احداث مسکن ارزان قیمت در شهرهای مختلف کشور
عصر ساختمان- مدیرعامل عمرانی بنیاد مستضعفان از صادرات ۱۳۰ میلیارد تومانی بنیاد مستضعفان در حوزه خدمات فنی و مهندسی طی سال گذشته خبر داد.
عصر ساختمان- مدیرعامل عمرانی بنیاد مستضعفان از صادرات ۱۳۰ میلیارد تومانی بنیاد مستضعفان در حوزه خدمات فنی و مهندسی طی سال گذشته خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ مجید شاهسواری مدیرعامل هلدینگ عمرانی بنیاد مستضعفان با تشریح جزئیاتی از آمار عملکرد این هلدینگ در سال 1401 میگوید: سال گذشته فروش ما در مجموع شرکتهای هلدینگ، توانست 125 درصد اهداف برنامه و بودجه سال 1401 را محقق کند، این درحالی است که با توجه به برنامه ریزیهای انجام شده و کنترل هزینه ها، سود قبل از کسر مالیات هلدینگ 40 درصد از بودجه پیشی گرفت.
شاهسواری گفت: این یک اصل است که هرچه بتوانیم در زمینه کنترل هزینهها و افزایش راندمان کار کنیم میتوانیم عملکرد بهتری داشته باشیم و ما توانستیم در بخش سیستم کنترل هزینهها با استفاده از نرم افزارها و بهره وری قیمت تمام شده نتایج خوبی بگیریم و البته معتقدیم که از این بهتر هم میتوانیم باشیم.
مدیرعامل عمرانی بنیاد مستضعفان با بیان اینکه برنامههای تدوین شده این هلدینگ برای 1402، رویکردی جهشی دارد گفت: برنامه هلدینگ ما برای سال جاری نیز همراستا با سیاستهای بنیاد، به تقریبا جهشی تدوین شده به طوری که پیش بینی میکنیم بتوانیم در انتهای سال جاری، افزایش 40 درصدی فروش خدمات فنی و مهندسی نسبت به سال گذشته را در هلدینگ رقم بزنیم.
امضای قرارداد 100 میلیون دلاری برای اجرای 2 پروژه در خارج کشور
او با بیان اینکه سال گذشته با فعال کردن شرکتهای ساختمانی، این شرکتها از رکورد و زیان خارج شدند، گفت: امسال علی رغم افزایش پروژههای ما در بخشهای عمرانی و ساختمانی، در بخش نیروی انسانی تا حد امکان تعداد نیروی انسانی را ساماندهی کردیم به طوری که تعداد پرسنل دائم از یک هزار و 199 نفر به یک هزار و 83 نفر و تعداد پرسنل غیر دائم نیز از 3 هزار و 815 نفر به 3 هزار و 590 نفر رسید و از این طریق بهرهوری نیروی انسانی افزایش یافت.
مدیرعامل هلدینگ عمرانی بنیاد مستضعفان با اشاره به حجم قراردادهای امضاء شده سال قبل در حوزه فنی و مهندسی گفت: در سال گذشته با شرکت در مناقصات رسمی حدود 7 هزار میلیارد تومان پروژه جدید در داخل کشور اخذ شد و همچنین موفق شدیم قرارداد 2 پروژه خارجی را نیز در خارج از کشور به امضا برسانیم که ارزش این پروژهها نیز بالغ بر 100 میلیون دلار بوده است.
او ادامه داد: در سال 1401 ما صادرات خوبی در حوزه خدمات فنی و مهندسی داشتیم و از محل اجرای پروژههای فنی 130 میلیون دلار عملکرد و صدور خدمات فنی و مهندسی در هلدینگ ثبت شده است.
تکمیل احداث ترمینال سلام در فرودگاه امام خمینی (ره) و ساخت ترمینال فرودگاهی 100 درصد ایرانی کیش در 1401
شاهسواری با اشاره به مشکلات موجود بر سر فعالیتهای عمرانی و پروژههای فنی و مهندسی در سراسر کشور طی سال 1401 گفت: علیرغم اینکه سال گذشته سال سختی بود، اما خوشبختانه بعد از سالها پروژه احداث و تجهیز ترمینال سلام در فرودگاه امام خمینی رفع نقص و به کارفرما تحویل شد و با تکمیل آن، خدمات بسیار خوب و با کیفیتی به حجاج و زائران عتبات عالیات ارائه شد و بهرهبرداری از آن کمک قابل توجهی به انتقال زائران کرد به گونهای که در ایام اربعین حسینی سال قبل، 200 هزار مسافر از طریق این ترمینال به سفر اربعین اعزام و به کشور بازگشتند.
