تخریب ۴۶۰۰ ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی استان تهران
عصر ساختمان- رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران از شناسایی حدود ۸ هزار مورد تغییر کاربریهای غیرمجاز طی ۸ماهه نخست امسال در استان تهران خبر داد و اعلام کرد: از ابتدای سال تاکنون ۴ هزار و ۶۴۳ مورد ساخت و ساز غیرمجاز به مساحت ۵۹ هکتار با احکام صادره از سوی دستگاه قضایی قلع و قمع شده است.
دوشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۱:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان» به نقل از ایرنا، «جبرئیل برادری» در پیامی به مناسبت 5 دسامبر، "روز جهانی خاک"، این عنصر اصلی تامینکننده امنیت غذایی و ارثیهای برای نسل آینده را گرامی داشت.
در متن پیام آمده است: روز جهانی خاک فرصتی است برای آگاهی بخشی عمومی درباره ضرورتهای حفظ خاک و زمینهای کشاورزی، تشریح خطرات ناشی از آلودگی، فرسایش و تغییر کاربری و تخریب خاک به عنوان یکی از ارکان محیط زیست و کشاورزی، آموزش و توانمندسازی جوامع محلی و اقشار مختلف، بررسی چالشها و معضلات گوناگون پیش روی این عنصر حیاتی و ارائه راهکارهای عملی و علمی برای حفاظت از خاک.
به منظور ارج نهادن به اهمیت خاک و جلوگیری از نابودی آن در سال 2002 بر اساس پیشنهاد اتحادیه جهانی علوم خاک و از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، روز پنجم دسامبر بهعنوان روز جهانی خاک نامگذاری شد تا اهمیت خاک را بهعنوان یکی از مهمترین اجزای طبیعت و ایفاکننده نقش اساسی در حیات انسان از نظر سهم مؤثر در امنیت غذایی، تأمین آب سالم، تنظیم هوا و سایر کارکردهای زیستمحیطی خاک به بشر گوشزد کند؛ چراکه برای تشکیل هر سانتیمتر خاک، این منبع ارزشمند حیات، به طور متوسط حدود 300 سال زمان نیاز است که این مدت در مقایسه با عمر یک انسان بسیار زیاد است و به همین علت خاک بهعنوان یکی از منابع غیر قابل تجدید در نظر گرفته میشود.
حال آنکه این منبع ارزشمند خدادادی در استان تهران به واسطه ساخت و سازهای غیرمجاز هر روزه تهدید میشود؛ حدود 8 هزار مورد تغییر کاربریهای غیرمجاز طی 8ماهه نخست امسال در استان تهران شناسایی شده است که تا نیمه آبانماه 4643 مورد به مساحت 59 هکتار با احکام صادره از سوی دستگاه قضایی قلع و قمع شده است.
علیرغم مبارزه گسترده با پدیده شوم زمینخواری، نیاز به فرهنگسازی و پیشگیری از هرگونه تغییر کاربری امروزه به دلیل اهمیت بالای امنیت غذایی بیش از پیش احساس میشود.
این بزرگداشت نیز با هدف گسترش توجه جامعه به اهمیت موضوع خاک، آگاهی بخشی عمومی درباره ضرورتهای حفظ و جلوگیری از آلودگی، فرسایش و تخریب و تغییر کاربری خاک و ترویج روشهای بهرهبرداری بهینه از آن صورت میگیرد.