انتقاد به ساختوساز در زیر پل صدر توسط شهرداری منطقه یک
عصر ساختمان- اعضای شورای شهر تهران در جلسه امروز شورا به موضوعات مختلفی از جمله اجارهنشینی در پایتخت، ساختوساز در زیر پل صدر توسط شهرداری منطقه یک، فعالیت مدیران محلات و نامساعد بودن وضعیت درختان چیتگر پرداختند.
سه شنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۰:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از تسنیم، دویست و چهلمین جلسه شورای شهر تهران صبح امروز در محل تالار اجلاس شورای شهر تهران به ریاست مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران برگزار شد.
در این جلسه سوده نجفی حضور نداشت.
مهدی چمران در ابتدای جلسه ضمن اشاره به برگزاری جلسه هماندیشی اعضای شورای شهر تهران پیش از آغاز جلسه علنی شورای شهر تهران گفت: در این جلسه به پیشنهادات مطرح شده در ارتباط با نامگذاری معبری به نام شهید آیتالله رئیسی پرداخته شد.
وی ضمن تبریک به محمدباقر قالیباف؛ ریاست دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: برای آقای قالیباف و سایر نمایندگان مجلس آرزوی موفقیت داریم و انشاءالله در ماههای آتی جلسهای را با نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی برگزار خواهیم کرد تا بتوانیم همکاری خوبی را برای خدمترسانی به شهروندان تهرانی داشته باشیم.
مهدی اقراریان؛ عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران نیز با انتقاد از بیبرنامگی در حوزه اجارهنشینی گفت: هیچ برنامهای در این حوزه وجود ندارد و اجارهنشینی یکی از اساسیترین چالشهای شهروندان تهرانی محسوب میشود.
وی با اشاره به آغاز به کار مجلس دوازدهم گفت: انشاءالله نمایندگان مردم تهران تدبیری را با همکاری دولت آینده داشته باشند تا شرایط خوبی در حوزه اجارهنشینی فراهم شود.
عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران ادامه داد: تذکر امروز بنده مربوط به مدیریت شهری در منطقه یک است که اتفاقات قابل تأملی در این منطقه در حال رخ دادن است.
وی گفت: چندی پیش در تذکری اعلام کردم که تعدادی از درختان با پاشیدن سیمان در حال خشک شدن در منطقه یک هستند که علیرغم اعلام این تذکر هنوز پاسخی به بنده ارائه نشده است.
اقراریان افزود: اتفاق دیگری در منطقه یک رخ داده و این موضوع به ساخت و ساز در یک نقطه خطرساز (زیر پل صدر در انتهای صیاد) بر میگردد که متاسفانه یک فروشگاه در این محدوده توسط شهرداری منطقه ساخته شده است.
وی با انتقاد از اینگونه ساخت وسازها در منطقه یک تصریح کرد: شهرداری تهران قرار نیست برای کسب منافع کوتاهمدت دست به هر کاری بزند و اینگونه ساخت و سازها، لطمات بسیار زیادی را به همراه خواهد داشت.
ناصر امانی؛ عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز به نظامنامه مدیریت محلات اشاره کرد و گفت: در این نظامنامه ارکان مشارکت تحت عنوان مدیریت محلات به تصویب ستاد هماهنگی محلات رسیده است که 8 نفر از اعضای شورای شهر تهران عضو این ستاد هستند و ریاست آن به عهده مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران است.
وی گفت: یکی از ارکان این نظامنامه بر میگردد به نحوه انتخاب و عزل مدیران محلات که دستورالعمل آن توسط شهرداری تهران تهیه و به ستاد پیشنهاد شده است و یکی دیگر از ارکان این نظامنامه بر میگردد به راهاندازی دبیرخانه که اخیرا این دبیرخانه دستورالعملی را تهیه و ابلاغ کرده است و این در حالی است که هنوز ستاد هماهنگی محلات، آییننامه این دبیرخانه را تهیه نکرده است.
امانی ادامه داد: در بخشنامهای که توسط این دبیرخانه به شهرداران مناطق ابلاغ شده آمده است که قرارداد مدیران محله پس از بازه زمانی 18 خردادماه تمدید نشود و چنانچه مدیران محله این بخشنامه را نپذیرفتند در نهایت فرد دیگری انتخاب شود.
وی ضمن انتقاد از این رویه دبیرخانه گفت: بنده به شهردار تهران تذکر میدهم که نسبت به این موضوع ورود جدی را داشته باشند و در حالی که هنوز دستورالعملی تهیه و ابلاغ نشده، چگونه دبیرخانه به صورت خودسرانه اقدام به این کار کرده است؟
مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران نیز با اشاره به تذکر مطرح شده از سوی امانی گفت: بنده نیز از آقای باقری؛ معاون شهردار تهران درخواست میکنم که هر چه سریعتر این دستورالعمل را لغو کند.