او اتمام پروژه احداث ترمینال فرودگاهی کیش به عنوان یکی از پروژههای هلدینگ گفت: سال گذشته با پیگیریها و مساعدت رئیس بنیاد مستضعفان عملیات اجرایی تکمیلی این پروژه با سرعت قابل قبول انجام شد بطوریکه در سال گذشته شاهد پیشرفت فیزیکی به میزان مجموع سه سال قبل این پروژه بودیم و به حمدالله در نهایت 12 فرودین امسال و همزمان با روز جمهوری اسلامی، اولین پرواز آزمایشی و تست گرم این ترمینال انجام شد و مسافران پرواز تهران از این ترمینال فرودگاهی وارد جزیره کیش شدند.
مدیرعامل هلدینگ عمرانی بنیاد مستضعفان ادامه داد: نکته قابل توجه در این پروژه همکاری ما با شرکتهای دانش بنیان برای احداث این ترمینال و تجهیز آن بود و طی اجرای این پروژه همکاری قابل توجهی به ارزش 400 میلیارد تومان با شرکتهای دانش بنیان داخلی داشتیم.
او اضافه کرد: این همکاری ارزشمند با شرکتهای دانش بنیان به گونهای بود که ما میتوانیم ادعا کنیم ترمینال کیش به معنای واقعی کلمه، یک ترمینال فرودگاهی صد در صد ایرانی است. شما نگاه کنید، اولین ترمینالی که ما در فرودگاه امام ساختیم بیش از 90 درصد تجهیزاتش خارجی بود، در ترمینال سلام این عدد به 25 درصد رسید و حالا در ترمینال فرودگاهی کیش 100 درصد ترمینال اعم از ابنیه، تاسیسات و تجهیزات فرودگاهی، کاملا ایرانی است.
شاهسواری با بیان اینکه احداث پلهای تلسکوپی، تسمه نقاله ها، سیستم «بیاماس» و تعدادی دیگر از سیستمهای تاسیساتی، از جمله موضوعات همکاری مشترک میان بنیاد مستضعفان و شرکتهای دانش بنیان بوده که در ترمینال فرودگاه کیش تجربه شد افزود: بیش از 50 درصد قرارداد نخست ما در ترمینال کیش قرارداد ارزی بود، ولی با تمرکز بر بهرهگیری از توان داخلی، به مرور بخش ارزی آن کمتر شد و به بخش ریالی اضافه شد؛ به حمدالله نیز با تکمیل این پروژه با توان داخلی، هم صرفه جویی در خروج ارز از کشور انجام شد و هم پروژه با قیمت مناسب تری به اتمام رسید. علاوه بر این ما براساس شعار سال 1401، مبنی بر مشارکت با دانش بنیانها عمل کردیم و در این زمینه توفیقات خوبی داشتیم.
او اتمام عملیات عمرانی و آغاز عملیات آبگیری سد عمارت در استان اردبیل را از دیگر پروژههای تکمیل شده بنیاد مستضعفان در سال 1401 برشمرد و افزود: ما در سال گذشته با رسیدن پیشرفت پروژه احداث سد عمارت به 97 درصد، این سد را بعنوان بزرگترین سد استان اردبیل که دارای مخزنی به ظرفیت 182 میلیون متر مکعب است، آمادگی آبگیری کردیم که با تکمیل فرایند و زمان آبگیری، این سد میتواند کمک شایانی برای آبرسانی اراضی و توسعه این استان داشته باشد.
