ملاقات با فینالیست جایزه معمار ۹۶
طرحی برای آینده
ملاقات با فینالیست جایزه معمار ۹۶
عصر ساختمان: زمانیکه شرکت توسن تجهیز در جهت گسترش فعالیت های خود،در سال گذشته تصمیم طراحی و احداث کارخانه ای مدرن با رویکرد معماری نوین را در برنامه کار خود قرار داد شاید هیچ کس فکر نمی کرد عملکرد گروه L.E.D منجر به آن خواهد شد که طرح معماری این کارخانه فینالیست بخش عمومی جایزه معمار در سال ۹۶ خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان»، شرکت توسن تجهیز در زمینه طراحی و تولید تجهیزات ضدعفونی کننده های پزشکی فعالیت می کند و از سال 1998 فعالیت خود را آغاز نموده است. به همین دلیل برای گسترش زمینه کاری خود، زمینی به مساحت 500 متر مربع را در پارک فناوری پردیس به طراحی دفتر مرکزی و کارخانه اختصاص داد.
اولین چالش طراحی مقابله با فونداسیون های ساختمان پیشین بود که بالاتر از سطح زمین قرار داشت و حفاری و حذف فونداسیون قدیمی به خاطر هزینه های بالای تخریب و نیز ایجاد محدودیت های زمانی در فرآیند اجرا برای کارفرما توجیه اقتصادی نداشت. با توجه به قوانین خاص پارک فناوری پردیس،تمامی سازه های احداثی در محدوده پارک تنها می توانند سه طبقه روی زمین و نهایتا دو طبقه زیر زمین داشته باشند که محدودیت برای پروژه کارخانه توسن تجهیز نیز وجود داشت.دلایل مذکور باعث شد تا تیم طراحی سازه پروژه تصمیم به حفظ فنداسیون قبلی و طراحی و احداث فنداسیونی با ارتفاع کم بر روی فنداسیون قدیمی پروزه بگیرند و آن را اجرایی کنند.
پلان و جانمایی پروژه: طبق درخواست کارفرما در پلان مجموعه زیرزمین منفی2 به انبار،سالن غذاخوری، نمازخانه،نگهبانی و اتاق پانسمان اختصاص یافته است. طبقه منفی 1 به پارکینگ، طبقه همکف به بخش تولید، و طبقات اول و دوم به نمایشگاه، بخش اداری، دفاتر مهندسی و مدیریت اختصاص داده شده است.
شفافیت در ظاهر طرح: تولید محصولات خاص پزشکی توسط تکنولوژی های جدید و نمایش آن در ساختمانی با کالبدی شفاف، به ارتقاء فرایند تولید کمک می کند. در این طرح علاوه بر این ایجاد پوسته شفاف که باعث شده تا ناظران به طور کامل بر نمایشگاه و فرایند تولید اشراف داشته باشند. از سوی دیگر چگالی ساختمان های مجاور بنا به دید طراحان از ظاهر مطلوبی برخوردار نبود. از این رو طراحی یک ساختمان شفاف، فضای بصری قابل مشاهده در پارک را نیز ارتقا می دهد.
مجوز ساخت و ساز وُید: به دلیل ایجاد فضایی چشم نواز برای کاربران و بر اساس قوانین مجاز منطقه، چندین قسمت به عنوان بازشو (وُید) در نظر گرفته شد. اتاق مدیریت در بالاترین سطح فضای بازشو طراحی شد و تا علاوه بر بهره مندی از نور مناسب به اکثر قسمت های کارخانه اشراف داشته باشد.برای بالا بردن ارتفاع در بخش تولید، فضای وُید به ارتفاع سقف این بخش اضافه شده است.از طرف دیگر تعبیه این بازشو های هوشمندانه به خلق یک فضای خالی در مرکز نمایشگاه منجر شده است.طراحی و احداث بازشوهای متعدد علاوه بر خلق فضاهای متنوع و البته چشم نواز باعث نفوذ نور به عرصه های مختلف طرح شده است.
منبع : archdaily.com
نویسنده : سیامک چهارمحالی
Copyright © 2015 - AsreSakhteman by Daustany