وی با بیان اینکه ظاهرا دوستان ما کمبود ابلاغ بخشنامه دارند، گفت: بدون هیچ هماهنگی ستاد هماهنگی مدیریت محله نباید بخشنامهای ابلاغ شود و اگر این بخشنامه توسط شهرداری لغو نشود بنده خودم آن را لغو خواهم کرد.
پرویز سروری؛ نایب رئیس شورای شهر تهران نیز در جلسه امروز با اشاره به امپراتور رسانهای در روزهای اخیر گفت: در روزهای گذشته شاهد بودیم که یک دروغپردازی ویژهای در دستور کار امپراتور رسانهای غرب قرار گرفت و این موضوع حکایت از حذف و قطع درختان در قیطریه داشت.
بیشتر بخوانید
ادعای قطع درختان در پارک قیطریه غیرمستند و کذب است
وی افزود: در روزهای گذشته نیز رئیس سازمان محیط زیست با شجاعت تمام اعلام کرد که هیچ درختی در بوستان قیطریه قطع نشده است.
سروری ادامه داد: در 30 ماهه گذشته از مدیریت شهری در این دوره بالغ بر دو میلیون درخت کاشته شده است همچنین 101 بوستان آماده و به بهرهبرداری رسیده است علاوه بر اینکه بنا بر اعلام مسئولان شهری 4750 هکتار به فضای سبز شهر تهران در 3 سال گذشته اضافه شده است.
نایبرئیس شورای شهر تهران ادامه داد: برخی از رسانهها تلاش کردند که با دروغپردازی بیپایه تلاش کنند که واقعیت به مردم گزارش نشود اما شاهد بودیم که ریاست سازمان محیط زیست با شجاع کامل اعلام کرد که هیچ درختی در بوستان قیطریه قطع نشده است و پرده از دروغ برخی از رسانهها برداشته شد.
مهدی پیرهادی؛ رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران به بوستانهای جنگلی در پایتخت اشاره کرد و افزود: بوستانهای جنگلی چیتگر، لویزان و سرخه حصار از بوستانهایی هستند که تنها بهرهبرداری آنها توسط شهرداری انجام میشود و سازمان جنگلداری باید در نگهداری آنها همکاری لازم را با شهرداری داشته باشد.
وی با اشاره به آفت برخی از درختان در بوستانهای جنگلی گفت: این موضوع بسیار مهم است و باید سازمان جنگلداری همکاری لازم را در رفع بیماری این درختان با شهرداری داشته باشد.
رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران گفت: مسئله بیماری درختان چیتگر مسئله بسیار جدی است و شهرداری اگر دستگاههایی را کوتاهی میکنند به شورا اعلام و ما از دادستانی بخواهیم نسبت به این موضوع ورود جدی داشته باشد.
پیرهادی با اشاره به برنامهریزی جهت احداث و بهرهبرداری از 20 بوستان جدید در سال 1403 گفت: بنا بر برنامهریزی صورت گرفته از سوی شورای شهر تهران خرید و تملک 20 باغ در شهر تهران در بودجه سال 1403 پیشبینی شده است و از شهرداری تهران میخواهیم نسبت به تملک و خرید این باغها و تبدیل آن به بوستانهای جدید در سال 1403 اقدامات لازم را انجام بدهد.
سید احمد علوی؛ عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز با تاکید بر تذکر مطرح شده از سوی امانی و چمران درباره ابلاغ برخی از بخشنامهها توسط دبیرخانه ستاد محلات گفت: دوستان این موضوع را بدانند که سیاستگذاری در حوزه محلات توسط شورای شهر تهران انجام میشود و اجازه بدهند که شورا سیاستگذاری خود را بر اساس برنامهریزی صورت بدهد.
در ادامه جلسه امروز، بررسی یک فوریت لایحه اصلاحیه مصوبه تعیین اجارهبهای کیوسکهای عرضه گل و مطبوعات در سطح شهر تهران در دستور کار اعضا قرار گرفت که در نهایت یک فوریت این لایحه ا 19 رای به تصویب رسید.
بررسی یک فوریت لایحه اصلاحیه بند یکم مصوبه مجور به شهرداری تهران جهت کمک به آسیبدیدگان سیل سیستان و بلوچستان از دیگر دستور جلسه امروز بود که در نهایت نیز یک فوریت این لایحه با 19 رای به تصویب رسید.
یک فوریت طرح کرایه بلیت در شهر تهران برای اشخاص خاص در سال 1403 از دیگر دستور جلسات شورا بود که در دستور کار شورا قرار گرفت که در نهایت یک فوریت این طرح نیز به تصویب اعضای شورای شهر تهران رسید.