ساخت نخستین نسل از سازه گلخانه چینی در دانشگاه زابل

عصر ساختمان- رئیس دانشگاه زابل با بیان اینکه نخستین نسل از سازه گلخانه چینی برای اولین بار در کشور، در دانشگاه زابل اجرا و به بهره‌برداری رسید، گفت: این سازه با بهره‌گیری حداکثری از انرژی گرمایی طبیعی تا بیش از ۶۰ درصد کاهش مصرف سوخت را به همراه دارد.

سه شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۶:۰۰

ساخت نخستین نسل از سازه گلخانه چینی در دانشگاه زابل

به گزارش پایگاه خبری«عصرساختمان»به نقل ازایسنا، دکتر موسی بهلولی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: یکی دیگر از اقدامات با ارزش در دانشگاه زابل، دسترسی اعضاء هیأت علمی به بیش از 20 پایگاه علمی بین‌­المللی مشتمل بر مهمترین منابع علمی جهانی بوده که در مقایسه با 6 پایگاه سال قبل بیش از سه برابر رشد داشته است.

تمامی خروجیهای علمی دانشگاه زابل در پایگاه بین­‌المللی "google scholar" نمایه می‌شود

وی در ادامه با بیان این مطلب که بیش از 2 میلیون عنوان کتاب الکترونیکی در دسترس اعضای هیأت علمی و محققان دانشگاه قرار گرفت و مجوز اولین نشریه علمی- پژوهشی دانشگاه نیز اخذ شده است، افزود: در اقدامی بسیار خوب و در راستای جهانی شدن، کلیه خروجی­‌های علمی دانشگاه اعم از پایان نامه‌ها، طرح‌ها و گزارشهای علمی در پایگاه بین‌المللی ""google scholar نمایه می‌شود.

رئیس دانشگاه زابل، راه‌اندازی اولین توربین بادی تحقیقاتی سیستان با دکل هیدرولیکی با هدف تحقیق و کاربردی­ سازی انرژی باد براساس شرایط محیطی منطقه سیستان که اغلب دارای طوفان‌های شدید شن می‌باشد را با هزینه‌ای بالغ بر چهار میلیارد ریال اقدامی باارزش و به اصطلاح رو به جلو عنوان کرد و افزود: این توربین که برای اولین بار در منطقه سیستان نصب شد دارای فناوری جک هیدرولیکی (هیدرولیک تاورکه قابلیت جابجایی بدون جرثقیل رادارد) وپیچ کنترل (قابلیتی که باتوجه به طوفانهای منطقه سیستان درمواقع آرام و لحظات بحرانی طوفان با یک سرعت کار می‌کند) است.

دکتر بهلولی ادامه داد: طی یک سال گذشته چندین کنفرانس ملی و بین‌المللی با هدف تبادلات علمی و بررسی پتانسیل‌های توسعه دانش محور منطقه از جمله، کنفرانس بین­‌المللی گوهرشناسی، چهاردهمین کنفرانس بیوشیمی فیزیک ایران و کنفرانس بررسی راهکارهای احیای تالاب بین‌المللی هامون اجرا و یا برنامه‌ریزی شده است.

وی در ادامه گفت: از دیدگاه آموزشی دانشگاه وجهه همت خود را در برقراری نظم و انضباط، ارتقای کیفیت آموزش و تأسیس رشته‌های جدید و بین رشته‌ای در مقاطع تحصیلات تکمیلی و در راستای رفع نیازهای منطقه‌ای، ملّی و بین‌المللی قرار داده و توفیقاتی از جمله رشته بیوانفورماتیک دست یافته است.

این مسؤول با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه اداری و مالی دانشگاه زابل، برقراری انضباط مالی و صرفه جویی در منابع مالی را از موفقیت‌های مهم در سالی که گذشت، ذکر کرد و افزود: صرفه جویی بیش از 30 میلیارد ریالی در مصرف منابع مالی، یکی از دستاوردهای حوزه اداری و مالی دانشگاه است که به نوبه خود منجر به جریان یافتن بسیاری از امور راکد در سنوات گذشته شده است.

بهلولی، پرداخت حق‌التدریس معوق اساتید مربوط به سه ترم متوالی از محل صرفه جویی انجام گرفته در حوزه اداری و مالی دانست و افزود: برقراری نظم و انضباط اداری و پایبندی به قوانین در طی یکسال گذشته در کلیه فرایندهای اداری و اجرایی نهادینه شده و این موضوع به نوبه خود زمینه مناسبی برای تسریع فرایندها و اجرای هر چه بهتر برنامه‌های آموزشی، علمی و توسعه‌ای دانشگاه فراهم می‌آورد.

