رئیس سازمان میراث فرهنگی مطرح کرد:
حکم تخریب برای ساخت و ساز در بخشهای تاریخی
عصر ساختمان- رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: کمیسیونهای ماده ۱۰۰ مکلف شدند برای هرگونه ساخت و ساز در حوزه آثار تاریخی حکم قلع و قمع صادر کنند که قطعا این اقدام در جهت حمایت از بناهای تاریخی کشور است.
پنجشنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۴:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان» به نقل از ایسنا، علیاصغر مونسان در نشست مشترک خود با اعضای شورای عالی استانها، گفت: گردشگری در کشور ما دارای سه بُعد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. نهتنها در ایران بلکه در همه جای دنیا صنعت گردشگری به این سه بُعد توجه ویژهای دارد که بُعد اقتصادی آن اشتغال و ارزآوری را در کشورها به همراه دارد.
وی با بیان اینکه از هر 10 شغلی که ایجاد میشود یک شغل مربوط به حوزه صنعت گردشگری است، افزود: یکی از مشکلات شهرها مهاجرت از روستاها و شهرهای کوچک به سمت شهرهای بزرگ است. قطعا ما توانستیم با توسعه صنعت گردشگری این مساله را کنترل و مهاجرت معکوس در کشور را ایجاد کنیم. یکی از موضوعات حائز اهمیت در حوزه فرهنگی نیز نشاط است که توسعه گردشگری میتواند نشاط را به همراه داشته باشد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه براساس آمارهای بانک مرکزی سهم ایران از صنعت گردشگری در سال گذشته 11.8 میلیارد دلار بوده است، افزود: در سال 97 توانستیم با توسعه صنعت گردشگری 203 هزار شغل ایجاد کنیم. همین موضوع باعث پیشرو شدن سازمان گردشگری در حوزه اشتغال شد. در سال گذشته توانستیم ورود 7.8 میلیون گردشگر را در کشور ثبت کنیم. البته با افزایش حجم سفرها زیرساختهای ما نیز شرایط خوبی را پیدا کرده است. تعداد یک هزار و 900 پروژه در حال حاضر در دست اقدام است که 500 پروژه مربوط به صنعت هتلینگ است.
مونسان ادامه داد: اقدامات انجام شده در زمینه توسعه صنعت گردشگری در دو دولت یازدهم و دوازدهم به اندازه کل تاریخ گردشگری کشور بوده است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به حذف روادید برای کشورهای چین و عمان، گفت: با لغو یک طرفه روادید با کشور عمان شاهد رشد سه برابری صنعت گردشگری در کشور بودیم. همچنین با لغو روادید کشور چین نیز توانستیم برای فاز نخست یک میلیون گردشگر چینی را جذب کنیم و امیدواریم که در فاز دوم این طرح نیز این رقم را به دو میلیون نفر افزایش دهیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: عدم درج مهر ورود به کشور در روادید گردشگران خارجی نیز موجب افزایش حجم سفر گردشگران به کشورمان شده است.
مونسان با اشاره به محدودیتهای بودجهای میراث فرهنگی نیز، گفت: بودجه ما در سازمان میراث فرهنگی محدود است و باید اعلام کنیم از لحاظ بودجهای رتبه یکی مانده به آخر را در بین نهادهای مختلف داریم؛ در حالی که این رتبه هیچ تناسبی با مسئولیت و وظایف این سازمان ندارد.
وی افزود: قطعا اهمیت تبلیغات در حوزه گردشگری بسیار زیاد است. ما تبلیغات در فضای مجازی را با توجه به عمق گسترده آن و هزینه کم آن مدنظر قرار دادهایم به شکلی که ستادهای فضای مجازی را برای تبلیغات در همه شهرها تشکیل دادیم و توانستیم از این فضا بهره بگیریم و گردشگری الکترونیکی را به عنوان یک روش معرفی کنیم.
مونسان با تاکید بر اینکه امروز یک میلیون سایت تاریخی در کشور شناخته شده است، افزود: 24 هزار ثبت ملی، 24 ثبت جهانی و دو هزار پروژه مرمتی را در دستور کار داریم. اما سال گذشته مبلغ 200 میلیارد تومان بودجه سازمان میراث فرهنگی بود که این رقم با مسئولیتهای ما هیچ تناسبی ندارد. در شرایط سخت بودجهای کشور، تنها جایی که بودجه آن کاهش مییابد بخش فرهنگ است و چون مجبورند حقوق کارمندان بخش فرهنگی را بپردازند تنها سری که بریده میشود سر میراث فرهنگی کشور است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به ساخت و سازها در آثار باستانی، گفت: طبق قانون کمیسیونهای ماده 100 باید از هر گونه ساخت و ساز در آثار تاریخی جلوگیری کنند و همه دستگاهها موظف به اجرای این قانون هستند.
وی تاکید کرد: برخی انتقادها در حوزه ثبت آثار جهانی به سازمان میراث فرهنگی میشود در حالی که ما هر ساله مانند سایر کشورها تنها حق ثبت یک اثر در جهان داریم. به این ترتیب ما هر ساله از ظرفیت خودمان در این بخش استفاده کردیم و کوتاهی در این حوزه وجود نداشته است.
مونسان ادامه داد: خوشبختانه ابتکاری صورت گرفته تا در حوزه ثبت آثار جهانی به صورت محوری عمل کنیم یعنی برای نمونه جنگل هیرکانی به صورت محوری به ثبت رسیده که با ثبت آن هر اثری که در مسیر این جنگل است نیز عملاً ثبت جهانی شده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: راهآهن شمال به جنوب و کاروانسراها نیز از جمله محورهایی هستند که جهت ثبت جهانی در آینده معرفی خواهند شد.
وی در خصوص بهرهگیری از ظرفیتهای بومگردی در کشور نیز گفت: با توسعه بومگردی توانستیم کسب و کارها را به روستاها ببریم و با حداقل امکانات برای مردم کسب و کار ایجاد کنیم.
مونسان درخصوص آمار موزههای فعال غیردولتی در کشور نیز، گفت: در حال حاضر بیش از 600 موزه فعال غیردولتی در کشور داریم که توانستیم مردم را در قالب احداث این موزهها ترغیب کنیم تا اشیاء قیمتی خود را به موزهها بیاورند و در شرایطی هم آنها را به نمایش بگذارند.
برچسب ها
تخریبسازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگریساخت و ساز غیر قانونی