مدیرکل مسکن روستایی بنیاد مسکن خبر داد:
مقاوم سازی ۵۴ درصد مسکن های روستایی
عصر ساختمان- مدیرکل مسکن روستایی بنیاد مسکن گفت: طرح ویژه مسکن روستایی از سال ۱۳۸۴ شروع شده و تقریباً از ۷ درصد مقاوم سازی مسکن روستایی به ۵۴ درصد سر شماری نفوس مسکن سال ۱۳۹۵ رسیدیم.
جمعه ۰۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۳:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از مهر، رضا حمیدی درباره آخرین وضعیت ساخت مسکن روستایی گفت: طرح ویژه مسکن روستایی از سال 1384 شروع شده و تقریباً از 7 درصد مقاوم سازی مسکن روستایی به 54 درصد سر شماری نفوس مسکن سال 1395 رسیدیم.
وی ادامه داد: طبق طرح جامع مسکن روستایی تا سال 1405 میزان مقاوم سازی مسکنهای روستایی به 70 درصد برسد. در سال 1402 با تصویب هیئت دولت تسهیلات باز سازی مسکن روستایی از 200 هزار فقره به 350 هزار فقره افزایش پیدا کرده است.
مدیرکل مسکن روستایی بنیاد مسکن عنوان کرد: مبلغ وام از 200 ملیون تومان به 350 ملیون تومان افزایش پیدا کرد که این اتفاق کمک شایانی پیش برد اهداف طرح جامع مسکن روستایی کرد هم باعث تسریع در روند مقاوم سازی مسکنها شد تا در برابر حوادث غیرمترقبه کمترین خسارت را داشته باشیم.
وی افزود: با توجه به این تسهیلات ارائه شده به روستاییان دارای سود 5 درصد است و حدود 18 درصد این نرخ نسبت به نرخ مصوبه شورای پول و اعتبار دارای تضمین است توسط سازمان برنامه بودجه به نمایندگی از دولت باید این ما به تفاوت سود تضمین میشد که این اتفاق افتاد.
حمیدی بیان کرد: بر اساس قانون جهش تولید مسکن تضمین نامه از سوی سازمان برنامه و بودجه برای صندوق ملی مسکن صادر میشود در گام بعدی باید این تضمین نامهها به بانکها ارائه شود که کار انجام شد. با ابلاغ سهمیه بندی ها از سوی سرپرست بانکها این موضوع را به استانها ابلاغ میکنیم.
وی تصریح کرد: تعداد مسکنهای روستایی بر اساس آخرین سرشماری صورت گرفته 5 میلیون و 377 هزار واحد است که از این تعداد حدود 2 میلیون واحد از محل طرح ویژه بازسازی مسکنهای روستایی، 500 هزار واحد از محل بازسازی مسکنها در حوادث غیرمترقبه روستاها و 250 هزار واحد توسط مالکین بدون دریافت تسهیلات مقاوم سازی شدند که مجموع ان به 2 میلیون و هزار واحد میرسد.
مدیرکل مسکن روستایی بنیاد مسکن یادآور شد: در مصوبات، برنامه هفتم توسعه، قانون جهش تولید مسکن بر احداث فنی ساختمانها تاکید شده بنابراین تنها تسهیلات به واحدهایی پرداخت میشود که که تحت نظر ناظرین فنی اقدام به بازسازی کنند. در مرحله متوجه ایراد فنی شویم تا زمان بر طرف شدن آن تسهیلات پرداخت نخواهد شد.