دانشگاه زابل پرچم‌دار ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی

رئیس دانشگاه زابل افزود: این دانشگاه با رسالت مشخص منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای ظرفیت‌های بسیار زیادی را برای تاثیرگذاری خاص در منطقه و خصوصا حل مشکلات حاد یا بلند مدت، در بین زیر مجموعه‌های وزارت متبوع دارد و با مجموعه‌های عملیاتی و کاربردی در منطقه با پتانسیل علمی و اجرایی در ابعاد سازندگی، ترویجی، توسعه‌ای، تحقیقاتی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، الگو سازی، بهره ‌وری، همواره در تلاش بوده تا ضمن حفظ و ارتقای شاخص‌های علمی، قدم در راه تبدیل به دانشگاه نسل سوم به مفهوم واقعی بردارد و در واقع پرچمدار ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی در منطقه باشد.

بهلولی ادامه داد: دانشگاه زابل بنا بر رسالت الهی خویش و وجود بستر مناسب و منحصر بفرد، اقدامات علمی مختلفی را در جهت تحقیق، ظرفیت‌یابی، تبیین و ترویج ظرفیت‌های تولید اقتصادی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در بسترهای کشاورزی، گیاهان دارویی، منابع طبیعی، شیلات و صنعت انجام داده و در موارد متعدد موفق به ترویج الگوهای مناسب اقتصادی مانند پرورش دام‌های پربازده (شترمرغ و بلدرچین)، الگوهای جدید کشت و کار اقتصادی (زیتون، انگور یاقوتی، گیاهان دارویی)، شیلات (استخرهای پرورش ماهیان بومی)، حفظ ذخایر ژنتیکی (گاو سیستانی)؛ زمینه‌های اقتصادی کم سابقه (پرورش زنبور عسل) و... شده است.

نخستین نسل از سازه گلخانه چینی برای اولین بار در کشور، در دانشگاه زابل اجرا و به بهره‌برداری رسید

وی با بیان اینکه نخستین نسل از سازه گلخانه چینی برای اولین بار در کشور، در دانشگاه زابل اجرا و به بهره‌برداری رسید، افزود: این سازه با بهره‌گیری حداکثری از انرژی گرمایی طبیعی تابیش از 60 درصد کاهش مصرف سوخت را به همراه دارد. این موفقیت در کنار موضوع حذف یارانه سوخت در سراسر کشور و همچنین محدودیت ناشی از مجاورت مرزی در منطقه سیستان اهمیت بسیار زیادی در افزایش بهره‌ وری اقتصادی برای کشاورزان در منطقه خواهد داشت. 

گسترش باغات زیتون، راه‌اندازی کارخانه روغن زیتون گامی موثر درجهت ترویج اقتصاد مقاومتی

این مقام مسؤول ادامه داد: دانشگاه زابل از گذشته بر همین مبنا طراحی و بنیانگذاری شده و بخش اعظم ارکان آن مبتنی بر تاثیرگذاری بر منطقه در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است که بر این اساس با توجه به پتانسیل‌های علمی موجود و ظرفیت‌های ایجاد شده، خصوصا در بخش کشاورزی، برنامه‌ریزی ویژه برای تزریق توانمندی‌ها به شکل اقتصادی برای بحث‌های ترویجی در دانشگاه و سپس جامعه آغاز شده است و گسترش باغات زیتون نیز یکی از این اهداف اقتصادی است.

وی ادامه داد: در سال‌های مختلف این دانشگاه با هدف توسعه و ترویج اقتصاد مقاومتی اقدام به توسعه و کشت باغات زیتون کرده و راه­‌اندازی کارخانه روغن­ زیتون استاندارد و تولید فرآورده­‌های جانبی این محصول و ورود فناوری جدید و بکارگیری نیروی کار مستعد در سطح منطقه سیستان، انتقال محصول و فرآورده‌های جانبی زیتون به دیگر نقاط کشور و صادرات آن به کشورهای همجوار را در دستور کار خود قرار داده است.

رئیس دانشگاه زابل در ادامه افزود: در راستای راهبرد اقتصاد مقاومتی و با هدف انجام امور تحقیقاتی در خصوص پرورش آبزیان با توجه به شرایط خاص منطقه، این دانشگاه اقدام به احداث استخر پرورش آبزیان در مزرعه تحقیقاتی سد سیستان در زمینی به مساحت یک هکتار کرد که ظرفیت کنونی در مرحله پایلوت با 30 هزار  قطعه ماهی آغاز شده و در مرحله بعد به 100 هزار قطعه افزایش خواهد یافت.

برچسب ها

ساخت سازه
مطالب مرتبط بیشتر
برگشت به بالا