تعیین تکلیف پروژههای عمرانی سنواتی بنیاد مستضعفان بعد از 25 سال
مدیرعامل هلدینگ عمرانی بنیاد مستضعفان تعیین تکلیف پروژههای سنواتی این هلدینگ در سال گذشته گفت: سال گذشته از سوی رئیس بنیاد مستضعفان تکالیفی مبنی بر تعیین تکلیف پروژههای سنواتی به ما ابلاغ شد چراکه متاسفانه ما در بخش شرکتهای ساختمانی از 25 سال گذشته، تعداد قابل توجهی پروژه داشتیم که ساخته و تحویل مردم شده بود، اما برخی از کارهایی که بر عهده ما قرار داشت، رها شده بود به این معنا که برخی از آنها پایان کار و تاییدیه آتش نشانی نداشت و امکان تحویل و انتقال سند به خریداران میسر نبود. به طور کلی پرونده آن هنوز در شهرداری باز بود و استانداردهای پروژه تکمیل نشده بود.
او با بیان اینکه سال گذشته بخش قابل توجهی از این مشکلات حل و فصل شد، ادامه داد: این موضوع به قدری برای مجموعه بنیاد مستضعفان مهم بود که حتی برای حل مشکلات برخی از این پروژهها رئیس بنیاد مستضعفان شخصا ورود کردند و با تخصیص اعتبار و همچنین برگزاری جلسات و تنظیم صورتجلسه با شهردار تهران تعدادی از این پروژههای سنواتی تعیین تکلیف شد و یش بینی میکنیم امسال نیز با همین روند مشکلات سنواتی که متاسفانه برخی از مردم را نیز درگیر کرده بود با سرعت و شتاب بیشتری ادامه یابد.
او با اشاره به پروژههای در دست اجرای عمرانی بنیاد مستضعفان گفت:طی امسال ما پروژههای بزرگی را باید به اتمام برسانیم و علاوه بر آن نیازمند جایگزینی پروژههای بزرگ دیگری بجای آنهاییم؛ یکی از مهمترین برنامههای ما در بخش ساختمانی، شروع جدی احداث مسکن ارزان قیمت است که نخستین گام آن را در کرمانشاه برمیداریم؛ البته این پروژه یک سال از برنامه زمانی عقب است و برخی مشکلات که عمدتا مربوط به دولت بود، آغاز این پروژه را به تعویق انداخت، ولی امیدواریم بتوانیم امسال این پروژه را به صورت جدی جلو ببریم و به زودی شاهد اجرای این پروژه و خانهدار شدن اقشار متوسط در این شهر باشیم و با توجه به سیاست کلان بنیاد مستضعفان، ما نقش آفرینی بیشتر و جدی تری در پروژه مسکن ملی و احداث مسکن ارزان قیمت برای کمک به اقشار ضعیف و متوسط جامعه خواهیم داشت.
شاهسواری با تاکید بر فعال بودن شرکتهای این هلدینگ در پروژه آزادراه تهران شمال گفت: با توجه به تمرکز بیشتر بر سرعت بخشی به پروژه آزادراه تهران شمال، ما در بخش ارائه خدمات فنی و مهندسی در سال گذشته نسبت به سال 1400 تقریبا دو برابر فروش داشتیم، امسال هم پیشبینی میکنیم با تداوم این سیاست، تمرکز بیشتری را در این پروژه داشته باشیم علاوه بر این نیز امسال دو پروژه سدسازی در دست اجرا داریم که در صورت پایان آنها دو پروژه جدید جایگزین خواهیم کرد و امیدوارم که سرعت خوبی در اجرای این روزهها داشته باشیم.
او با تشریح عملکرد این هلدینگ در حوزه رسالت اجتماعی گفت: در نخستین روزهایی که مهندس فتاح به بنیاد آمده بودند از ما خواستند که در مناطق که پروژه عمرانی اجرا میکنیم، با توجه به نیازهای آن منطقه که عمدتاً در مناطق کمتر توسعه یافته است، نیازهای مناطق محروم اطراف شناسایی و با توجه به حضور نیروهای اجرایی و امکانات و ماشین آلات در آن منطقه در حد توان نسبت به تأمین این نیازها اقدام نمائیم. در همین راستا در سال گذشته با تخصیص بیش از 8 میلیارد تومان، برخی از این طرحها شناسایی و پس از اخذ مجوزات لازم اجرای آنها شروع شده و برخی از آنها هم خاتمه یافته است. عمده این موارد انجام در کارهای عمرانی در روستاهای اطراف پروژهها شامل احداث مدرسه، آسفالت راههای روستایی و برخی امکانات و نیازهای ضروری این مناطق محروم است.