تخت سلیمان در ایران باستان
تخت سلیمان در ایران باستان
عصر ساختمان- تخت سلیمان بزرگترین مرکز آموزشی، مذهبی، اجتماعی و عبادتگاه ایرانیان در قبل از اسلام به حساب میآمده است.
به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از باشگاه خبرنگاران، تکاب یکی از شهرهای استان آذربایجان غربی است که از شمال به شهرستان چاراویماق استان آذربایجان شرقی، از جنوب به شهرستانهای سقز و بیجار استان کردستان، از شرق به شهرستان ماهنشان استان زنجان و از غرب به شهرستانهای شاهیندژ و بوکان استان آذربایجان غربی منتهی میشود.
این شهر جاذبههای تاریخی و گردشگری چون تخت سلیمان، زندان سلیمان، مسجد جامع تکاب، سد قجور، مسجد اوغولبیک، آرامگاه ایوب انصاری، بازار تکاب اقشار، قلعه سردار افشار، مسجد جامع یولقون آغاج، زندان نبی کندی، قلعه ساری قورخان، چهار ستون تاریخی چهار طاق زوار و زندان برنجه را در خود جای داده است.
بنا بر این گزارش، محوطه تاریخی بزرگی در45 کیلومتری شمال شرقی شهر تکاب قرار گرفته است که با نام تخت سلیمان شناخته می شود. تخت سلیمان که متعلق به دوره هخانشیان است، بزرگترین مرکز آموزشی، مذهبی، اجتماعی و عبادتگاه ایرانیان در قبل از اسلام به حساب می آمده است.
شایان ذکر است؛ تخت سلیمان در سال 624 میلادی با حمله هراکلیوس، امپراتور رومیان تخریب شد. آباقاخان، برادرزاده هلاکوخان پس از گرویدن به دین اسلام، مسجدی را روی ویرانههای تخت جمشید ساخت که آن نیز بعدها ویران شد و امروزه کاشیهای منقوش آن در موزه رضا عباسی نگهداری میشوند.
خاطرنشان میشود؛ تخت سلیمان در 29آذرماه سال1316به ثبت ملی رسید و در سال 2003میلادی نیز به عنوان چهارمین اثر باستانی ایران در میراث جهانی یونسکو ثبت شد.
Copyright © 2015 - AsreSakhteman by Daustany