تایید یک میلیون و ۲۶۸ هزار و ۸۱۵ متقاضی برای دریافت وام ودیعه مسکن
عصر ساختمان- بر اساس آمار، تاکنون ۸۸۱ هزار و ۱۹۰ متقاضی به بانکها برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن معرفی شده اند که از این تعداد تا به امروز ۳۷۴ هزار و ۴۲۰ فقره تسهیلات پرداخت شده است.
پنجشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۹:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از باشگاه خبرنگاران، از هفته گذشته وام ودیعه مسکن به مبلغ 200 میلیون تومان افزایش یافته است این در حالی است که هنوز بسیاری از مستاجران تسهیلات قبلی وام ودیعه مسکن را دریافت نکرده اند و همچنان در بانکها به دنبال شعبه مناسب برای دریافت تسهیلات 150 میلیون تومانی هستند.
براساس این گزارش این در حالی است که از سوم بهمن ماه تسهیلات ودیعه مسکن در تهران به مبلغ 200 میلیون تومان در مراکز استانها به 150 میلیون تومان و سایر شهرها 100 میلیون تومان و روستاها به 40 میلیون تومان افزایش یافته است این در حالی است که بررسیهای میدانی حاکی از آن است که بانکها همچنان در پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن سخت گیری کرده و همین موضوع خود باعث شده است که روند کمک به مستاجران در حوزه ودیعه مسکن با کندی پیش رود.
با توجه به افزایش 50 میلیون تومانی ودیعه مسکن در تهران و سایر مراکز نرخهای اجاره هم در بازار اجاره مسکن تغییر کرده و همین امر خود باعث شده است که برخی از موجران از فرصت استفاده کرده و اقدام به افزایش نرخهای اجاره خود کنند این در حالی است که هنوز بسیاری از مستاجران نتوانسته اند این تسهیلات ودیعه مسکن را دریافت کنند.
حاجی زاده یکی از مستاجران که چند ماهی است به دنبال دریافت تسهیلات ودیعه مسکن است به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در حال حاضر بازار اجاره مسکن یکی از پر دغدغهترین بازار اقتصادی کشور به شمار میرود چراکه منِ مستاجر بابت افزایش نرخهای اجاره و ودیعه مسکن هرساله با مشکل مواجه هستم و برای رفع بخشی از این افزایش قیمت به دنبال وام ودیعه مسکن رفته ام، اما مدارک و اسناد و درخواستهای که برای پرداخت این وام از من میکنند باعث شده است که عطای آن را به لقای آن بخشیدم.
وی افزود: برای دریافت تسهیلات 150 میلیون تومانی سه ماه از این بانک به بانک دیگر مراجعه میکردم، اما به هر بانکی که میرفتم هر بار یک ایرادهای میگرفتند از سوی دیگر هم برای ثبت نام در سامانهای که وزارت راه وشهرسازی معرفی کرده است هم چندین بار با اخطار و خطاهای مخلتف روبرو شدم که خود باعث شده نه تنها من بلکه چندین نفر از دوستان که مستاجر هستند هم با مشکل مواجه شده اند.
او بیان کرد: در حال حاضر یک بانک مدارک ما را ابتدای بهمن ماه تایید کرد، اما زمانی که میزان تسهیلات افزایش یافت درخواست مابه التفاوت را کردیم اعلام کردند که امکان پذیر نیست، اما هنوز هم این تسهیلات 150 میلیون تومانی راواریز نکرده اند.
گفتنی است، متقاضیان و مستاجران باید برای دریافت تسهیلات دارای شرایط خاصی باشند به طوری که متقاضیان باید دارای اجاره نامه رسمی یا اجاره نامه ثبت شده در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات و دارای کد رهگیری، از تاریخ 1401/01/01 به بعد باشند همچنین یکی از اصلیترین شرایط ثبت نام در سامانه املاک واسکان است چراکه اگر مستاجران و یا متقاضیان در این سامانه ثبت نکنند امکان ورود به این بخش برای افراد امکان پذیر نیست. مشمول از سوی وزارت راه و شهرسازی بر اساس ضوابط موضوعه درچارچوب سهمیههای تعیین شده از طریق سامانه طرحهای حمایتی مسکن به آدرس https://saman.mrud.ir به بانکها معرفی میشوند.
