نقش صنعتی سازی در کاهش هزینه مهندسی نما

لزوم حرکت به سوی صنعتی سازی نما و ساختمان در دولت سیزدهم

عصر ساختمان- اگر دولت سیزدهم به دنبال استانداردسازی و افزایش کیفیت خانه‌سازی و در عین حال ایجاد سرعت در این فرآیند است تنها راهکار به مانند بسیاری از کشورهای پیشرفته؛ حرکت به سمت صنعتی‌سازی در کلان پروژه‌ها و سپس پروژه‌های کوچک تر و حتی اجزا ساحتمان مانند نما و پوسته ساختمان است.

سه شنبه ۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۳:۰۰

لزوم حرکت به سوی صنعتی سازی نما و ساختمان در دولت سیزدهم

به گزارش پایگاه خبری «عصر ساختمان»، سعید مادرشاهی کارشناس مهندسی نما پیرامون مشکلات صنعت ساختمان در سال‌های اخیر اظهار می‌کند: یکی از مشکلاتی که آینده صنعت ساختمان را در ایران تحت الشعاع قرار داده است ادامه روش سنتی ساخت وساز در ایران است. هنوز بسیاری از ساختمان‌های ما با همان روش‌های پنجاه سال قبل در حال ساخت هستند و با وجود به روز شدن فرآینده مهندسی؛ نیروی سنتی آموزش ندیده در حوزه اجرا همان روش‌های قدیمی را پیاده میکند و حاضر به هماهنگ شدن با فناوری های روز نیست و این موضوع یک دنیا فاصله از مهندسی تا اجرا در کیفیت نهایی ایجاد کرده است.

دبیر نشست تخصصی نما ( FacadeForum ) می‌افزاید: اگر دولت سیزدهم به دنبال استانداردسازی و  افزایش  کیفیت خانه‌سازی و در عین حال  ایجاد سرعت در این فرآیند است تنها راهکار به مانند بسیاری از کشورهای پیشرفته؛ حرکت به سمت صنعتی‌سازی در کلان پروژه‌ها و سپس پروژه‌های کوچک تر است. تسهیل واردات فناوری و کارخانه‌هایی برای ساخت اجزاء مختلف ساختمان از نما تا حتی سقف و دیوارها با کیفیت و استاندارد بین‌المللی و بکارگیری مصالح نوین ساختمانی و انتقال قطعات پیش‌ساخته بزرگ‌ مقیاس به کارگاه برای اجرا میتواند مهمترین گام در جهت رسیدن به هدف ساخت یک میلیون مسکن در دولت سیزدهم باشد.


این فعال حوزه ساختمان می افزاید: یکی دیگر از موضوعاتی که باید در این دولت به جد به آن توجه شود موضوع سوبسیدهای انرژی است. وقتی انرژی ارزان باشد، ساخت خانه‌های بی‌کیفیت توسط سازنده‌ها توجیه پذیر می‌نماید اما اگر زمانی با حذف این سوبسیدهای پنهان (و پرداخت مستقیم سوبسید انرژی به شهروندان) هزینه فاکتور انرژی یک مستاجر بخواهد از اجاره بها او بیشتر شود اقبال به سمت خانه‌های استاندارد خواهد رفت و در نتیجه سازنده‌ها نیز مجبور به رعایت استانداردهای به‌روز هنگام ساخت پروژه‌های خود خواهند شد.

معاونت توسعه بازار آلومینیوم شیشه تهران مشاور تخصصی نما  آخرین قدم در جهت تحول در حوزه مسکن را شفاف‌سازی و یکسان‌سازی قوانین و مقررات ساخت و ساز در کشور  عنوان ‌کرده و می‌افزاید: تا زمانی که قوانین و مقررات ساخت وساز حتی در مناطق مختلف شهرداری یک شهر متفاوت، مبهم و سلیقه‌ای باشد ما نمی‌توانیم خروجی استاندارد و با کیفیتی از ساخت وسازها توقع داشته باشیم. سیستم اداری ما در حوزه صدور پروانه رانت‌پذیر و سلیقه‌ای است. شوخی معروفی هست که میگوید در میز برخی مدیران شهری دو کشو وجود دارد. کشوی سمت راست و کشوی سمت چپ که بنا به دلخواه و میزان آشنایی سازنده با آن‌ها قوانین از  آن خارج می‌شود و خوب مسلما این سیستم فسادانگیز نتیجه‌ای جز افزایش قیمت نهایی ساختمان، تغییرات ناگهانی حین ساخت جهت زمینه سازی تخلف و زمان بر شدن پروژه و ایجاد باندهای رانت در بر نخواهد داشت.

وی همچنین به اهمیت پیاده سازی روش های ساخت و نصب صنعتی در صنعت نما و پوسته های ساختمان جهت نیل به اهداف دولت جدید در صنعت ساختمان اشاره نمود. با ایجاد نیاز به ساخت سریع تر، ایمن تر و با کیفیت تر ساختمان ها نما که نزدیک به 25% هزینه های کلان پروژه های امروز را در برمیگیرد نیز بایستی تغییرات بنیادی بنماید. به عنوان مثال امروز در بعضی از کلان پروژه ها استفاده از نمای یونیتایز ( unitized facade )و پیش ساخته رایج شده که از جمله اولین نماهای یونیتایز ایرانی میتوان به برج جام خلیج فارس ( ملت ) و برج های دوقلو گلستان اشاره نمود که با بهره‌مندی از فناوری بومی صنعتی سازی نما را پیش میبرند.

برچسب ها

نمای ساختمانصنعت ساختمانطراحی نمای ساختمان
مطالب مرتبط بیشتر
برگشت به بالا