معاون وزیر راه و شهرسازی مطرح کرد؛

مدیران معماری و شهرسازی استان‌ها حافظ میراث‌طبیعی، ملموس و معنوی شهرها باشند

عصر ساختمان- معاون معماری و شهرسازی با تاکید بر این مطلب که مدیران معماری و شهرسازی در استان ها حافظ میراث طبیعی، ملموس و معنوی شهرهای خود باشند، گفت: در تجدیدنظر طرح‌های شهری باید ویژگی متفاوت شهرها مدنظر قرار بگیرد و چالش تهیه طرح های یکسان برای طرح های شهری که دارای اقلیم، خصوصیات و ویژگی های متفاوتی از هم هستند روشی است که در این دوره در حال اصلاح آن هستیم.

يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۹:۰۰

مدیران معماری و شهرسازی استان‌ها حافظ میراث‌طبیعی، ملموس و معنوی شهرها باشند

به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از وزارت راه و شهرسازی، نخستین نشست مدیران شهرسازی و معماری کشور در سال‌جاری (97) به ریاست محمدسعید ایزدی و با حضور مدیران معماری و شهرسازی 31 استان کشور، در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد. 

در نشست فوق، محمدسعید ایزدی دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران بر حفاظت از میراث طبیعی، ملموس و معنوی تاکید کرد و از مدیران شهرسازی و معماری استان‌های سراسرکشور خواست تا ضمن تقویت جایگاه معماری و شهرسازی موضوع آموزش را جدی بگیرند و تلاش کنند تا سطح سلیقه و دانش مردم از کیفیت معماری و شهرسازی ارتقا یابد.

همچنین در نشست فوق، محمدسعید ایزدی معاون معماری و شهرسازی در جمع مدیران معماری و شهرسازی کشور به تشریح سیاست‌های کلان وزارتخانه در حوزه معاونت معماری و شهرسازی پرداخت و انتظاراتی را که وزارتخانه از مدیران معماری و شهرسازی استان‌های سراسر کشور دارد، تشریح کرد.

ایزدی گفت: مدیران معماری و شهرسازی استان های سراسر کشور باید تحولات جمیعتی را به روز در اختیار داشته باشند. همچنین مدیران باید از تعداد طرح های جامع و تفصیلی و طرح هایی که در هر کدام از شهرها باید اطلاع کاملی داشته باشند.

وی در مورد اولویت‌های وزارتخانه ضمن اعلام این مطلب که به نظر می رسد افق جمعیتی بیشتر شهرها در طرح های جامع به میزان پیش بینی شده نرسیده است از توجه مدیران معماری و شهرسازی به این امر تاکید کرد و افزود: به نظر می‌رسد از سال 90 تا 95 روند تحولات جمیعتی در بیشتر شهرها رو به کاهش گذاشته است. می‌دانیم که چابهار و بسیاری از شهرهای مرزی همچون بانه، مریوان و بسیاری از شهرها به دلیل ویژگی خاص خود از این جریان مستثنی هستند و قطعا تحولات جمیعتی شان با دیگر شهرها متفاوت است. اما به صورت عمومی این نظریه طرح می‌شود که از دهه 80 هرچقدر به سمت وضعیت فعلی می رسیم تحولات عجیب و غریب جمیعتی که در دهه 70 و 80 اتفاق افتاد در دهه 90 رخ نداد که ضرورت دارد این موضوع در تهیه طرح های شهری مدنظر قرار بگیرد.

معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی ضمن تاکید مجدد بر کسب اطلاعات به روز جمیتی و همچنین تمامی طرح های توسعه اعم از جامع، تفصیلی و هادی در استان های سراسر کشور، اعلام کرد: انتظار داریم تا مدیران معماری و شهرسازی استان های کشور، در تهیه طرح های ویژه ملاحظات طرح‌های بالادستی را ملاک‌عمل قرار دهند.

وی با یادآوری اینکه در مورد اصول شهرسازی و معماری نباید تردید کرد و کیفیت بخشیدن به زندگی مردم باید اولویت معماران و شهرسازان و مدیران این حوزه باشد، گفت: اینکه رودخانه ها در کشور به کانال های فاضلاب تبدیل می شوند و یا اینکه در بافت های تاریخی خیابان های 20 و 30 متری طراحی میشوند موضوعی دور از انتظار و خلاف ارتقای زندگی شهروندان است که باید در این موارد مدیران معماری و شهرسازی دقت عمل را در تهیه طرح ها در استان های خود داشته باشند.

هم‌اکنون در سال 90 اینکه برخی رودخانه‌ها در کشور تبدیل به کانال‌های فاضلاب شده است موضوعی عجیب است و یا اینکه ما در بافت‌های تاریخی شهرها، خیابان های 20 و 30 متری طراحی کنیم نیز موضوعی عجیب و دور از انتظار است.

ایزدی یکی از دلایل موفقیت را هم‌اندیشی و بیان نقطه‌نظرات مختلف با حرفه، دانشگاهیان و مدیران و  مسئولان عنوان کرد و گفت: در تجدیدنظر طرح‌های شهری باید ویژگی متفاوت شهرها مدنظر قرار بگیرد و چالش تهیه طرح های یکسان برای طرح های شهری که دارای اقلیم، خصوصیات و ویژگی های متفاوتی از هم هستند روشی است که در این دوره در حال اصلاح آن هستیم.

وی از تشکیل شورای معاونان مسکن و شهرسازی در وزارتخانه برای هماهنگی بین برنامه های مشترک خبر داد و گفت: نتایج هماهنگی ها بین شورای معاونان مسکن و شهرسازی حتما اطلاع‌رسانی خواهد شد و امیدوارم مدیران معماری و شهرسازی استان ها بتوانند همین نقش هماهنگ‌کننده را در استان بین بخش های مختلف ایجاد کنند.

در این نشست، موضوعات ارایه برنامه‌ها و سیاست‌های کاری سال 97، ارایه رویکرد جدید در تهیه طرح‌های توسعه و عمران (شرح خدمات)، ارایه گزارش از پایگاه GIS معاونت معماری و شهرسازی، گزارش اعتبارات معاون معماری و شهرسازی در سال 96-97، چارچوب و سیاست‌های شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص تصویب طرح‌های توسعه و عمران موضوع بند «ب» ماده 31 قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور و همچنین ارایه نتایج اقدامات کارگروه‌های 6 گانه توسط رابطین استان ارایه شد.

همچنین در این نشست، از دیگر موضوعاتی که به آن پرداخته می‌شود پیگیری مصوبات شورای‌عالی شهرسازی و معماری، توضیح در خصوص دو مورد از مصوبات شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران پیرامون دستورالعمل تشخیص بناهای شاخص ... و احیای رودکنارها، توضیح در مورد شکل‌گیری کمیته اعتلای ساخت و سازهای مجموعه وزارت متبوع و در نهایت جمع‌بندی اقدامات استان‌ها در رابطه با مناسب‌سازی بناها و فضاهای شهری نیز مطرح شد.

برچسب ها

راه و شهرسازیشهرسازیمعاون وزیر راه و شهرسازیمعماری
مطالب مرتبط بیشتر
برگشت به بالا