به گفته حسینی، مسئول پشتیبان سامانه جامع طرح های حمایتی تمامی متقاضیان و همسر آنها متعهد هستند که در زمان ثبت نام، فاقد مسکن و یا زمین مسکونی ملکی باشند. چنانچه در هر زمان سابقه مالکیت متقاضیان محرز شود، از فرآیند پرداخت تسهیلات حذف شده و در صورت اخذ آن تسهیلات، متعهد به استرداد کلیه تسهیلات دریافتی و جبران خسارات و جرایم مربوطه خواهند بود.
او گفت: همچنین بانک و موسسه های اعتباری غیر بانکی مکلف هستند نسبت به مطابقت کد رهگیری و شهر مندرج در سامانه با اجاره نامه دریافتی اقدام کنند.
وی با بیان اینکه تمامی متقاضیان باید متاهل باشد، چنانچه متقاضی مجرد باشد در خصوص زنان بایستی بالای 35 سال سن و در خصوص مردان بالای 45 سال سن داشته باشند.
متقاضیانی که در سالهای 1399 و 1400 از تسهیلات کمک ودیعه مسکن موضوع مصوبات ستاد ملی کرونا استفاده نموده اند در سال 1401 امکان استفاده از این تسهیلات را ندارند.
حسینی با اشاره به اینکه اگر اطلاعات و مدارک افراد در سامانه تایید شده متقاضیان باید حداکثر 15 روزکاری از تاریخ معرفی به شعب، نسبت به تکمیل مدارک خود و ضامنین اقدام کند افزود: بانک و موسسه اعتباری غیر بانکی مکلف است نسبت به رد درخواست متقاضی در سامانه اقدام کند همچنین بانک و یا موسسه اعتباری غیر بانکی نسبت به اعطای تسهیلات موضوع این دستورالعمل به متقاضیان بدون داشتن توجیه بانکی در سقف سهمیه ابلاغی اقدام ننماید، مشمول جریمه مالیاتی مندرج در تبصره (5) ذیل ماده (4) قانون جهش تولید مسکن میشود.
براساس این گزارش نرخ سود این تسهیلات نرخ مصوب شورای پول و اعتبار (23 درصد) و مدت زمان بازپرداخت حداکثر 5 سال است.
همزمان با افزایش تسهیلات ودیعه مسکن به 200 میلیون تومان در استان تهران و اثر گذاری آن بر بازار اجاره مسکن بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک استان تهران به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: این موضوع که میزان تسهیلات ودیعه مسکن افزایش یافته و به طور قطع قیمت های اجاره هم تغییر می کند را به صورت کامل رد می کنم چراکه روند دریافت تسهیلات به قدری مشکل است که بسیاری از مستاجران هنوز نتوانسته اند این وام را دریافت کنند.
به گفته وی، در حال حاضر بازار اجاره مسکن روند با ثباتی را در پیش گرفته است و نرخ های اجاره مسکن تا به امروز تغییر چندانی نداشته است که همین امر خود می تواند خبر خوبی برای مستاجران باشد چرا که قیمت های اجاره در حال حاضر به بهانه افزایش قیمت ها تغییری نکرده است و مالکان در جریان این موضوع باشند که نرخ های اجاره در حال حاضر تغییری نخواهد داشت و بازار روند ثباتی دارد.
گفتنی است بر اساس تازه ترین آمار ارائه شده توسط دفتر طرحریزی و پایش طرحهای مسکن وزارت راه و شهرسازی، تاکنون یک میلیون و 431 هزار و 461 متقاضی برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن ثبتنام کردند که از این تعداد، یک میلیون و 268 هزار و 815 متقاضی حائز شرایط شناخته شدند.
بر اساس آمار ارائه شده، از تعداد متقاضیان دارای شرایط، تاکنون 881 هزار و 190 متقاضی به بانکها معرفی شدند و بانکها نیز تاکنون تسهیلات کمک ودیعه مسکن 374 هزار و 420 فقره را پرداخت کردند. همچنین بانکها مکلف به تشکیل پرونده و پرداخت تسهیلات هستند و تسهیلات کمک ودیعه مسکن تا پایان سال پرداخت میشود.