مدیران خودروعصر اعتبار

وام اجاره تناسبی با تعداد مستاجران ندارد

عصر ساختمان- با وجود آنکه هفت میلیون و ۲۰۰ هزار خانوار مستاجر در کشور وجود دارد تنها ۳۵۵ هزار نفر واجد شرایط دریافت وام کمک ودیعه اجاره مسکن تشخیص داده شدند که ۴.۹ درصد خانوارهای اجاره‌نشین را شامل می شود و البته آمار پرداخت تعداد وامها تا کنون بسیار کمتر از این رقم ها است.

وام اجاره تناسبی با تعداد مستاجران ندارد
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۰۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان» به نقل از ایسنا، تسهیلات مرابحه خرید کالا و خدمات یا همان وام اجاره در همین شروع پرداختها عدم کارایی خود را نشان داده  تا جایی که برخی نمایندگان مجلس آن را در کاهش مشکلات مستاجران  بی‌تأثیر می‌دانند.

    جدا از آنکه وام کمک ودیعه مسکن جوابگوی مشکلات بازار اجاره نیست،  کند بودن روند پرداخت تسهیلات در بانک ها نیز مصائب را دو چندان کرده است. 

    طبق اعلام بانک مرکزی تا روز 26 شهریور ماه از 122 هزار متقاضی دریافت کمک ودیعه اجاره مسکن که به بانک‌ها معرفی شده‌اند حدود 18 هزار نفر در بانک ها پذیرش و فقط 10 هزار و 270 نفر تسهیلات را دریافت کرده‌اند.

    البته وزارت راه و شهرسازی می گوید که به تدریج با آشنا شدن کارمندان بانک با کارتابل سامانه اقدام ملی مسکن روند پرداخت وام اجاره تسریع می شود. این در حالی است که فصل جابجایی به پایان رسیده و به همین دلیل برخی معتقدند وام اجاره دیگر فایده ای ندارد.

    مقایسه  اعداد و رقم های وام اجاره با تعداد 7 میلیون و 200 هزار نفر در کشور گویای آن است که با این طرح مشکل مستاجران حل نمی شود.

    در کشورهای توسعه یافته برای تعادل بخشی به بازار اجاره احداث مسکن استیجاری  را در دستور کار قرار می‌دهند. یعنی تولید مسکن کوچک متراژ که برخی نمایندگان مجلس ابتدا از آن استقبال و پس از بالا گرفتن انتقادات عقب نشینی کردند.

    پس از پایان مهلت ثبت نام وام اجاره، وزارت راه و شهرسازی از ثبت‌نام 2 میلیون و 220 هزار نفر برای دریافت وام مرابحه مستأجران (ودیعه) خبر داد. قرار است در تهران 50 میلیون، ‌ کلانشهرها 30 میلیون و شهرهای کوچک 15 میلیون تومان به مستأجران واجد شرایط دارای قرارداد معتبر پرداخت شود. سود این وام 13 درصد است و مستأجران در تهران ماهانه 540 هزار تومان، ‌ کلانشهرها 320 هزار و سایر شهرها 160 هزار تومان پرداخت خواهند کرد. با وجود تقاضای 2.2 میلیون نفری تنها 355 هزار نفر واجد شرایط دریافت این وام هستند و البته وزارت راه و شهرسازی هشدار داده در هر زمان که مالکیت متقاضیان احراز شود از لیست دریافت این وام کنار گذاشته می‌شوند.

    تهران دارای بیشترین نسبت خانوارهای مستاجر

    بر اساس سرشماری سال 1395 بیشترین درصد خانوارهای اجاره نشین به ترتیب در استان‌های تهران با 43.5 درصد، البرز با 41 درصد، قم 39.3 درصد، کرمانشاه 35.2 درصد و خراسان رضوی با 34.2 درصد تعلق داشته است. کم‌ترین تعداد اجاره‌نشین‌ها نیز در استان‌های اردبیل با 19.4 درصد، گلستان 21.1 درصد، خراسان جنوبی و آذربایجان شرقی هر کدام 21.4 درصد و چهارمحال و بختیاری با 21.8 درصد ساکن بوده‌اند. در آبان 1390 از تعداد 21 میلیون و 49 هزار و 934 خانوار 26.6 درصد خانوارها اجاره نشین بوده‌اند.

    مقایسه بین دو سرشماری سال‌های 90 با 95 نشان می‌دهد که خانوارهای اجاره نشین از 26.7 درصد در کل کشور در سال 1390 به 30.7 درصد در سال 1395 افزایش یافته است.

    علیرضا پاک فطرت عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح تسهیلات ودیعه مسکن گفته است: این مسئله تاثیر بسزایی در کاهش مشکلات مستاجران به همراه نخواهد داشت.

    او با بیان این پیشنهاد که شهرداریها نسبت به تولید 10 درصد از واحدهای مسکونی کلانشهرها برای اجاره به مستاجران اقدام کنند، بیان کرده است: این استراتژی در تمام کشورها اجرایی و تقصیر گسترده ای در کاهش مشکلات بازار اجاره داشته است البته قانون باید به گونه‌ای اصلاح و تقویت شود که قدرت مالکیت شهرداری‌ها برای مدیریت این واحدها بالا باشد تا مانند تجارب گذشته مستاجران بعد از مدتی ادعای مالکیت پیدا نکنند.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        رویداد ها در یک نگاه
        • ساختمان فردا ۴
        • ساختمان فردا ۳
        • ساختمان فردا ۲
        • نشریه ساختمان فردا ۱
        • شماره ۱۷ و ۱۸
        • ۰
        • ۰
        • هفته نامه
        • ۰
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار