مدیران خودروعصر اعتبار

ضعف شناسایی مالکان خانه های خالی

عصر ساختمان- عدم اتصال سامانه املاک و اسکان با دستگاههای مرتبط بخصوص سازمان ثبت اسناد و املاک، وضع مالیات برای خانه های خالی را دچار مشکل کرده است.

ضعف شناسایی مالکان خانه های خالی
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از ایسنا، در ماه‌های اخیر پیامک‌هایی به برخی مالکان که به زعم وزارت راه و شهرسازی دارای بیش از یک واحد هستند برای تعیین وضعیت واحدهایشان ارسال شده است. این در حالی است که برخی از این افراد فقط یک واحد در اختیار دارند.

    ظاهرا علت این ناهماهنگی عدم اتصال سامانه املاک و اسکان متعلق به وزارت راه و شهرسازی با سازمان ثبت اسناد و املاک مربوط می شود. در حال حاضر ملاک وزارتخانه برای بحث تملک، درج معاملات در سامانه املاک و مستغلات است که نیاز به دریافت کد رهگیری دارد. این در حالی است که بسیاری قراردادها بدون کد رهگیری نوشته می شود و سپس طرفین معامله برای ثبت سند به دفاتر اسناد رسمی مراجعه می کنند؛ دفاتری که هنوز به دلایل نامعلوم به سامانه املاک و اسکان متصل نشده اند.

    در حال حاضر وزارت راه و شهرسازی در مکانیزم شناسایی واحدهای خالی از روش خوداظهاری استفاده می کند. یعنی آنکه به مالکان پیامک ارسال کرده و می خواهد در سامانه مذکور اطلاعاتشان را وارد کنند. این به معنای آن است که اطلاعات وزارت راه از وضعیت خانه های خالی از سکنه جامع نیست.

    وزارتخانه امیدوار است بعد از پایان مرحله خوداظهاری، تعداد قابل توجهی از واحدها تعیین تکلیف شوند. اما ظاهرا صاحبخانه ها همکاری لازم را ندارند و بر اساس آخرین آماری که وزارت راه و شهرسازی ارایه داده تنها 109 هزار واحد مسکونی خالی از سکنه برای اخذ مالیات به سازمان امور مالیاتی معرفی شده است.

    پس از ایرادات شورای نگهبان و بر اساس آخرین اصلاح صورت گرفته توسط مجلس شورای اسلامی در ماده 54 مکرر قانون مالیات های مستقیم هر واحد مسکونی واقع در کلیه شهرهای بالای یکصد هزار نفر جمعیت که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور موضوع تبصره (7) ماده 169 مکرر این قانون، در هر سال مالیاتی در مجموع بیش از 120 روز ساکن یا کاربر نداشته باشد به عنوان خانه خالی شناسایی شده و به ازای هر ماه بیش از زمان مذکور، بدون لحاظ معافیت‌های تبصره (11) ماده 53 این قانون، ماهانه مشمول مالیاتی بر مبنای مالیات بر درآمد اجاره در سال اول معادل 6 برابر مالیات متعلقه، سال دوم معادل 12 برابر مالیات متعلقه و سال سوم به بعد ‌معادل 18 برابر مالیات متعلقه خواهد شد.

    بنابراین گزارش، روز 28 مرداد 1399 سامانه املاک و اسکان که اطلاعات واحدهای مسکونی کل کشور در آن ثبت خواهد شد به مرحله اجرا رسید. قرار است این اطلاعات با همکاری سایر دستگاه‌های مرتبط جمع آوری و برای وضع مالیات متعلقه در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گیرد. طبق ماده 54 قانون مالیات های مستقیم واحدهای مسکونی خالی در سال اول مشمول شش برابر مالیات متعلقه خواهند شد که البته شورای نگهبان 16 ایراد به آن گرفت و سپس مجلس ایرادات را برطرف و مجدداً به شورا ارسال کرد.


    وزارت راه و شهرسازی قول داده بود تا پایان تابستان اولین اطلاعات واحدهای مسکونی را در اختیار سازمان امور مالیاتی بگذارد. بنابر این گزارش، از بین 28 میلیون واحد مسکونی تا کنون 13 میلیون و 400 هزار واحد شناسایی و شناسنامه دار شده و 1.5 میلیون پیامک برای مالکان بیش از یک واحد مسکونی ارسال شده است. رئیس سازمان امور مالیاتی اعلام کرده ظرف 10 روز مالیات خانه های خالی را مطالبه می کنیم.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو