به پیل اجازه میدهد طول موج های دقیقی از نور را که معمولاً در بیشتر محیط های بسته یافت میشود، جذب کند. به طور خلاصه، مواد اهدا کننده فوتونها را جذب میکنند، در حالی که مواد پذیرنده الکترون ها را بدست میآورند.
تا کنون دو نمونه اولیه از این پیل خورشیدی ارگانیک یکی به اندازه 1 سانتی متر مربع و دیگری به اندازه 4 سانتی متر مربع ساخته شده است.
پیل خورشیدی کوچکتر زمانی که در معرض نور مصنوعی با شدت 1000 لوکس (واحد استاندارد شدت روشنایی) قرار میگیرد ،انرژی نور را با بهره وری حداکثری 26.1 درصد به برق تبدیل میکند. در طول مدت بیش از هزار ساعت، این پیل خورشیدی بیش از یک ولت برق را با استفاده از نور محیطی که میان 200 و هزار لوکس متغیر بود، ارئه داد. این در حالی است که پیل خورشیدی بزرگتر بهره وری 23 درصدی داشت.
این فناوری اکنون توسط شرکت لینشوپینگ در حال تجاری سازی است.
مقالهای در رابطه با این تحقیق به تازگی در مجله Nature Energy منتشر شده است.