وزیر راه و شهرسازی:

تمرکز تولید مسکن در بافت فرسوده قیمت تمام‌شده را بسیار کاهش می‌دهد

عصر ساختمان- وزیر راه وشهرسازی گفت: تمرکز بر تولید مسکن در بافت‌های فرسوده از آنجایی که دیگر خدمات زیربنایی و روبنایی نمی‌خواهد قیمت تمام شده را به مراتب کمتر می‌کند.

پنجشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۲:۰۰

تمرکز تولید مسکن در بافت فرسوده قیمت تمام‌شده را بسیار کاهش می‌دهد

به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از ایرنا، مهرداد بذرپاش روز پنجشنبه در آیین بهره‌برداری از 5 هزار واحد نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده شهری در 17 استان و 67 شهر اظهار داشت: ما امسال کارهای زیادی در این بخش و چند موضوع مشخص داریم. در ابتدای حضور در مجموعه وزارت راه و شهرسازی، عمده تمرکز در موضوع مسکن و تولید مسکن قرار داده شد. در تولید مسکن که یکی از وظایف ما در دولت است و تلاش می‌کنیم عقب‌ماندگی‌های دهه اخیر را بتوانیم با سرعت جبران کنیم یکی از نقاط هدف ما در این محدوده‌های بافت فرسوده است که طبق آمار 9 درصد کل شهرها با جمعیت حدود 30 درصد را به خود اختصاص می‌دهد.

بذرپاش گفت: وقتی تولید مسکن را انجام می‌دهیم هم هدف تولید مسکن اتفاق افتاده، هم قانون را اجرا کرده و درعین‌حال ضرورت کشور است، اگر خط تلاش ما متمرکز بر حوزه بافت فرسوده باشد چند حسن دارد.

وی افزود: برخی مناطق تا تبدیل به شهر شود بعضاً 10 سال طول خواهد کشید تا اینها بتوانند هویت شهری به خود بگیرند. هر شهر اجزائی دارد و خوابگاه نیست و اجزائی دارد. محله، کسبه، اماکن و افرادی اعم از ساکنان و معتمدان دارد و تلاش ما بر این تمرکز دارد.

بذرپاش گفت: هر چه بر تولید مسکن در خود شهر تمرکز کنیم چند هدف توامان محقق می‌شود. با تمرکز بر بافت‌های فرسوده نه‌تنها تولید مسکن اتفاق می‌افتد که بسیاری از سرمایه‌گذاری‌ها اعم از زیربنایی که قیمت تمام شده را بالا می‌برد، موردنیاز نیست.

بذرپاش گفت: به‌غیراز این خدمات روبنایی هم در محدوده این بافت‌ها نیاز نیست و قیمت تمام شده ساخت و تولید ما به‌مراتب پایین‌تر است. از این‌ها مهم‌تر ساکنان این مناطق هستند که نسبت به آنها مسئول هستیم. اگر حادثه‌ای مانند زلزله رخ دهد اولین جایی که آسیب می‌بیند همین بافت‌های فرسوده و افرادی است در آنها ساکن هستند.

بذرپاش گفت: جدای از تولید مسکن و پایین‌بودن قیمت تمام شده آن در این بخش، مهم‌تر از همه، امنیت ساکنان این بافت‌هاست و به‌عنوان دولت در قبال این‌ها وظیفه داریم.

وی گفت: در کنار تولید مسکن، مشاغل و کسب‌وکارها و صنایعی فعال می‌شود. فعالیت‌های اقتصادی رونق می‌گیرد و زندگی درخور برای هم‌وطنان شکل می‌گیرد. باید تلاش کنیم زندگی افراد جامعه کیفیتی بهتر پیدا کند و اصلی‌ترین فاکتور مسکن است.

اثربخش‌ترین روش افزایش تولید مسکن در بافت‌های فرسوده است

وزیر راه و شهرسازی گفت: ما این را مهم می‌دانیم و اثربخش‌ترین روش جایگزینی و افزایش تولید مسکن در بافت‌های فرسوده است. تأکید مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهوری در جلسات هیات دولت و دیگر جلسات هم بر همین بود.

بذرپاش گفت: در وزارت‌خانه هم تأکید بر همین است. بضاعت ما محدود و منابع کمی داریم و گاهی مقرری‌های کافی را نداریم. هم زیرساخت‌های قانونی را روزبه‌روز تکمیل‌تر می‌کنیم هم تجهیزات، امکانات، منابع و تسهیلات را باید فراهم کنیم.


آیین‌نامه سکونتگاه‌های غیررسمی آماده ابلاغ است

وزیر راه ادامه داد: در حوزه سکونتگاه‌های غیررسمی هم اخیراً آیین‌نامه سند ملی که تدوین شده بود نهایی شده و آماده ابلاغ است که مسیری برای حرکت در این زمینه است. در حوزه بافت‌های فرسوده، بسته 19 ماده‌ای هم که ابلاغ شد در این راستا است. برای تشویق تولید مسکن در این بافت‌ها هم باید مکانیزم‌های تسهیلاتی ما بهتر شود و بانک‌ها بیشتر به کمک بیایند و منابع بیشتری دیده شود، هم زیرساخت‌های مقرراتی، رویه‌ها و قوانین مقرراتی ما بهتر و آسان‌تر شود و بسته 19 گانه هم با این نگاه تنظیم و ابلاغ شد.

وی گفت: این قرآن و وحی منزل نیست و می‌تواند عوض شود و از شهرداری‌ها و استانداری‌ها خواسته‌ام هر پیشنهادی دارند برای بهبود این بسته بدهند ما دنبال می‌کنیم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به رشد 300 درصدی در حوزه بازآفرینی شهری و صدور پروانه‌های ساختمانی در تهران گفت:  300 درصد رشد در تهران عدد خیلی خوبی است و با همین سرعت تا سه چهار سال آینده در تهران شاهد تحول قابل‌توجه خواهیم بود. در دیگر شهرها هم عددهای رشد ما از 30 یا 40 درصد تا 150 درصد است. شهرداری‌ها شرکای راهبردی وزارت راه و شهرسازی هستند. بسیاری از تصمیماتی که گرفته می‌شود باید در شهرداری‌ها اجرایی شود. به کمک شهرداری‌ها در بافت‌های فرسوده چشم امید جدی داریم.

برچسب ها

بافت فرسوده‌
مطالب مرتبط بیشتر
برگشت به بالا